Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

wyjazd - Norwegia

Czytali temat:
3 Posty

(MonikaBieszke)
Wiking
Witam planuje z dziecmi wyjechac do norwegii chcialabym zapytac jakie dokumenty beda mi potrzebne? czy dzieci musza miec paszport czy wystarczy dowod bede wdzieczna za kazda odpowiedz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów
Katarzyna ...
(Midnight)
Początkujący
Wystarczy, że dzieci będą miały dowód osobisty.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty

(MonikaBieszke)
Wiking
dodam ze jestem rozwiedziona a ojciec dzieci ma ograniczona wladze rodzicielska czy w tym przypadku musze cos przedkladac ???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
oslok
(oslok)
Wiking
MonikaBieszke napisał:
dodam ze jestem rozwiedziona a ojciec dzieci ma ograniczona wladze rodzicielska czy w tym przypadku musze cos przedkladac ???
Tak, powinnaś mieć zgodę Ojca dzieci, podpisaną notarialnie, na wyjazd poza granice Polski, lub taką samą zgod,ę wydaną przez sąd który wydał ograniczenie dla ojca.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty

(MonikaBieszke)
Wiking
nawet jesli ojciec ma ograniczone prawa ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
oslok
(oslok)
Wiking
MonikaBieszke napisał:
nawet jesli ojciec ma ograniczone prawa ?W jakim zakresie, ma te prawa ograniczone?
Nie łatwiej jest dla ciebie samej, sięgnąć do dokumentów sądowych i w razie wątpliwości zasięgnąć informacji u źródła /sąd wydający dana decyzję/, niż uzewnętrzniać na obcym forum swoją rodzinną "tragedię'.
Przy okazji, proponuję poczytać bardzo dokładnie, obszerne informacje, na temat warunków, jakie muszą spełnić rodzice, chcący utrzymać tutaj swoje dzieci przy sobie, bez problemowo / znaczy bez interwencji bezwzględnego w tych przypadkach państwa w którego imieniu działa słynne Barnevernet.
Ogólnie, łatwo jest do Norwegi własne dzieci wwieźć, nieraz, trudno jest je stąd wywieźć.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok