Strasznie podzielone są Wasze opinie na temat wyjazdu. My tez zastanawiamy się nad wyjazdem, ale tylko dlatego że choć w Polsce mamy nie najgorzej płatne prace to jednak na założenie rodziny dochody sa zbyt małe. Od wielu lat szukałam w Polsce normalnej i godnej posady, ciężko było ponieważ mój światopogląd po trzech ukończonych kierunkach studiów i kilku ukończonych kursach nijak się miał do polskiej rzeczywistości, ale chcieć to móc

Pracowałam w dwóch, nieraz trzech pracach, łapałam co sie dało żeby utrzymać się jakoś i zapłacić rachunki, oraz zdobyć pieniądze na mieszkanie, nieraz kosztem czasu prywatnego, snu ale po 8 ciężkich latach, okupionych ciężka praca w końcu zdaje się być stabilnie,nadal jednak przerażają niepewność jutra , brak umów na stałe i zarobki które jednak nie pozwolą utrzymać nam się myśląc o rodzinie. Napiszcie proszę w jaki sposób najlepiej zorganizować się co do wyjazdu? Pomijam kwestie związane ze znajomością języka, gdzie najlepiej zdobyć informacje odnośnie pośrednictwa pracy? czy lepsza jest agencja? czy protekcja znajomych? czy może jeszcze jakaś inna forma pośrednictwa na tyle pewna aby móc bezpiecznie wyjechać? Pozdrawiam