Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Giro Utbetaling - Norwegia

Czytali temat:
2 Posty
Dawid Dębowski
(DawidDebowski)
Wiking
Witam, nie wiem czy w dobrym miejscu przypinam temat ale bardzo potrzebuje pomocy !
Pracowałem w Oslo w zeszłe wakacje, legalnie byłem zatrudniony i należał mi się zwrot podatku, oczywiście wsyztsko dostałem ale zamiast czeku mam jakieś Giro Utbetaling i nie wiem co mam z tym zrobić, aby odebrać pieniądze....
mam tam dwie puste rubryki: GODSKRIV KONTO oraz UNDERSKRIFT.
Niech mi ktoś wyjaśni na czym polega to.... giro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
47 Postów
Rolf Bertos
(MrNoOne)
Nowicjusz
pewnie dostales zwrot i to jest tak jakby bon albo czek bys tylko Ty pobral nalezna Tobie kwote,,,mozesz pojsc do jakiegokolwiek banku z nim i dokonac wyplaty,GODSKRIV KONTO to nic innego jak podanie numeru konta na jakie te pieniadze maja byc przelane,UNDERSKRIFT to jest podpis Twoj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Dawid Dębowski
(DawidDebowski)
Wiking
Tylko ze ja jestem w Polsce i czy da się to zrealizować w Polsce?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
39 Postów

(DanieLoo)
Nowicjusz
Raczej nie i dobrego osobiście musisz to odebrać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
39 Postów

(DanieLoo)
Nowicjusz
Do tego **
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
704 Posty
MultiNOR Konsultant
(MultiNOR)
Wyjadacz
Giro Utbetaling które otrzymałeś to najprawdopodobniej Twoj zwrot podatku. W Norwegii taki czek możesz zrealizować w oddziałach banku oraz na poczcie i wybranych punktach. W Polsce zdarza się, że banki odmawiają realizacji czeku . Najlepiej próbować w placówkach typu DnB Nord Polska.
Zgłoś wpis

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok