Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

podwujna moralnosc w norwegi - Norwegia

Czytali temat:
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
podwujna moralnosc w norwegi

co wolno norwegom to nie Polakom

Polska ciężarówka wywołała skandal w Norwegii – ciągnik TS Express to… zagrożenie dla feministek?!

TS Express. Jest to przewoźnik operujący po Skandynawii, dysponując przy tym naprawdę konkretnym sprzętem w postaci ośmiocylindrowych ciągników siodłowych 6×2 marki Scania. I właśnie jeden z takich pojazdów wzbudził ostatnio w Norwegii zainteresowanie mediów, dlatego, że na jego boku namalowano wizerunek skąpo ubranej aktorki Megan Fox z wisienką w ustach. Malunek to bezsprzecznie profesjonalnie wykonany, ładnie zgrywający się z całym pojazdem i raczej estetyczny, ale niestety dla Norwegów też… obraźliwy. Oto bowiem biała R-ka ma być jeżdżącym symbolem uprzedmiotowienia kobiet, stanowiącym zagrożenie dla ich praw, w związku z czym media oraz norweskie środowisko feministek narobiły rabanu. Głównym odpowiedzialnym ma być tutaj opiniotwórczy portal internetowy Nordlys.no, za pośrednictwem którego cała sprawa trafiła do firmy Kühne+Nagel zatrudniającej TS Express jako podwykonawcę.

www.at.no/transport/2015-05-21/Ser-du-do...moral-her-14996.html
To już kolejny branżowy portal z Norwegii, który zwraca uwagę na podwójną moralność autorów Nordlys.no. Jak widać, wrzucali oni już na swoją stronę znacznie mniej przyzwoite rzeczy.

www.nordlys.no/Vogntogsj_f_ren_f_r_massi...tte-5-34-160282.html

a tak ode mnie jakie to przyzwoite

sponset.nordlys.no/2015/05/nar-uhellet-er-ute
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
napisał:

a tak ode mnie jakie to przyzwoite

sponset.nordlys.no/2015/05/nar-uhellet-er-ute

Wielkie mi halo, tez raz kiedys ksiedza proboszcza dobrodzieja psem poszczulem...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
Wielkie mi halo, tez raz kiedys ksiedza proboszcza dobrodzieja psem poszczulem...

no widzisz i teraz sie musisz tulac na emigracji
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
wrzeszczot napisał:

no widzisz i teraz sie musisz tulac na emigracji

Racje masz. Czas i skala nie ta.
Gdyby wszyscy szczuli (i to od lat) gdy tylko dobrodziej przechodzi na temat dachu naszej swiatyni ktory pilnie wymaga remontu, to zapewne zupelnie inaczej Polska by wygladala.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
Norwegowie narobili problemów kolejnej polskiej firmie transportowej i to wcale nie dlatego, że jej ciężarówka była w opłakanym stanie technicznym. Wręcz przeciwnie, mowa tutaj o ciągniku siodłowym, który dla Norwegów okazał się być aż zbyt ładny.

Pod gradobiciem pytań norweski przedstawiciel Kühne+Nagel uległ bardzo szybko, poruszając sprawę w centrali i tym samym skreślając opisywany pojazd z listy ciężarówek dla niego pracujących. Stwierdził, że co prawda nie może do zrezygnowania ze współpracy z TS Express, ale może obiecać, że ten konkretny ciągnik nie będzie już więcej jeździł po Norwegii
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok