Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Jaki kurs zawodowy zrobić aby zwiększyć szanse? - Norwegia

7 Postów
Damian Pawłowski
(DamWap1995)
Wiking
Witam, jaki kurs zawodowy zrobić aby zwiększyć szanse znalezienia pracy w Norwegii? Mam 20 lat rok temu zdałem mature i nie mam żadnego zawodu. W czerwcu jadę do ciotki w odwiedziny do Bergen i będę tam miesiąc i chciałbym poszukać pracy i jeżeli udałoby się znaleźć to wyemigrować. Do stracenia nic nie mam bo i tak tam będe. Na kurs mam 3000 zł. Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
590 Postów
Szymek Bednarski
(Simmon)
Wyjadacz
Ciężko powiedzieć jaki kurs zwiększa twoją szanse.
Podstawa to język i w to inwestuj.
Pytanie jaki masz zawód? Co chcesz robic?
Jak to możliwe ze masz 20 lat i nie masz zawodu?
Co robiłes w szkole?

Szanse zmniejsza fakt ze wybierasz sie w sezon urlopowy.

Pamietaj. Gdy norki wyczuja ze nie masz doswiadczenia w branży to cie zostawią na bruku.
...... mimo to powodzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Damian Pawłowski
(DamWap1995)
Wiking
Niestety - poszedłem do Liceum. Na początku Liceum sytuacja finansowa rodziców była dobra i stać ich było żeby opłacić studia, niestety po maturze to już gorzej i muszę sam na siebie zarabiać. A nie mam motywacji żeby studiować w sobotę i niedziele gdy w tygodniu się narobię. Języka zacząłem się uczyć, ale co z tego nawet gdy będe go znał perfect to bez zawodu i tak nic nie zdziałam... Może kurs malarz-tapeciarz?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty
Antek Norsk
(Antosiek)
Nowicjusz
Ucz sie norweskiego sam lub zapisz sie na kurs. To powinien byc dla Ciebie priorytet -nauka jezyka jesli myslisz powaznie o pracy w Norwegii. zdobadz ksiazke i cwiczeniowke "På vei " to tak na poczatek. Powodzenia
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Damian Pawłowski
(DamWap1995)
Wiking
Od 14 roku życia pracuję na fermie drobiu mianowicie chodzę na łapanki kur. W Polsce można na tym nieźle zarobić 40 zł za 1,5 godziny, praca w smrodzie itd. Ile płacą na takich ''łapankach'' w Norwegii?
Od 12 roku życia gram w tenisa ziemnego i osiągam sukcesy na szczeblu amatorskim i bez problemu zrobiłbym instruktora, moim marzeniem jest wychować jakąś tenisową gwiazdę. Czy w Norge jest duże zainteresowanie tenisem?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(maciejko)
Maniak
zwłaszcza jakas niedoszła norweska gwiazda pokusi sie u nauki od ganiacza za kurczakami

Ludzie wy chyba w jakims innym swiecie żyjecie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Damian Pawłowski
(DamWap1995)
Wiking
Za marzenia nikt nie karze Oczywiście zażartowałem z tą gwiazdą, ale jak wygląda płaca w norweskich fermach kur?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
139 Postów
Byk Miks
(roccobarocco)
Stały Bywalec
przede wszystkim nie wydawaj wlasnych pieniędzy. zarejestruj sie jako bezrobotny. PUP do wydania na 1 osobę bezrobotna ma 15 tysiecy zlotych raz na 3 lata. wystarczy za jednym zamachem na prawo jazdy c, ce, de. jedyne o co to poproszą to wniosek z uzasadnieniem. masz 2 wyjścia : albo idziesz do jakiejś malej firmy i prosisz o zaswiadczenie ze cie zatrudnia jak zrobisz prawko ce albo piszesz we wniosku ze masz pieniadze od rodzicow i otworzysz wlasna dzialalnosc. dodatkowo dopisz iz przedsiebiorcy w transporcie wymagaja teraz wlasnej dzislalnosci gospodarczej. uzasadnij to tym ze w Niemczech zostala wprowadzona stawka minimalna dla zatrudnionych na stale 8.5 euro na godzine. niemniej stawka ta nie obowiazuje jak masz wlasna działalność - i dlatego przedsiebiorca zatruni cie tylko na wlasnej dzialalnosci jak zrobisz ce.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
A umiesz kury szczac prowadzac?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc