Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

placenie karta norweska w polsce - Norwegia

862 Posty

(6e6)
Maniak
to tak, bylem wczoraj kupic pralke w euro rtv agd i jak placilem karta norweska zwykla debetowka to kasjerka pytala mnie czy chce placic w koronach norweskich czy w zlotowkach..wybralem zlotówki ale nie wiem czy dobrze zrobilem. Jak pare mies temu placilem za jedzenie w netto to mnie o to nie pytali. O co z tym chodzi? jak lepiej placic..koronami czy waluta w danym kraju ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Wiedzy,inteligencji i rozumu polskich pań urzędniczek tak szybko nie zmienisz
One nie wiedzą czym się płaci
A swoją drogą absolutne minimum, podstawa do przyjęcia do jakiejkolwiek pracy umysłowej w USA, to umiejętność pisania co najmniej 40 słów na minutę na maszynie bez patrzenia na klawiaturę
40 wpm
W Polszy to nie wiem czy sekretarka Pana Prezydenta tyle potrafi?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(6e6)
Maniak
janek hah...co Ty chlopie wymyslasz..przeczytaj jeszcze raz posta to zrozumiesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Andrzej Naklicki
(Andrzej200969)
Wiking
Witam.
Czy zapytają, czy nie ? to zależy nie od kasjera(ki) tylko od właściciela terminala (czyli banku).
To terminal pokazuje dwie opcje płatności (złoty czy obca waluta). Jak widać, nie każdy bank daje płacącemu takie możliwości. Kiedyś wyczytałem że zawsze opłaca się płacić tą walutą jaka jest w danym państwie (np. Polska - złoty) wówczas to bank który wydał nam kartę dokonuje przewalutowania po swoim kursie lub karta po swoim kursie (np. visa) ( tu nie jestem pewny kto? czy bank, czy visa) ale na pewno kursy te będą korzystniejsze niż przelicznik właściciela terminala. Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(6e6)
Maniak
a moglby sie wypowiedziec ktos kto wie a nie wyczytal ? Jak placilem w szwecji za zakupy to tez mnie pytali czy korona norweska czy szwecka. Nory mowili mi ze lepiej wybrac norweska ale dlaczego..oto jest pytanie

Tutaj na terminalu bylo faktycznie korony i zlotowki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Andrzej Naklicki
(Andrzej200969)
Wiking
Kolego mam Tobie źródło podać gdzie wyczytałem ? No cóż skoro Ciebie ta odpowiedź nie satysfakcjonuje to pytaj dalej, Powodzenia
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
83 Posty
Dariusz R
(darservice)
Początkujący
......najlepiej placic waluta tego kraju w ktorym jestes ...tak slyszalem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
6e6 napisał:
a moglby sie wypowiedziec ktos kto wie a nie wyczytal ? Jak placilem w szwecji za zakupy to tez mnie pytali czy korona norweska czy szwecka. Nory mowili mi ze lepiej wybrac norweska ale dlaczego..oto jest pytanie

Tutaj na terminalu bylo faktycznie korony i zlotowki

m.dinside.no/844009/ikke-betal-i-norske-kroner-i-utlandet
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(6e6)
Maniak
czyli dobrze zrobilem placac w zlotowkach, no ok ale rozwijajac temat akurat co do zakupow w szwecji nory na budowie opowiadali mi ze dobrze jest wyminic w banku korony norweskie na szwedzkie i placic gotowka gdyz ponoc wychodzi sie circa 10 % lepiej niz placac karta...praktykowaliscie ?

Jak np kiedys bankomacie dnb kupowalem euro to jak przeliczylem to kurs byl strasznie niekorzystny
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
wymieniaja bo za wodke placa gotowka

place waluta kraju w ktorym jestem wychodzi lepszy przelicznik
zawsze kurs bankowy jest lepszy niz kantorowy
swego czasu PKO przestalo kupowac korony bo wszyscy chcieli wymieniac na zl

polecam sprawdzic przy zakupach podzielic zakup na 2 czesci i zaplaci karta jedne w koronach a drugie w zl ,koronach szwedzkich i porownac paragony
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok