Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

bezrobocie - Norwegia

Czytali temat:
2 Posty
lukas5
(lukas5)
Wiking
Witam. Czy ktos sie orientuje jak uzyskac 3 miesieczne norweskie bezrobocie wracając do Polski i rejestrując sie tam jako osoba bezrobotna.Wiem ze jest taka mozliwosc tylko nie wiem o jaki E DRUK trzeba sie starac w NAV.Za odpowiedz z góry dziekuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
R 1234
(Roberto40)
Wiking
PD U2 [ E-303]
sciągni go sobie sam i uzupełni piszesz tylko swoje dane adres zam, w Polsce i od kiedy chcesz mie c pszeniesiony , data w przod o jakieś 5-6 tygodni , to jest czas na decyzję Nav, po otrzymaniu decyzji masz 7 dni na zarejestrowanie się jako poszukuijący pracy w swoim powiatowym urzędzie pracy, w Polsce bez problemu , zrobisz jeden podpis i wszystko, a meldekorty bez zmian przez internet co 2 tygodnie
kasa na norweskie konto tylko logowania koniecznie z polski a nie z wczasów na majorce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
R 1234
(Roberto40)
Wiking
nie wolno ci wyjechac przed otrzymaniem decyzji z Nav
a po powrocie osobiście trzeba stawić się w Nav i dodatkowo internetowo przez stronę nav złozyć skróconą rejestrację takie jakby wznowienie zasiłku wiem że głupio brzmi ale tak jest sam to przerabiałem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok