norgekvednavegen napisał: To już byłam ale niestety powiedzieli, że mam z tym się ubiegać w UDI. Więc powstał problem, bo nie mogę odnaleźć na stronie UDI informacji o tym ...
No tak, tylko jak wchodzę na stronę UDI to po zarejestrowaniu sie na końcu pojawiła sie informacja ze można sie umówić po opłaceniu za wniosek 2.100 nok i chciałam wiedzieć czy ktoś tez płacił za to, żeby tylko zmienili z id numer na fødsel ? ( z tymczasowego na stały )
norgekvednavegen napisał: No tak, tylko jak wchodzę na stronę UDI to po zarejestrowaniu sie na końcu pojawiła sie informacja ze można sie umówić po opłaceniu za wniosek 2.100 nok i chciałam wiedzieć czy ktoś tez płacił za to, żeby tylko zmienili z id numer na fødsel ? ( z tymczasowego na stały )
..to zawsze bylo gratis,więc chyba coś pomylilaś,eś
Staly nr per daje skat a nie udi, ale najpierw trzeba sie zalgowac na udi.no, stworzyc konto, zamowic termin spotkania (termin oczekiwania nawet ponad miesiac), tam zglosic sie z papierami:
-umowa o prace (stala)
-lonny za ostatnie kilka m-cy, ode mnie chcieli 3
-potwierdzenie zamieszkania w no
wtedy udi da pozwolenie na prace i pobyt i dopiero z tym i wypelnionym wnioskiem o nr pers do skatu po staly nr, w oslo udi i skat sa w jednym budynku, stanowiska sa obok siebie
Dzięki za informacje, ja jeszcze czekam za konkretna odpowiedzią. Ale chyba rzeczywiście będę musiała iść do skatt a nie UDI. Jeżeli chodzi o stały pobyt to rzeczywiście dopiero po 5 latach można sie ubiegać.
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.