Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

  • Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

ogorki gruntowe/gdzie - Norwegia

Czytali temat:
862 Posty

(6e6)
Maniak
widzial ktos ogorki gruntowe do kiszenia gdzies w Oslo ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1639 Postów
Joanna Kuchnicka
(Asikhb)
Maniak
Nie widziałam w Oslo. Ale intersuje mnie jak chcesz je ukisić??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
398 Postów

(Zawisz)
Stały Bywalec
Asikhb napisał:
Nie widziałam w Oslo. Ale intersuje mnie jak chcesz je ukisić??

Mniemam, że nie zdradzi Tobie tego sekretu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
398 Postów

(Zawisz)
Stały Bywalec
Stówę stawiam. Na 24 godziny.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(6e6)
Maniak
no jak ukisic...sa te zestawy do kiszenia ogorkow ktore przywizlem sobie jak teraz bylem albo babcina metoda czyli koper,czosnek,pieprz i chrzan

Dosc duzy wybor polskich produktow jest w tym ciapackim sklepie na Mortensrud, nazywa sie Bazar, np przeciez ogorkowy po 15 kr czy duzy sloik kapusty kwaszonej za 25 kr wiec niedrogo. Chrzan mozna tam dostac i nasze inne polskie smaki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Asikhb napisał:
Nie widziałam w Oslo. Ale intersuje mnie jak chcesz je ukisić??

Wczoraj w warzywniaku na Carl Berners Plass po 39kr. za kilogram(byly przed sklepem, wiec nie dalo sie nie zuwazyc) . W sierpniu zawsze mozna je kupic w warzywniakach "u pakisa"

Jesli chodzi o sposob kiszenia, to chyba nic prostszego. Ulozyc ogorki w sloikach, plus koper, czosnek, korzen chrzanu (rowniez dostepny w warzywniakach). Zagotowac wode z sola (2 plaskie lyzki na litr wody), zalac i zakrecic. Ot i cala filozofia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj


Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok