Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(6062 niezalogowanych)
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Dzidek95 napisał:
Umiesz czytac ??? U znajomego mam zalatwione zakwaterowanie
A dlugo bedzie ten znajomy chetny do utrzymywania 3 bezrobotnych?

Umiem bardzo dobrze angielski mam prawko kat.B uprawnienia na wózek widłowy jestem punktualny sumienny pracowity
Czyli umiesz dokladnie to, co wiekszosc. Ja tez jestem sumienna i pracowita, i mam prawko B, no i C, no i T. No przyznam sie, na wozki widlowe nie mam. Ale za to znam perfekcyjnie norweski.

Niestety czasy, ze w Norwegii zatrudniano kogo podleci minely juz te 10-8 lat temu. Teraz wymaga sie od ludzi troche wiecej. Teraz to trzeba miec zawod i najlepiej jeszcze doswiadczenie, i trzeba znac jezyk chociaz na poziomie B. Zawod musi byc przy tym ten z kategori tych bardziej atrakcyjnych i poszukiwanych.

Niestety prawda jest taka, ze czasy dla zlotych raczek i ludzi co umieja wszysko, lecz nie maja na to papierow, juz w Norwegii minely. I to wlasnie probuja ci wytlumaczyc wszyscy ci, co sie w tym watku wypowiadaja.

Wniosek - zdobac wyksztalcenie + troche praktyki + jakies podstawy noreskiego -> i w tedy wyjezdzaj.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
360 Postów

(KonkoN)
Stały Bywalec
no to masz problem bo inni jeszcze szybko się uczą no i są na miejscu, mają nr personalny ale to już jest szczegół, przeglądałeś finn.no w tzw międzyczasie ? jak to widzisz ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
99 Postów
Dawid Kulas
(Dzidek95)
Początkujący
Ale my będziemy mieli swoja kase a po 2 jestem po to na tym forum zeby jechac tam juz jako pracownik jakieś firmy a nie jako bezrobotny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
99 Postów
Dawid Kulas
(Dzidek95)
Początkujący
Przegladalem ale tak jak pisałem tam wszystko w jezyku norweskim gdyby to byl angielski to co innego dopiero bede sie uczyl norweskiego dlatego jestem na tym forun
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
360 Postów

(KonkoN)
Stały Bywalec
ile tej kasy macie ? każdy po 5 tysięcy ? jak sobie radzisz na finn.no możesz też bezpośrednio poszukać w norweskim urzędzie pracy nav.no
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
99 Postów
Dawid Kulas
(Dzidek95)
Początkujący
Tak kazdy po 5 tys zł
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
360 Postów

(KonkoN)
Stały Bywalec
no to masz tutaj zakładkę "praca" lub ogłoszenia gdzie Polacy po polsku szukają pracowników, pisz, dzwoń, ślij mail lub smsa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
360 Postów

(KonkoN)
Stały Bywalec
tylko to jest już po odliczeniu kasy na jedzenie, prom i paliwo, każdy z Was wymienia te 5 na 10 NOK ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
99 Postów
Dawid Kulas
(Dzidek95)
Początkujący
Tak kazdy by mial po 10 tys NOK w kieszeni w polsce i rusza do norwegi w ten sposób czyli musze miesiac za to wyzyc oplacic swoja czesc mieszkania prad i wgl no i dojazd
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
99 Postów
Dawid Kulas
(Dzidek95)
Początkujący
A w tej zakladce sa same oferty po norwesku i nie bardzo wiem co z czym
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok