Strona korzysta z plik贸w cookies

w celu realizacji us艂ug i zgodnie z Polityk膮 Prywatno艣ci. Mo偶esz okre艣li膰 warunki przechowywania lub dost臋pu do plik贸w cookies w Twojej przegl膮darce.

Przejd藕 do serwisu

Reklama

Rata w Norwegii ju偶 od618kr

Sprawd藕 rat臋

Us艂uga realizowana przez DigiFinans.no | Priseksempel: Eff. rente 15,82%, 100 000 kr. over 5 氓r, etablering 950 kr., Tot. 142 730 kr.

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Problem dot kontenera na odpady - Norwegia

Czytali temat:
22 Posty
Dawid Kardas
(DawidKardas)
Wiking
Witajcie, mam problem dotycz膮cy kontenera na odpady..

A wiec wynajmuje hybel gdzie na podw贸rzu jest chyba 14 os贸b i kontener jest niewystarczaj膮cy na taka liczbe os贸b (dodatkowo opr贸偶niany raz na tydzie艅-sroda) oczywi艣cie pierwsze kroki skierowa艂em do w艂a艣ciciela, brak odzewu.. jeden z s膮siad贸w z nim si臋 skontaktowa艂 kilkukrotnie i dosta艂 odpowiedz ze z firma odpowiedzialna za wyw贸z odpad贸w zobligowana jest do wywozu odpad贸w 2xtydz i dosta艂 numer do tej firmy by ich ponagla膰 albo cos w ten dese艅.. troche bvrak s艂贸w ale c贸z.

Wiec jest to do艣膰 proste ze w niedziele jest on juz pe艂en w taki spos贸b ze prawie wypada z niego, a we wtorek worki juz sa porozrzucane i porozrywane przez zwierzyne.

i tu jest m贸j problem bo nikt chyba nie chce mieszka膰 na mini wysypisku.. Nie wiem jak wymusic dodatkowy pojemnik na w艂a艣cicielu pomijajac nawet brak kontaktu z nim.. wiem ze moze i jest to nienajlepsze myslenie ale uwa偶am ze ponaglenie z jakiegos urzedu kommuny czy nawet mandat da do myslenia. I gdzie i do jakiej instytucji sie zg艂osic i na co sie powo艂ywa膰?

Dzieki za wszelk膮 pomoc
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Dawid Kardas
(DawidKardas)
Wiking
Wybaczcie ale nie za bardzo wiedzia艂em w jaki dzia艂 to wrzuci膰, wiec posz艂o w dyskusje.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
102 Posty
Natali B
(Natali666)
Pocz膮tkuj膮cy
To moze zgloscie to do komuny? Zapytajcie co mozecie w tej sprawie poradzic,ze teren jest zanieczyszczony przez obojetnosci wlasciciela posesji?Probowalisie kontaktowac sie z ta firma co te smieci zabiera? Moze warto zadzwonic i dowiedziec sie czy umowa jest podpisana na jedno czy dwu krotny wywoz smieci w tygodniu?
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Dawid Kardas
(DawidKardas)
Wiking
S膮siad zrobi艂 sobie ferie, a nie mam kontaktu do niego wiec nie wiem za bardzo jak sprawa wygl膮da z iloscia dni odbioru. No komuna przysz艂a mi pierwsza do g艂owy, lecz my艣la艂em ze poradzi kto艣 odpowiedni urz膮d od tego bym nie lata艂 od pos艂a do os艂a..
W tym tygodniu b臋d臋 pr贸bowa艂 w komunie.

Dzieki za odp.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3258 Post贸w
boj fra oszlo
(bojfraoszlo)
Maniak
DawidKardas napisa艂:
Witajcie, mam problem dotycz膮cy kontenera na odpady..
A wiec wynajmuje hybel gdzie na podw贸rzu jest chyba 14 os贸b i kontener jest niewystarczaj膮cy na taka liczbe os贸b (dodatkowo opr贸偶niany raz na tydzie艅-sroda) oczywi艣cie pierwsze kroki skierowa艂em do w艂a艣ciciela, brak odzewu.. jeden z s膮siad贸w z nim si臋 skontaktowa艂 kilkukrotnie i dosta艂 odpowiedz ze z firma odpowiedzialna za wyw贸z odpad贸w zobligowana jest do wywozu odpad贸w 2xtydz i dosta艂 numer do tej firmy by ich ponagla膰 albo cos w ten dese艅.. troche bvrak s艂贸w ale c贸z.
Wiec jest to do艣膰 proste ze w niedziele jest on juz pe艂en w taki spos贸b ze prawie wypada z niego, a we wtorek worki juz sa porozrzucane i porozrywane przez zwierzyne.
i tu jest m贸j problem bo nikt chyba nie chce mieszka膰 na mini wysypisku.. Nie wiem jak wymusic dodatkowy pojemnik na w艂a艣cicielu pomijajac nawet brak kontaktu z nim.. wiem ze moze i jest to nienajlepsze myslenie ale uwa偶am ze ponaglenie z jakiegos urzedu kommuny czy nawet mandat da do myslenia. I gdzie i do jakiej instytucji sie zg艂osic i na co sie powo艂ywa膰?
Dzieki za wszelk膮 pomoc

...w艂a艣ciciel musi si臋 tym zaj膮膰 a nie ty
...w艂asciciel nie odpowiada i nie odbiera telefonu?
...moja rada
...odetnij go od 偶r贸de艂ka
...czyli wstrzymaj p艂acenie czynszu
...gwarantuje ci ,偶e sam zadzwoni
...i to najp贸偶niej dzie艅 po terminie zap艂aty
...wtedy bedziesz wiedzia艂,偶e robi艂 to z艂osliwie
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Dawid Kardas
(DawidKardas)
Wiking
Wiem 偶e to broszka w艂a艣ciciela jest tylko pytanie jak go przymusi膰 do tego.. bo to My na to patrzymy (ja i s膮siedzi) a nie w艂a艣ciciel..

No jezeli nie znajde rozwiazania w komunie, to op贸znienie p艂atnosci bedzie jednym z rozwi膮za艅 by sie z nim skontaktowa膰.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3258 Post贸w
boj fra oszlo
(bojfraoszlo)
Maniak
DawidKardas napisa艂:
Wiem 偶e to broszka w艂a艣ciciela jest tylko pytanie jak go przymusi膰 do tego.. bo to My na to patrzymy (ja i s膮siedzi) a nie w艂a艣ciciel..
No jezeli nie znajde rozwiazania w komunie, to op贸znienie p艂atnosci bedzie jednym z rozwi膮za艅 by sie z nim skontaktowa膰.

...napisz maila i opisz problem i,偶e mu ju偶 zg艂asza艂es
...i dodaj wstrzymuje zap艂ate czynszu!
...gwarantuje szybk膮 odpowied偶
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok