Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Urlop tacierzyński - Norwegia

Czytali temat:
4 Posty
anuusia
(anuusia)
Wiking
Witam!
Mam takie pytanie.... Mój Mąż chce wziąć w Norwegii urlop tacierzyński i przyjechać na rok do Polski. Wiem, że ja jako Jego żona muszę iść do pracy, żeby On mógł taki urlop dostać. Moje pytanie brzmi... czy wystarczy że jestem na KRUSie czy muszę iść gdzieś do pracy, mieć umowę o pracę itp???
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Grzegorz Satola
(Grzegorz Satola)
Wiking
Hej.Mam na imie Monika wlasnie niedawno zalatwialam wszystkie te sprawy?Nie wiem jak jest Twoj angielski ale jest to kopia ze strony NAV.Jezeli potrzebujesz to przetlumacze.be working full time or part time
be a full-time student in an approved education programme
be a part-time student in an approved education programme while also working, making her combined activity equivalent to full-time employment
be entirely dependent on assistance to be able to care for the child due to illness or injury or be admitted to a health care institution. In these cases, her doctor must document
how the illness or injury is affecting your ability to care for the child
the degree to which you are dependent on assistance
how long the illness or injury is expected to last Mam nadzieje ze troszke pomoze w uzyskaniu odpowiedzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
anuusia
(anuusia)
Wiking
Witam! Dziękuję bardzo za odpowiedź!
Ciężkie jest to w załatwieniu? Udało się Państwu?

Pozdrawiam!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Grzegorz Satola
(Grzegorz Satola)
Wiking
nie wiem jak jest u Was ale Ja jestem zatrudniona w Norwegi wiec my mamy ta opieke podzielona.Moj urlop sie skonczyl wiec natepne 10 tyg bierze maz.Ale takie maja wymogi co do mamy Wiec nie wiem czy Twoj maz chce wziasc caly urlop przyslugujacy Tobie(czyli rok) to mysle ze bedzie musialo byc udokumentowane dlaczego Ty urlopu nie bierzesz,poniewaz Ja myslalam o wzieciu meza tych 10 tyg ale oni nie sa za tym za bardzo.Musi byc mocne uzasadnienie dlaczego ojciec cgce dac ten czas dla mnie.Wiec pewnie musialal by byc obloznie chory i nie mogl sie zajmowac dzieckiem ale napewno jak zadzwoni do NAV to mu udziela wszelkich informacji i w Oslo sa chyba polsko jezyczni pracownicy( my nie podlegamy pod Oslo wiec nie bede zapewniac Cie na 100%)ale tak slyszalam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
anuusia
(anuusia)
Wiking
Oki, dziękuję
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok