Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
740 Postów

(Remigrant)
Wyjadacz
hei!sandokan napisał:
oszust cos wymysli.moze umowa na czas okreslony?
W systemie norweskim, taka forma umowy jest bardzo dobra dla pracownika.
Dlatego, że jak "nie pajacuje" to zawsze dotrwa do końca danego okresu, nawet jak pracuje na "pół gwizdka".
Lepiej mieć dwie umowy po pół roku, niż jedną na czas nieokreślony i po pięciu miesiącach dostać jednomiesięczne wypowiedzenie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
388 Postów
hei!sandokan
(hei!sandokan)
Stały Bywalec
to fakt dla pracownika to byloby lepsze.jakkolwiek prawo tez stanowi ,ze masz prawo do pracy 37,5h wiec musi ci i tak zaplacic za caly miesiac lub zorganizowac prace everyday a ze oszukuja to wymaga napietnowania na tym forum.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
740 Postów

(Remigrant)
Wyjadacz
hei!sandokan napisał:
to fakt dla pracownika to byloby lepsze.jakkolwiek prawo tez stanowi ,ze masz prawo do pracy 37,5h wiec musi ci i tak zaplacic za caly miesiac lub zorganizowac prace everyday a ze oszukuja to wymaga napietnowania na tym forum.
Bardzo śmieszne.
Co takie napiętnowanie da jak firma jest norweska i jej szef nawet nie ma pojęcia o takim forum polonijnym jak np. właśnie to.
Ba nawet i gdyby właściciel był polakiem, to wątpię w to, by przejmował się właśnie napiętnowaniem jakiegoś miałkiego robola/roboli w dobie, gdy w Polsce są setki jak nie tysiące, takich co będą na dziko robić za połowę twojej czy mojej stawki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1577 Postów
cysiek33
(cysiek33)
Maniak
Remigrant napisał:
hei!sandokan napisał:
Bardzo śmieszne.
Co takie napiętnowanie da jak firma jest norweska i jej szef nawet nie ma pojęcia o takim forum polonijnym jak np. właśnie to.
Ba nawet i gdyby właściciel był polakiem, to wątpię w to, by przejmował się właśnie napiętnowaniem jakiegoś miałkiego robola/roboli w dobie, gdy w Polsce są setki jak nie tysiące, takich co będą na dziko robić za połowę twojej czy mojej stawki.

dopiero wytrzezwiales zlodziej i damski bokser
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
388 Postów
hei!sandokan
(hei!sandokan)
Stały Bywalec
Aaaaale z drugiej strony Rysiek napietnowac trzeba.zob. moje ogloszenie -zaden sie nie zglosil.a robia ludzi w ciula i wstydu nie maja(chyba ,ze sumienie nie pozwala).wola sciagnac pomocnika bod. z pl niz doplacic 50kr komus z fagbrev.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
740 Postów

(Remigrant)
Wyjadacz
hei!sandokan napisał:
Aaaaale z drugiej strony Rysiek napietnowac trzeba.zob. moje ogloszenie -zaden sie nie zglosil.a robia ludzi w ciula i wstydu nie maja(chyba ,ze sumienie nie pozwala).wola sciagnac pomocnika bod. z pl niz doplacic 50kr komus z fagbrev.Wytłumacz jedno, dlaczego ktoś ma płacić dodatkową kasę tylko dlatego, ze ty masz akurat fakbrev.
To żaden przywilej a wręcz obowiązek w niektórych zawodach tu w Norwegi, zresztą w Polsce również jest taka sama klasyfikacja zawodowa.
Nie masz zawodu popartego wykształceniem i odpowiednim dokumentem, to jesteś zwykłym pomocnikiem umiejącym to lub owo.
Masz dokument, to twoja kariera zawodowa może iść do przodu, co wcale nie oznacza iż od razu masz dostawać dodatkową kasę za podstawę wykształcenia zawodowego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1577 Postów
cysiek33
(cysiek33)
Maniak
gabriel wypierdalaj koty dupczyc zlodzieju
takie scierwo jak ananoiw niema racji bytu wsrud ludzi a i niektore zwirxzeta nim pogardzaja

zlodziej i damski bokser
scierwojad

ps zjadles juz gowno z pod siebie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
388 Postów
hei!sandokan
(hei!sandokan)
Stały Bywalec
Rysiek.Mam wszystkie kwalifikacje a w zwiazku z tym moge pracowac w kazdej norweskiej firmie,ale jestem patriota i postawilem sobie za cel prace dla polakow ,zeby ich ukarac za wszystkie wczesniejsze oszustwa.taki kaprys.powtarzam/jest pracownik do wziecia a nie ma oszusta. dziwne.moze czekaja na zmiane wladzy w Polsce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
hei!sandokan napisał:
Aaaaale z drugiej strony Rysiek napietnowac trzeba.zob. moje ogloszenie -zaden sie nie zglosil.a robia ludzi w ciula i wstydu nie maja(chyba ,ze sumienie nie pozwala).wola sciagnac pomocnika bod. z pl niz doplacic 50kr komus z fagbrev.

fagbrev na pomocnika???
Musiałby by być ktoś niedoebany żeby zatrudniać na stanowisko pomocnika z fagbrev, jak masz trzyosobową rodzinę w tym dwa koty to nie kupujesz autobusu...........
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok