Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Wynajm łódki dla turystów- po ile zrobic bilety wstepu? - Norwegia

Czytali temat:
Rafal_ R6 pawel piro Marek Kaminski Ewa Adam Stanislaw Lisowski Kosmetyczka Edyta Pawel Danek hei!sandokan Cortez1 N Josephvol.2 smith antoni3 Dakotapasy yaroo68 (285 niezalogowanych)
27 Postów

(KapitanHak)
Wiking
Czesc forumowicze
Mam maly pomysl na biznes .
Jestem w norwegii od 2 lat, mam stala prace, dorobilem sie niezlej lodki,wyplywam nia z moimi przyjaciolmi i kobieta na polowy.
No i wpadl mi do glowy pewny pomysl zeby na tym zarabiac , mieszkam w ladnej miejscowosci gdzie w sezonie jest duzo turystow.

Chcialbym zabierac turystow na polowy ryb w pelne morze, sprzet mam umiejetnosci tez.
i teraz najwazniejsze pytania:
-po ile brac za bilet , np godzinnny , 3 godzinny i 8 godzinny
-ile za wypozyczenie sprzetu
no i ile kasowac za kg ryb ktora zlowia np dorsz -nie wiem 50 koron od kg ryby itp

jak ktos ma jakies doswiadczenie w tym to piszcie

aha , no i nie chcialbym firmy zakladac itp,, poprostu tak dorabiac turystycznie zeby nie wpedzic sie w jakies koszty

czekam na opinie mojego pomyslu i pomocne komentarze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Nie zapomnij o ubezpieczeniu. No i pewnie tez sa jakies inne przepisy mowiace co musi na lodzi byc jak bierze sie turystow - moze lodzie ratunkowe dla wszystkich.
Zeby pozniej nie bylo, ze sie jakis pijany Niemiec utopil, a ty do konca zycia bedzisz placil na jego zone i dzieci.

Zreeszta co ja tam wiem - bierz turystow, na pewno dobrze bedzie.

Utleie av båt er å regne som en forbrukertjeneste, og kravene til tilbyder er regulert i Lov om produkter og forbrukertjenester. Reglene gjelder når du tilbyr båt ved utlån, utleie, fremleie og båtturer med skipper, uavhengig av om du tar betalt for tjenesten.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów

(KapitanHak)
Wiking
nie bede placil bo niemcow nie lubie i ich zabierac nie bede
jedynie polacy i litwini
oczywiscie kapoki beda

i jak moge miec ratunkowe jak to lodka 8 osobowa, chyba ze bede ciagnal na sznurku jakas dodatkowa

bedzie obowiazkowe badanie alkomatem przy wejsciu na poklad wiec bez obaw
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok