Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Wypadek na trenignu umowa na 3 miesiace w pracy - Norwegia

17 Postów
Daniel Dziekoński
(Krolewski21)
Wiking
Witam mam pytanie odnośnie wypadku który wydarzył się poza pracą. Pracuje w firmie malarskiej , jestem zatrudniony od 11.05.2015 na 3 miesiące z 1 okresem wypowiedzenia ( wstepna umowa). Wczoraj w godzinach popołudniowych na treningu skręciła mi się noga do środka , najprawdopodobniej zerwanie bądź uszkodzenie więzadła krzyżowego "ACL" . Byłem u lekarza gdzie otrzymałem skierowanie na rezonans. Mam czekać na list z datą przyjęcia na badania . Na papierku od lekarza " FOLKETRYGDEN" mam zapisane niezdolny do pracy w 100 % od 22.06- 28.06. Otrzymany dokument jest na podobieństwo polskiego L4 ? dni w których jestem niezdolny do pracy są płacone 100 % 80 % ? Jak to jest jak dalej mam postępować jeżeli chodzi o dokumentacje .Prosze o odp
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
625 Postów
Karol Pitek
(karol3)
Wyjadacz
płacone 100%. o jaką dokumentację chodzi?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
Daniel Dziekoński
(Krolewski21)
Wiking
dziekuje za odp reszte oddaje dla pracodawcy chodzi o druk C i D (NAV) po 16 dniach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Andrzej Frączek
(fafel33)
Wiking
pracodawcy tylko C 2 kartki co by ci wysłał od razu do NAV-u ile zarabiasz podstawa do wypłaty jak nie wyśle nie dostaniesz kasy
druk D zanosisz lub wysyłasz do NAV ( ja wole zanosić osobiście bo często gubią papiery )
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
625 Postów
Karol Pitek
(karol3)
Wyjadacz
C -zawsze do pracodawcy
D -do tego kto wypłaca pieniądze, czyli przez pierwsze 16 dni do pracodawcy, potem do NAV (albo też do pracodawcy bo może przesłać do NAV albo wypłacać tobie i ciągać się z NAV -mało prawdopodobne)
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Andrzej Frączek
(fafel33)
Wiking
ja mam leniwego szefa i na kase z NAV-u czekałem 4 miesiące bo szef nie wysłał im moich zarobków
wolę zanosić sobie sam zwolnienie do NAV
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
Daniel Dziekoński
(Krolewski21)
Wiking
ok dzieki za odp druk B zostawiam sobie reszte oddaje pracodawcy mam nadzieje ze te 8 dni wystarczy zeby stanac na nogi "chociaz troche". Stalo sie to poza praca , jakies odszkodowanie , cokolwiek mi sie nalezy ? dawniej mialem zabieg na ta noge i w 95 % stalo sie to samo co kiedys wiec przypuszczam ze po powrocie do PL bede musial znowu zglosic sie na zabieg..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok