Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Zycie w norwegii - Norwegia

1 Post
Tomas.dorn
(Tomas.dorn)
Wiking
Witam, obecnie od 7 lat mieszkam z rodzina w wielkiej brytanii. Ze wzgledu Na niejasna przyszlosc a dokladniej BREXIT pomyslalem ze moze kiedys Norwegia?
Moje pytanie to Ile wg panstwa potrzebuje 3 osobowa rodzina aby wynajac dom/mieszkanie I jakos sie urzadzic do czasu znalezienia pracy.. ?

Dziekuje z gory za informacje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
150 Postów

(grochu.slawek)
Stały Bywalec
Wszystko zależy w jakim mieście. Ogólnie lepiej wysłać męża by znalazł pracę , a później ciągnąć rodzinę. Norwegia staje się bardzo droga i dla ludzi z zewnątrz może okazać się zabójcza finansowo . Sektor budowlany się rozruszał i to sporo, ale praca jest prawie tylko w agencjach pracy. Znaleźć pracę w dużej norweskiej lub szwedzkiej firmie bez języka i doświadczenia w Skandynawii nie realne. Ogólnie mi się lepiej żyło w Anglii i dopóki nie znalazłem pracy w dużej firmie budowlanej za odpowiednią stawkę to żałowałem wyjazdu. W Adecco przerobiłem 6 lat i w sumie pracowałem ciągle a i zarobki były nie małe .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
359 Postów
high octane
(high_octane)
Stały Bywalec
800f mieszkanie + 600f na jedzenie 3os. Norwegia to nie Anglia, gdzie idziesz do agencji i na drugi dzien masz prace. Praca jest tylko dla ludzi z zawodem. Dla reszty nie ma jej wcale.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
359 Postów
high octane
(high_octane)
Stały Bywalec
Teraz, w srodku zimy budowlanka szuka ludzi?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok