Mamy już wyłonionego pierwszego zwycięzcę w konkursie na najciekawszą przygodę z lotniska. Pani Magda opowiedziała nam o ciekawostce związanej z lotem na Svalbard! Czytajcie jej relację z lotniska w Longyearbyen i piszcie o swoich przygodach, bo mamy jeszcze jedno podwójne zaproszenie do oddania! Na odpowiedzi czekamy dzisiaj do godziny 16:00!

www.mojanorwegia.pl/forum/view/3/dyskusj...do-teatru.html#39277

"Dużo podróżuję samolotem do Skandynawii, głównie na Svalbard. Każdy kto miał kiedyś przyjemność odwiedzić Longyearbyen wie, że wysokoprocentowy alkohol zarówno dla mieszkańców jak i turystów jest reglamentowany. A alkohol na Svalbardzie warto kupić, ponieważ jest on o wiele tańszy niż w Norwegii, a nawet czasami tańszy niż w Polsce. Jako turysta, na podstawie imiennej karty pokładowej każdy może kupić dla siebie 1 litr alkoholu powyżej 40%. Podczas ostatniej wyprawy przy odprawie na lotnisku zaczęłam narzekać do kolegi, że zdarza mi się gubić kartę pokładową i później mam problemy z rozliczeniem delegacji w pracy. Pan z obsługi odparł, że bez problemu może nam je wydrukować w kilku egzemplarzach. Wyobraźcie sobie nasze miny, gdy dotarła do nas informacja, z czym się to wiąże... "

Pani Magdzie gratulujemy i zapraszamy po odbiór podwójnej wejściówki na niedzielny spektakl "Emigrantka" w Teatrze Gdynia Główna.

Opowiedz najciekawszą historię z lotniska i wygraj bilety do teatru! - Norwegia Opowiedz najciekawszą historię z lotniska i wygraj bilety do teatru! - Forum ogólne - Dyskusja ogólna - Forum Norwegia - Opowiedz najciekawszą historię z lotniska i wygraj bilety d... www.mojanorwegia.pl