Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Monter rusztowan ? Znacie to juz ? - Norwegia

11 Postów
Karol Reczko
(KarolReczko)
Wiking
Witam.

Dostalem propozycje pracy przez Agencje z Szczecina ktora zaproponowala mi prace na terenie Norwegii jako monter rusztowan. Wszystko wydaje sie swietne ale kurs jest Online i jest to tylko 10 pytan o bezpieczenstwie. Material przygotowawczy to "internet" badz jak to zostalo ujeto przy odpowiadaniu na pytania "mam caly internet do dyspozycji" Zdawalnosc 99% do tego odpowiedz egzaminatorow o zdaniu jest juz tego samego dnia. Oryginalne dokumenty dostaje po tygodniu. Agencja posredniczaca zapewnia ze do 10 dni start pracy lecz dopiero po zdaniu kursu rozpatruja CV. Cena +/- 5000 koron PLATNE Z GORY.

Jak byscie sie zapatrywali na to ?
Co byscie zrobili z taka propozycja ? Czy myslicie ze to moze byc kolejny podstep oszusta czy osobiscie zdawaliscie w taki sposob ?

Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
A jestes z zawodu monterem rusztowan?
Bo jak nie jestes, to w zyciu nikt ciebie nie zatrudni w Norwegii do wykonywania tego typu pracy. Bez kursu typu Stillaskurs - §17-1, nikt ciebie nie zatrudni.
Poza tym jak masz taki zawod, to po kiego ci agencja w Polsce. Sam mozesz sobie znalesc prace, np. tu:
www.finn.no/finn/job/fulltime/object?fin...rchclickthrough=true
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
740 Postów

(Remigrant)
Wyjadacz
KarolReczko napisał:
Witam.

Dostalem propozycje pracy przez Agencje z Szczecina ktora zaproponowala mi prace na terenie Norwegii jako monter rusztowan. Wszystko wydaje sie swietne ale kurs jest Online i jest to tylko 10 pytan o bezpieczenstwie. Material przygotowawczy to "internet" badz jak to zostalo ujeto przy odpowiadaniu na pytania "mam caly internet do dyspozycji" Zdawalnosc 99% do tego odpowiedz egzaminatorow o zdaniu jest juz tego samego dnia. Oryginalne dokumenty dostaje po tygodniu. Agencja posredniczaca zapewnia ze do 10 dni start pracy lecz dopiero po zdaniu kursu rozpatruja CV. Cena +/- 5000 koron PLATNE Z GORY.
Co byscie zrobili z taka propozycja ? Czy myslicie ze to moze byc kolejny podstep oszusta czy osobiscie zdawaliscie w taki sposob ?
Pozdrawiam.
5-tys.nok to dużo i mało. w zależności czy ta firma wystawia oryginalną kartę norweską na aktualne uprawnienia norweskie ze zdjęciem. Nowy numer tych uprawnień podała Elisa wyżej.
W Gdańsku podobna firma robiła dwa lata temu taki kurs za 2 tys. złotych. jednak jak ktoś nie miał świadectwa pracy z rusztowań ponad pół roku to wydawali jedynie "dyplom" ukończenia kursu. Oryginalną legitymację dostawało się dopiero jak dostarczyło się poświadczenie z pracy na rusztowaniach i to w trzech różnych systemach.
Najlepiej jak byś sprawdził ich firmę w necie, jak długo działają i czy mają wymagane certyfikaty do szkolenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(6e6)
Maniak
na 110 % oszustwo gdyz zastanow sie chlopie jaka agencja pracy kaze sobie placic 5000 kr zeby Cie dac do pracy, jakby faktycznie potrzebowali to kurs bys mial za darmo bo klient norweski placi jak i 20 innym osobom a oni pisza ze dopiero jak im zaplacisz to moze rozpatrza

Co to za firma ? bo sam jestem ze Szczecina...LSJ ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
KarolReczko napisał:
Witam.

Pozdrawiam.

OK, agencja gwarantuje ci prace, ale pod warunkiem ze najpierw zaplacisz im za kurs online...

Na 100% jest to oszustwo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty

(f_pawlowski)
Wiking
Kant,,,,cuchnie na odległość nie daj się naciągnąć.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
jaki kant
wyraźnie mu napisali, że jak zda kurs, to wtedy rozpatrzą jego CV
jak zda to zda, ale nie obiecali, że dadzą pracę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj