Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Mocarny Knur Anna xxx Joanna Ker Michał Łysikowski (4274 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
świnie to im same przylatują WiZZ Airem, czy Norwegianem
a dzikie gęsi i kaczki też, ale o własnych siłach
dla bocianów za daleko
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Lindemans napisał:
wrzeszczot napisał:
jak nbez kobie to koser
zreszotm to to samo

Jest na forum jakis tlumacz ?

wystarczy że będziesz tak samo pijana jak on to zrozumiesz, na trzeźwo nie da rady.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
jak zrobi 1200km za fajerom w 15 godzin i kupi sobie iPhona 5s to zapomni o wodce
a tera ide spac

niektorzy musza pracowac a nie ciagnac socjal norweski calymi dniami
zreszta nie tylko socjal obciagaja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
cysiek2 napisał:
jak zrobi 1200km za fajerom w 15 godzin i kupi sobie iPhona 5s to zapomni o wodce
a tera ide spac

Nie mam możliwości odnieść się do tych wieści jeśli chodzi o rzeczywistość bo nigdy mnie coś takiego nie spotkało. Pracuję bo chcę, socjalu nigdy nie brałem i jakoś nie zazdroszczę tym co biorą, obciągania też nie miał przyjemności robić, ale tak czysto teoretycznie to wolałbym brać socjal niż obciągać pakisom tak jak ty....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Joseph napisał:
Lindemans napisał:
wrzeszczot napisał:
jak nbez kobie to koser
zreszotm to to samo

Jest na forum jakis tlumacz ?

wystarczy że będziesz tak samo pijana jak on to zrozumiesz, na trzeźwo nie da rady.

Wiec musze sie pogodzic z tym, ze nigdy nie zrozumiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Joseph napisał:
cysiek2 napisał:
a tera ide spac

Nie mam możliwości odnieść się do tych wieści jeśli chodzi o rzeczywistość bo nigdy mnie coś takiego nie spotkało. Pracuję bo chcę, socjalu nigdy nie brałem i jakoś nie zazdroszczę tym co biorą, obciągania też nie miał przyjemności robić, ale tak czysto teoretycznie to wolałbym brać socjal niż obciągać pakisom tak jak ty....

Ale zobacz, oni go nawet na obiad zapraszaja, 80km za darmo przewioza i nawet za bramki zaplaca
to jest dopiero awnas spoleczny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów

(crow)
Nowicjusz
Wcale nie jest takie pewne czy on wie co obciaga......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
amiga amiga
(amiga)
Wiking
Joseph napisał:
obciagasz skalniakom i norweskie bialko uderzylo na glowe
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
740 Postów

(Remigrant)
Wyjadacz
poland2222 napisał:
Nawet o tym nie pomyślałem:] Bardziej pytam się z samej ciekawości bo u mnie w okolicy 5 km mam 3 fermy drobiu, a jeżdząc na street view po Nor nic nie znalazłem...I nie ma się czemu dziwić, przecież Norwegia terytorialnie jest porównywalna z Polską, natomiast mieszka tu zaledwie PIĘĆ milionów ludzi, razem z emigrantami różnorakiej maści.
To jak to było by możliwe by co zakręt była ferma drobiu, obora z krowami lub chlewnie.
Niemniej są i to dość spore, w całości zautomatyzowane, z racji specyficznych zapachów produkcyjnych są pochowane z dala od osiedli i tak dalej.

Wystarczy spokojnie zjechać z "autostrady" w prawdziwą Norweską Wieś, tak gdzieś z 5-50 km.
Tam za górą za rzeczką są stajnie, chlewnie, obory.
Fermy też są i nie tylko drobiu-kurczaków.
Gęsi, lisy i inne tego typu zwierzęta, też się hoduje w Norwegi.

Tylko to trzeba chcieć zobaczyć, oraz mieć dużo wolnego czasu, by na spokojnie porozglądać się w danej wiejskiej okolicy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok