Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
83 Posty
Dariusz R
(darservice)
Początkujący
...przestan liczyc ----zacznij zyc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(6e6)
Maniak
heh w sumie to mialo sens z woda chodz moje nory to juz zaczely od przemytow kupowac, jak ostatnio na budowe w piatek zamowilem kilka krat piwa to sie im spodobalo

a ktos z was kupowal tv w szwecji zeby ominac ten abonament nrk ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Andrzej Naklicki
(Andrzej200969)
Wiking
Paweł Piotr, jeżeli mogę sprostować, płacąc w Polsce kartą banku norweskiego i wybierając złotówki, to do norweskiego banku idzie info o obciążeniu konta w złotych i to bank norweski przelicza zł na nok po swoim kursie, natomiast wybierając nok wówczas bank polski dokonuje przewalutowania po swoim kursie i przesyła info do banku norweskiego o obciążeniu konta w nok. Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
6e6 napisał:
heh w sumie to mialo sens z woda chodz moje nory to juz zaczely od przemytow kupowac, jak ostatnio na budowe w piatek zamowilem kilka krat piwa to sie im spodobalo

ale mozesz zrobic zakupy do 3000
niech ci ktos kto ma tv kupi w norge abonament placi sie raz a tv mozna miec 20
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
XXX moja sprawa
(kamilio)
Stały Bywalec
Czasem pytaja czasem nie a czasem kasjer sam dokonuje wyboru czego nie powinien i notorycznie zwracam na to uwage. Jak mnie bankomat polski dal wybor to chcial mi dac 400 zl za 1000 NOK. Zlodzieje na dodatek czerwonym przyciskiem wybierasz PLN a zielonym propozycje w NOK. Sam osie nasowa - ZLODZIEJE !!!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
6e6 napisał:

Idiota, nory będą ciebie po plecach klepac bo im tanio alkohol załatwiłes, a wszędzie rozpowiadac że Polacy to tylko przemytem się zajmuja i okradaja państwo.....

Dzieki jednemu baranowi kilku innych baranow zjebie opinie wszystkim.

I ty się wypowiadasz że teraz to "motloch" z Polski tylko do NorwegiaNorwegii przyjeżdża... " i włazi w dupe norweskim bosom."
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
740 Postów

()
Wyjadacz
Joseph napisał:Dzieki jednemu baranowi kilku innych baranow zjebie opinie wszystkim.
I ty się wypowiadasz że teraz to "motloch" z Polski tylko do NorwegiaNorwegii przyjeżdża... " i włazi w dupe norweskim bosom."

Pomijając 100% trafność tego spostrzeżenia.
To:
- norweskie dupki, wymieniają noki na seki, tylko by ukryć zakup alkoholu, za zwykłe zakupy żywnościowe płacą kartami.
- Owszem przy granicy są w sklepach przy kasie, nieraz dwa terminale, norweski i szwedzki, wypraktykowałem osobiście iż kursy się różnią, na niekorzyść gdy płaciłem z terminala norweskiego.
Szwedzki terminal dawał o parę øre lepszy kurs.
- Jeżeli zagranicą norweską, płaci się kartą norweską, to tak jak napisano wyżej, lepszy przelicznik jest wtedy, gdy płaci się w danej walucie krajowej.
- Bywając w niemczech lub polsce, poza samymi opłatami kartą, wybieram też gotówkę ponieważ nie wszędzie są terminale płatnicze jak w norwegi. Przeliczniki na euro lub złotówki są zawsze lepsze niż gdy zgadzam się na miejscowy przelicznik koron.
To tyle co wiem z osobistej wyrywkowej zabawy przeliczeniowej.
Jednak rację ma ten gość który napisał "... nie licz tylko się baw...", ponieważ przeliczeniowy "bul dupy" ma dopiero sens,gdy w grę wchodzi wymiana co najmniej 100-tys. nok. inaczej to tylko różnica puszki lub zgrzewki norweskiego "Bare øl".
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Wiking
mógłbys chociaz na temat pijac
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Wiking
m6610 napisał:
[quote]mógłbys chociaz na temat pisać
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(6e6)
Maniak
wszędzie rozpowiadac że Polacy to tylko przemytem się zajmuja i okradaja państwo.....

Joseph a tak szczerze nie jest ? Ci co dluzej tu posiedza chca przykombinowac bo im sie nie chce siedziec na pensyjkach ciagle..ciekawe po jakim czasie ty chciales isc na dagpenger zamiast do pracy chodzic a co do panstwa tez trafna uwaga..kazdy polak tylko jak zobaczy mozliwsc ze sie wzbogaci to kradnie...Ty nigdy nie opierdoliles sklepiku w szkole ? , zawsze w polszy kupowales bilety?..jakbys poszedl do wladzy to tez bys kradl jak komary czy teraz nowe dudaki czy kukaki

A motloch nie przyjezdza..zobacz na inne posty co za ludzie tu przyjezdzaja..motloch..bez doswiadczenia cwaniaczki. Pozatym joseph jak zyjesz z norami to wedlug ciebie co robic..siedziec w domu i chodzic do polskiego kosciola ciagle..po to przyjechalismy tutaj zeby obcowac z norami chyba ze Ty z samymi polakami siedzisz tu i ciagle wodke chlejecie we wlasnym gronie...juz Ci to w jednym poscie pisalem..wyjdz chlopie do ludzi
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok