Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Rafał Gadomski mariola kubaszewska Sandra Larsen Jolanta Gmurczyk Zołądkiewicz Mike Grzesik Ewelina Z-a Jędrzej M Aleksander Zdunek Nikodem NO XXX11 iksowski Damian windsurfing Lukasz Zaczkiewicz Mariusz Tabian MBMN (8489 niezalogowanych)
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Jezeli jakas z pan nazywa sie np. Miloslawa Brzeczyszczykiewicz-Przeszczyniec to wtedy warto jest sie zastanowic nad zmiana swego nazwiska.

sentexowi juz dawno radzilam zmaine imienia na sus scorfa.
z cyckiem natowmiast nikt zdrowy na rozumie nie chce sie zadawac, wiec zmiana jego imienia nie jest potrzebna.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
z cyckiem natowmiast nikt zdrowy na rozumie nie chce sie zadawac
a latasz za mna po forum jak suka za slonina wszystkie twoje posty sa na moj temat
czyzby to byl chroniczny brak rozumu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
168 Postów
gargamel gargamelowaty
(gargammell)
Stały Bywalec
dioniza01 napisał:
Niestety też spotkałam się z taką opinią.Moja najbliższa przyjaciółka stwierdziła,że gdyby zmieniła sobie imię z Agnieszka na Agnes,zmieniła nazwisko na norweskie i zmieniła obywatelstwo to miała by lepszą pracę,lepsze zarobki i inaczej traktowali by ją w urzędach i bankach. Trochę Norwegia bije ludziom na mózg.
to nie troche tylko bardzo,ale jest to typowe dla wsiokw
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
dioniza01 napisał:
Moja najbliższa przyjaciółka stwierdziła,że gdyby zmieniła sobie imię z Agnieszka na Agnes,zmieniła nazwisko na norweskie i zmieniła obywatelstwo to miała by lepszą pracę,lepsze zarobki i inaczej traktowali by ją w urzędach i bankach.
Wszystko sie zgadza do momentu kiedy by ja spotkali osobiscie. Chyba ze mowi po norwesku tak dobrze i taki ma norweski akcent, ze nik by sie nie domyslil, ze nie jest Norwezka.
A tak przyjdzie gdzies na intervju i zdziwienie - imie norweskie, nazwisko norweskie, a tu obcokrajowiec.

Znam kobiete z Argentyny, co przyjechala do Norwegii w wieku okolo 25 lat. Jako, ze ojciec jej byl Norwegiem, to ma ona zarowno norweski imie, nazwisko i obywatelstwo. No ale norweskiego w momencie przyjazdu nie znala, bo w jej domu nigdy po norwesku nie mowiono. Na poczatku swojego pobytu w Norwegii miala dosyc znaczne przeboje, wlacznie z posadzeniem o kradziez norweskiego paszportu O reakcjach ludzi jak szla na intervju juz nawet nie wspomne. Owszem, moze byla ona czesciej wzywana na intervju niz gdyby sie nazywala Carmen, ale w sumie i tak to jej nic nie dalo, jako, ze norweski u niej kulał.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty

(Zmarznieta)
Wiking
A jak z naszym mlodszym pokoleniem...mam na mysli dzieci nasze, ktore sie chowaja od malenkosci tutaj, czy oni nie beda odrobine inaczej traktowani z powodu obco brzmiacego nazwiska...na pewno sa tu ludzie, ktorzy przyjechali tu za dzieciaka, jakie sa wasze odczucia, ja mam syna i tak sie zastanawiam czy on pomimo akcentu norweskiego i super dobrej znajomosci norweskiego nie bedzie mial ciezej na starcie...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Zmarznieta napisał:
A jak z naszym mlodszym pokoleniem...mam na mysli dzieci nasze, ktore sie chowaja od malenkosci tutaj, czy oni nie beda odrobine inaczej traktowani z powodu obco brzmiacego nazwiska...na pewno sa tu ludzie, ktorzy przyjechali tu za dzieciaka, jakie sa wasze odczucia, ja mam syna i tak sie zastanawiam czy on pomimo akcentu norweskiego i super dobrej znajomosci norweskiego nie bedzie mial ciezej na starcie...
Pewnie zalezy to od wybranego zawodu i moze tez od miejsca zamieszkania.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
bardzo długo była najlepszą tenisistką na świecie
ale zarabiała podle
myśleli fachowce światowe dlaczego
myśleli, myśleli i znaleźli przyczynę
to kara za polskie nazwisko
mało zleceń na reklamy i z kasiorką cienko
żeby nie była Wozniacki, a jaka Simpson,czy Johnson
miałaby z pięć razy tyle
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
no może tak, aby w pełni rozwinąć ten temat
zmiana nazwiska to trochę za mało
obowiązkowo trzeba to połączyć ze zmianą wyznania rzymskokatolickiego
bo Polak i do tego katolik to jak jakiś syf na czole, czy wrzód na policzku
co to o tym trzeba aż na Wikipedii trąbić
oto i przykład
wersja anglojęzyczna dla Pani Caroline Wozniacki
no i tak
na początku szczerze przyznają, że jest Dunką
Caroline Wozniacki (Danish pronunciation: [kʰɑːoliːnə ʋʌsniˈɑɡ̊i], Polish: [vɔʑˈɲat͡ski]; born 11 July 1990) is a Danish professional tennis player.
ale ciut dalej łubudu wyzwiska
Wozniacki is the daughter of Polish Roman Catholic[5] immigrants,
...
tak
większość pewnie nie czuje bluesa
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok