Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pytanie o meldekort w Nav - Norwegia

4 Posty
Wiking
Witam.
Po odbiciu na karcie meldunkowej zauważyłem że mogę odbić się do przodu.
Tzn. odbiłem się za 2 tygodnie wstecz i dalej mam opcję żeby się znowu odbić za następne dwa tygodnie do przodu.
O co chodzi, miał już ktoś z was coś takiego?
Odbić do przodu czy zostawić i odbić po dwóch tygodniach tak jak robiłem to zawsze?
Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
740 Postów

(Remigrant)
Wyjadacz
sergios napisał:
Witam.
Tzn. odbiłem się za 2 tygodnie wstecz i dalej mam opcję żeby się znowu odbić za następne dwa tygodnie do przodu.
Odbić do przodu czy zostawić i odbić po dwóch tygodniach tak jak robiłem to zawsze?
Pozdrawiam.
Nie kombinuj bo przekombinujesz i będziesz miał kłopoty.
Jeszcze raz dokładnie krok po kroku sprawdź wszystko dokładnie.
Możliwe, że coś przeoczyłeś lub kliknąłeś nie tam gdzie trzeba.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Wiking
W czym kombinuję?
Wszystko było robione tak jak trzeba, z tym że zaznaczyłem że byłem na urlopie całe dwa tygodnie wstecz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
499 Postów
Krystian Kozyra
(Krystian85)
Wyjadacz
No ! Myślenie a,lla polacca: wypełnij meldekort za dwa tygodnie naprzód - zwłaszcza odpowiadając na pytania: co robiles przez dwa ostatnie tygodnie....Dawaj może gupie Norki się nie z orientują,że ich robisz w bambuko. No a jeśli nawet się kapna to najwyżej dadzą znać na policję. Wielkie rzeczy dla Polaka.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Wiking
Krystian85 napisał:
No ! Myślenie a,lla polacca: wypełnij meldekort za dwa tygodnie naprzód - zwłaszcza odpowiadając na pytania: co robiles przez dwa ostatnie tygodnie....Dawaj może gupie Norki się nie z orientują,że ich robisz w bambuko. No a jeśli nawet się kapna to najwyżej dadzą znać na policję. Wielkie rzeczy dla Polaka.....

Ehh...chodziło mi o to dlaczego tak jest, skoro tego nie było wcześniej.
Zawsze jak się odbijałęm, to po odbiciu nie było możliwości wtórnego odbicia za następne tygodne.
Dlatego stąd moje pytanie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
740 Postów

()
Wyjadacz
jozi napisał:
Krystian85 napisał:

Ehh...chodziło mi o to dlaczego tak jest, skoro tego nie było wcześniej.
Zawsze jak się odbijałęm, to po odbiciu nie było możliwości wtórnego odbicia za następne tygodne.
Dlatego stąd moje pytanie.

Zobacz czy ten konkretny melding, został na pewno wysłany, może być i tak, że jak zaznaczyłeś urlop, to nie wypełniłeś konkretnych dniówek urlopowych oraz nie potwierdziłeś tej czynności jeszcze raz, a dopiero następnie główne potwierdzenie i wysłanie karty.
Jak masz drukarkę, to weź wydrukuj końcową sekwencję.
Jak nie masz to zrób tak jak byś drukował wtedy będzie pewnie widać czy ta czynność została poprawnie wykonana.
Nawet gdyby było wszystko w porządku, tak jak domniemywasz i faktycznie wybija tobie meldunek do przodu, to moim zdaniem tak jak i przedmówcy, nie warto ryzykować wypełniając coś do przodu zwłaszcza, że nie znasz dnia jutrzejszego ani następnego, a co dopiero dwa tygodnie do przodu.
Jak nie masz co zrobić z rękami i palcami, to zamiast za klawiaturę, chwyć się za swoją dziewczynę, lepszy będzie pożytek dla każdego, a zwłaszcza dla ciebie samego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1577 Postów
cysiek33
(cysiek33)
Maniak
juz mendo podkablowales ze usuneli moje posty
gabriel zlodziej i damski bokser
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
704 Posty
MultiNOR Konsultant
(MultiNOR)
Wyjadacz
sergios napisał:
Witam.
Pozdrawiam.

Nie ma możliwości wypełniania kart meldunkowych za okres, który dopiero nastąpi.
Zgłoś wpis

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok