Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Ile zasilku mi sie nalezy za urodzenie dziecka - Norwegia

14 Posty

(DorotaK1)
Wiking
Musze was zapytac ile moge dostac zasilku i becikowego za urodzenie dziecka w norwegii
Nie bylam nigdy z mezem w norwegii ale wyczytalam na stronie to:
"Kwota jednorazowej zapomogi jest ustalana przez norweski parlament (Storting) i wynosi aktualnie 38 750 nok na dziecko. Zapomoga jest wolna od podatku"
i czy bylaby mozliwosc dostania dofinansowania na pozostale dzieci?

Czyli nalezy sie ona kazdemu kto urodzi w norwegii tak?
Jesli np bym pojechala tylko urodzic i wrocila do polski to dostane to becikowe?

Mieszkam z mezem w bardzo zlych warunkach ,mamy troje dzieci i jestem w ciazy z 4, dostajemy zbyt malo zasilku i pomocy od panstwa wiec musimy sobie radzic sami.

Mam jeszcze jedno pytanie, maz ma chorobe alkoholowa, ciezko mu znalezc prace bo pracodawcy nie moga zrozumiec ze jest chory i sa malo wyrozumiali,
Czy w zwiazku z tym jesli maz by poszedl do pracy w norwegii i po jakims czasie udowodnil ze jest chory to dostalby rente? jesli tak to w jakiej kwocie i jak musialby udowodnic ze cierpi na chorobe alkoholowa?

prosze o pomoc bo wiem ze taka renta jest mozliwa gdyz jeden kolega meza pracowal w norwegii i go tam zaszyli a teraz pobiera zasilek w polsce, pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
388 Postów
hei!sandokan
(hei!sandokan)
Stały Bywalec
DorotaK1 napisał:
Musze was zapytac ile moge dostac zasilku i becikowego za urodzenie dziecka w norwegii
Nie bylam nigdy z mezem w norwegii ale wyczytalam na stronie to:
"Kwota jednorazowej zapomogi jest ustalana przez norweski parlament (Storting) i wynosi aktualnie 38 750 nok na dziecko. Zapomoga jest wolna od podatku"
i czy bylaby mozliwosc dostania dofinansowania na pozostale dzieci

Czyli nalezy sie ona kazdemu kto urodzi w norwegii tak?
Jesli np bym pojechala tylko urodzic i wrocila do polski to dostane to becikowe?

Mieszkam z mezem w bardzo zlych warunkach ,mamy troje dzieci i jestem w ciazy z 4, dostajemy zbyt malo zasilku i pomocy od panstwa wiec musimy sobie radzic sami.

Mam jeszcze jedno pytanie, maz ma chorobe alkoholowa, ciezko mu znalezc prace bo pracodawcy nie moga zrozumiec ze jest chory i sa malo wyrozumiali,
Czy w zwiazku z tym jesli maz by poszedl do pracy w norwegii i po jakims czasie udowodnil ze jest chory to dostalby rente? jesli tak to w jakiej kwocie i jak musialby udowodnic ze cierpi na chorobe alkoholowa?

prosze o pomoc bo wiem ze taka renta jest mozliwa gdyz jeden kolega meza pracowal w norwegii i go tam zaszyli a teraz pobiera zasilek w polsce, pozdrawiam

Hwat da f..ck ys thys? ?????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty

(HanslubMosze)
Stały Bywalec
Chyba nie wierzyta, ze to prawdziwa kobita z polski taka durna? Toc to jaki "nowy" prowokator, niechybnie ow, co to tak ostatnio pohukiwal. Zwiadowca czy jak mu tam bylo. Jak sugerowal Janek stary - kto raz polknal bakcyla MN tan juz wsiakl.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty

(DorotaK1)
Wiking
dziekuje za odpowiedzi ale prosze po polsku , nie znam angielskiego
mam jescze pytanie, gdybym rozwiodla sie z mezem to przyslugiwal by mi dodatkowo zasilek dla samotnej matki ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
defenderr
(defenderr)
Maniak
takk i dodatkowe rodzinne tylko wstaw swoje zdjecie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty

(DorotaK1)
Wiking
dziekuje za odpowiedz, gdzie mozna zlozyc wniosek o rodzinne ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
388 Postów
hei!sandokan
(hei!sandokan)
Stały Bywalec
DorotaK1 napisał:
dziekuje za odpowiedzi ale prosze po polsku , nie znam angielskiego
mam jescze pytanie, gdybym rozwiodla sie z mezem to przyslugiwal by mi dodatkowo zasilek dla samotnej matki ?

Mega Hit (to troche po polsku mimo wszystko). Osuwam sie z sofy powoli,prosze o wiecej.jestes the best :O
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty

(DorotaK1)
Wiking
nie widze w tym nic smiesznego, nasza sytuacja jest naprawde zla, niestarcza na podstawowe srodki do zycia, to przez chorobe alkoholowa meza, panstwo sie nie interesuje, pracy nie ma,do pracy nie mozemy isc bo maz jest chory a ja musze sie zajmowac dziecmi, no i mezem, dlatego szukamy jakiegos innego wyjscia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty

(HanslubMosze)
Stały Bywalec
Przestancie karmic trola, przeciez na pierwszy rzut oka widac, ze to tania prowokacja.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
defenderr
(defenderr)
Maniak
DorotaK1 napisał:
dziekuje za odpowiedz, gdzie mozna zlozyc wniosek o rodzinne ?
a znasz norweski
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok