Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Elektryka prąd nie tyka - Norwegia

Czytali temat:
76 Postów
Dan M
(DaM86)
Początkujący
Szukam elektryka z papierami norweskim,potrzebuję zaświadczenie do kontroli z eltilsynet( zrobię sam mam wymienić 2 gniazdka bez uziemienia na z uziemieniem) ktoś może pomóc rodakowi w potrzebie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Adam Kowal
(Kowal312)
Wiking
A to gdzie oni dzwonią ? Z gniazdka z prądem ? To tak można ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
76 Postów
Dan M
(DaM86)
Początkujący
Wszystko uziemione do skrzynki miałem po prostu 2 gniazdka 1 z 1 bez uziemienia, a zasady są że w 1 pomieszczeniu to samo musi być,sam zmieniłem papier potrzebuje do nich że ok
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Adam Kowal
(Kowal312)
Wiking
Dziękuję za objaśnienie z cierpliwością

A może tak sprawdzają bez piszczenia, z podaną dokładną rezystancją
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
76 Postów
Dan M
(DaM86)
Początkujący
Panowie mi tu pomoc potrzebna a nie teorie mam 4 miesiace wiec jest duzo czasu jeszcze..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
76 Postów
Dan M
(DaM86)
Początkujący
ok dzieki za reanimacje postu hehe , a czy wiecie jakie kary sa za nie wywiazanie sie z papierkowej roboty ? rada na 2gi raz nie wpuszczac ich ,bo mieli miec kontrole wszyscy sasiedzi , zrobilem wywiad i kur..nikt nie mial tylko ja...

dzwonilem po 3 elektrykach i nikomu nawet sie nie chce samochodu odpalic na takie cos , norwedzy potrafia zrobic z igly widly... nawet doczepil sie ze gniazdko jest za bardzo wpuszczone w plytki w kuchni nad blatem... co to komu przeszkadza (jak jest uziemienie , woda jak ma sie wlac to i tak sie wleje..)..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Adam Kowal
(Kowal312)
Wiking
I bardzo dobrze że ktoś to sprawdza. Przynajmniej nie ma takiej samowolki jak w Polsce każdy robi sobie sam. Co najważniejsze jest to ze względów bezpieczeństwa.
Bo jak się nie pilnuje to później są wypadki nawet w tym temacie widać jak prosty błąd zrobiła osoba montując gniazda bez uziemienia tym bardziej że był już tam przewód uziemiajacy. Co właściwie od dawna jest standardem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
reemigrant
(reemigrant)
Nowicjusz
Kowal312 napisał:
I bardzo dobrze że ktoś to sprawdza. Przynajmniej nie ma takiej samowolki jak w Polsce każdy robi sobie sam. Co najważniejsze jest to ze względów bezpieczeństwa.
Bo jak się nie pilnuje to później są wypadki nawet w tym temacie widać jak prosty błąd zrobiła osoba montując gniazda bez uziemienia tym bardziej że był już tam przewód uziemiajacy. Co właściwie od dawna jest standardem.

a widziales statystyki pozarow w Ni PL z powodu instalacji
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Adam Kowal
(Kowal312)
Wiking
Nie widziałem ale bardzo chetnie zobaczę. Podaj źródło.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok