Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Powrót z urlopu, - Norwegia

56 Postów
Artek Bu
(Artek07)
Nowicjusz
Witam czy ktoś wracał ostatnio z Polski do Norwegii?
Pytam jak wygląda sprawa wjazdu do Szwecji i dalej do Norwegii.
Mam płynąć ze Świnoujścia do Ystad i dalej już na Svinesund.
Pytam o konkrety.
Testy na terminalu są tylko do 22 tak jest opisane na stronie TTline. Prom mam o 1 w nocy więc muszą być ok 21 na test i potem czekać.
Czy są duże kolejki do testu jak to idzie starczy godzina przed zamknięciem czy być 2 dla świętego spokoju
Jestem częściowo zaszczepiony to wjeździe do Norwegii kolejny test.
Chcę uniknąć kwarantanny (chyba jak każdy) dlatego pytam o takie szczegóły.

.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
piotr sciechura
(piotr1974)
Wiking
Witam w sobotę płynołem ze świnoujścia ,w niedzielę dojechałem do granicy i korek około 3km,nie jestem zaszczepiony ,nic nie kontrolowali tylko kierują na test,czekałem 2 godziny i po teście w drogę na oslo ,wyniki przyszły na helsenorge pozdro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
56 Postów
Artek Bu
(Artek07)
Nowicjusz
Dzięki za info.
Właśnie o takie info mi chodziło.
Ja wracam 8 sierpnie więc tez opiszę mój powrót jak by ktoś potrzebował info po tej dacie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
56 Postów
Artek Bu
(Artek07)
Nowicjusz
Jechał ktoś teraz tj. od poniedziałku przez Szwecje do Norge?
Może podzielicie się informacjami jak to wygląda po zmianach w Szwecji wzdłuż E6?
Dostałem info od przewodnika że Szwecja wymaga testu od nie w pełni zaszczepionych ( mam tylko 1 dawkę i czekam na drugą)
Jak to wygląda na granicy w Norge? Konieczna jest rejestracja to wiem, płynę promem i to może być kłopot. Jak bym wybrał się przez Niemcy i most to jak to udowodnić na granicy? Niech ktoś da info co i jak,
z góry dzięki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1401 Postów
Onty_Ja_Gabriel_3.
(Onty_Ja_Gabriel_3.)
Maniak
Artek07 napisał:
Może podzielicie się informacjami jak to wygląda po zmianach w Szwecji wzdłuż E6?
Dostałem info od przewodnika że Szwecja wymaga testu od nie w pełni zaszczepionych ( mam tylko 1 dawkę i czekam na drugą)
Jak to wygląda na granicy w Norge? Konieczna jest rejestracja to wiem, płynę promem i to może być kłopot. Jak bym wybrał się przez Niemcy i most to jak to udowodnić na granicy? Niech ktoś da info co i jak,
z góry dzięki.

Nie jest ważne w jaki sposób wracasz, jedziesz, płyniesz, idziesz, lecisz, ZAWSZE TRZEBA SIĘ ZAREJESTROWAĆ, inaczej zatrzymają ciebie na granicy Norweskiej i tyle z mojej strony.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
311 Postów

(Riggman)
Stały Bywalec
Onty_Ja_Gabriel_3. napisał:
Artek07 napisał:
z góry dzięki.

Nie jest ważne w jaki sposób wracasz, jedziesz, płyniesz, idziesz, lecisz, ZAWSZE TRZEBA SIĘ ZAREJESTROWAĆ, inaczej zatrzymają ciebie na granicy Norweskiej i tyle z mojej strony.

Gabrys nie prawda, jak masz 2 dawki antykowidowe to nie musisz. Tak nawet pisza na bilbordach jak wyjezdzasz z Norwegii. Jechalem w piatek, korek na 5 km i nikogo nie sprawdzali
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
56 Postów
Artek Bu
(Artek07)
Nowicjusz
Dzięki za info, o rejestracji wiem i jutro (środa) to zrobię będę przekraczał granicę szwedzko-norweską w sobotę około 14 - 15. Teraz ciekawią mnie głównie tez zmiany które zostały wprowadzone od poniedziałku 2-08, cięgle zastanawiam się jak udowodnić na granicy korzystanie lub nie z transportu zbiorowego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok