Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Samochód z Polski w Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
Malgorzata makus3 Pawel Stateczny Kasia K boj fra oszlo Iza.Bela Tomek L Pawel Pawel Piterro . Marec2211 Skandynawianka MrIha (557 niezalogowanych)
10 Postów
Piterro .
(Piterro)
Wiking
Witajcie.
Wiem że ten temat był pewnie poruszany dziesiątki razy i jest dużo informacji w internecie ale nic nie zastąpi Waszego zdania i Waszych doświadczeń jako ludzi mieszkających w Norwegii.
Najlepiej naświetlę Wam swoją sytuację abyście mogli mi doradzić jak najlepiej
Od połowy czerwca pracuję w Norwegii i mam umowę na czas określony do listopada. Posiadam d-nummer, konto w banku. W między czasie wracam do Polski i ponownie wracam do pracy w styczniu. Chciałbym jednak wrócić tutaj samochodem i zabrać żonę aby tu razem zamieszkać.
I tu mam pytanie jak w teorii i praktyce wygląda się poruszanie autem na polskich tablicach w Norwegii? Czy w ogóle się opłaca ? Jeśli nie to jakie inne wyjście polecacie ? Nadmienię iż poruszanie autem jest dla mnie bardzo istotną kwestią...
Czekam na Wasze porady i spostrzeżenia !
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3258 Postów
boj fra oszlo
(bojfraoszlo)
Maniak
Wiem że ten temat był pewnie poruszany dziesiątki razy i jest dużo informacji w internecie

...tysiące razy kolego...
...będziesz w doborowym towarzystwie...
...jeszcze niedawno takie zapytania o ,,polskie blachy,,były od razu wyśmiewane..
...a teraz...
...no coż...
...otrzymasz kilka sprzecznych odpowiedzi... i...
...czeba bedzie dzwonic do tolla...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1655 Postów
Kasia K
(KasiaKacz) Online
Maniak
Piterro napisał:
Witajcie.
Wiem że ten temat był pewnie poruszany dziesiątki razy i jest dużo informacji w internecie ale nic nie zastąpi Waszego zdania i Waszych doświadczeń jako ludzi mieszkających w Norwegii.
Najlepiej naświetlę Wam swoją sytuację abyście mogli mi doradzić jak najlepiej
Od połowy czerwca pracuję w Norwegii i mam umowę na czas określony do listopada. Posiadam d-nummer, konto w banku. W między czasie wracam do Polski i ponownie wracam do pracy w styczniu. Chciałbym jednak wrócić tutaj samochodem i zabrać żonę aby tu razem zamieszkać.
I tu mam pytanie jak w teorii i praktyce wygląda się poruszanie autem na polskich tablicach w Norwegii? Czy w ogóle się opłaca ? Jeśli nie to jakie inne wyjście polecacie ? Nadmienię iż poruszanie autem jest dla mnie bardzo istotną kwestią...
Czekam na Wasze porady i spostrzeżenia !
Pozdrawiam

Ostatnio był artykuł na ten temat, może Ci pomoże : www.mojanorwegia.pl/transport-i-komunika...-przepisy-11774.html
Zgłoś wpis

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok