Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Thug Life Jon Doe lolo han Agata Dymna Krystian Kozyra Ewa Adam Josef Satan Agata jackowska Przemek M John Born druch dryh Sidor1 (1361 niezalogowanych)
1577 Postów
cysiek33
(cysiek33)
Maniak
jak to bandzior broni kryminaliste
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty

(wirek)
Stały Bywalec
Remigrant napisał:
[quote]jasta102 napisał:
[quote]cysiek33 napisał:

Dopuścił do prawnego bytu "atak serca" dla niewygodnego podwładnego, który jest/był niestety PURPURATEM.
Czy wiecie, co oznacza być purpuratem w kościele Rzymsko-katolickim?

Wiemy, to oznacza, ze ktos taki jest kardynalem. Wesolowski byl niestety zaledwie arcybiskupem. W zwiazku z tym zmienia sie kontekst twojej wypowiedzi. Zamierzasz to skorygowac?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
740 Postów

()
Wyjadacz
wirek napisał:
Wiemy, to oznacza, ze ktos taki jest kardynalem.
Wesolowski byl niestety zaledwie arcybiskupem.
W zwiazku z tym zmienia sie kontekst twojej wypowiedzi. Zamierzasz to skorygowac?

Skoro tak jest jak sam piszesz, to może podejmij ten trud i sam dokończ to co ja rozpocząłem, tyle tylko, bez dalszych wpadek podobnej mojej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty

(wirek)
Stały Bywalec
napisał:
wirek napisał:
Wiemy, to oznacza, ze ktos taki jest kardynalem.
Wesolowski byl niestety zaledwie arcybiskupem.
W zwiazku z tym zmienia sie kontekst twojej wypowiedzi. Zamierzasz to skorygowac?

Skoro tak jest jak sam piszesz, to może podejmij ten trud i sam dokończ to co ja rozpocząłem, tyle tylko, bez dalszych wpadek podobnej mojej.

Ja to bym wolal wiedziec co wedlug ciebie oznacza "bycie purpuratem " Moze chodzi o to, ze taka osoba robi sie purpurowa czy jak...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
740 Postów

(Remigrant)
Wyjadacz
wirek napisał:Ja to bym wolal wiedziec co wedlug ciebie oznacza "bycie purpuratem "
Moze chodzi o to, ze taka osoba robi sie purpurowa czy jak...

Może się i taka właśnie robi.
Nigdy takiej osoby nie widziałem osobiście.
Tu zaś znalazłem takie cudo co do tego słowa:
purpurat:
ajatollah, bonza, duchowny, duszpasterz, hierarcha, imam, kapelan, kapłan, katabas, kaznodzieja, klecha, ksiądz, księżulek, księżulo, księżyk, księżyna, lama, muezin, obywatel w sutannie, ojciec duchowny, ojczulek, osoba duchowna, pasterz, pastor, pop, rabin, sługa boży, sługa kościoła, sługa ołtarza, sługa owczarni, sługa pański, zakonnik,
purpurat:
duchowny, duszpasterz, hierarcha, kapłan, katabas, klecha, ksiądz, księżulek, księżulo, księżyk, księżyna, obywatel w sutannie, ojciec duchowny, ojczulek, osoba duchowna, pasterz, pastor, pleban, pop, sługa boży, sługa kościoła, sługa ołtarza, sługa owczarni, sługa pański,
purpurat:
kardynał,.
Jak dla mnie, to Wesołowski był własnie takim purpuratem, dlatego też i użyłem takiej nazwy w odniesieniu do jego osoby.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok