Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
212 Posty
Ja Gabriel
(Ja Gabriel)
Stały Bywalec
buliboss napisał:
181,50 jest najniższą stawką dla nowego pracownika czy pracodawca musi wyrownac do najnizszej dla juz zatrudnionego?Możesz bardziej łopatologicznie?
Dlatego, że stawka /181,50/ może być brutto lub netto, mało tego, dla jakiego nowego pracownika.
Podpowiem tylko dla ułatwienia, w jakiej konkretnie branży.

Ludzie bądźcie precyzyjni i konkretni, forum to nie stół biesiadny po paru głębszych, gdzie każda bzdura przechodzi bez mrugnięcia powieką.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty

(buliboss)
Nowicjusz
Chodzilo mi o to:
-czy kazdy nowo zatrudniony pracownik ma gwarantowana stawke minimalna 181,50 brutto
-czy pracownikowi ktory jest juz zatrudniony i ma mniejsza stawke niz minimalne 181,50 o ktorej tu jest napisane moze sie ubiegac u swojego pracodawcy o wyrownanie do tejze minimalnej stawki?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
212 Posty
Ja Gabriel
(Ja Gabriel)
Stały Bywalec
buliboss napisał:
Chodzilo mi o to:
-czy kazdy nowo zatrudniony pracownik ma gwarantowana stawke minimalna 181,50 brutto
-czy pracownikowi ktory jest juz zatrudniony i ma mniejsza stawke niz minimalne 181,50 o ktorej tu jest napisane moze sie ubiegac u swojego pracodawcy o wyrownanie do tejze minimalnej stawki?

Miło mi, jednak jeszcze doprecyzuj jedną najważniejszą sprawę, mianowicie taką, o jakiej Branży Zawodowej PISZESZ?
W Norwegi nie ma ogólnego progu minimalnej stawki godzinowej, natomiast są branże zawodowe, których stawki godzinowe brutto są upowszechnione, znaczy ustawowe.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty

(buliboss)
Nowicjusz
rivearbeider
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
212 Posty
Ja Gabriel
(Ja Gabriel)
Stały Bywalec
buliboss napisał:
rivearbeider Cóż skoro twierdzisz iż to co napisałeś, to konkretna branża zawodowa, to ja dziękuję za spokojną pisemną konwersację.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok