Dzidek95 napisał: Bo nie czuje sie dobrze w tym kraju i chce jak najszybciej sie to da czyli po szkole po nauce norweskiego osiedlic sie w norwegii
a co cię tak mdli w Polsce
czemuś się z patriotyzmem minął
Bede polakiem ale gdyby tylko nie bylo przeszkod z chęcią przyjął bym obywatelstwo norweskie wiem ze nie ktorzy moga uwazac mnie za glupka ale odkad stracilem ojca przez panstwo polskie nie chce miec z tym panstwem nic wspólnego
Dzidek95 napisał: Bede polakiem ale gdyby tylko nie bylo przeszkod z chęcią przyjął bym obywatelstwo norweskie wiem ze nie ktorzy moga uwazac mnie za glupka ale odkad stracilem ojca przez panstwo polskie nie chce miec z tym panstwem nic wspólnego
nie przez Panstwo a przez politykow ktorzy ustalaja i tworza przepisy i inne glupoty... nie pluj na flage kiedy to ludzie sa winni.... idz jutro na wybory i zaglosuj, moze cos zmienisz....
Dzidek95 napisał: Ile w norwegi moze zarobic technik budownictwa ? Ktory nadzoruje prace na budowie ?
bez norweskiego doswiadczenia i bez norweskiego jezytka to ty mozesz zarzadzac: remontem przedpokoju na czarno w polskiej firmie krzak....
Dzidek95 napisał: Dlatego pisalem ze nie jade teraz tylko ide sie uczyc norweskiego czytaj ze zrozumieniem
Nie ma się co podniecać.
Jacek napisał mądrze i to tylko ty nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.
Jako polski technik tuż po szkole i bez doświadczenia zawodowego popartego świadectwami pracy, w norwegi jesteś nikim w sensie zawodowym. Pomijam tu już samą biegłą znajomość języka w mowie i piśmie .
A gdzie znajomość Norweskiego Prawa Budowlanego ?. to też trzeba się niestety nauczyć .
Takie pytanie z innej beczki acz pokrewne.
Gdzie i przy jakim projekcie w Polsce pracowałeś samodzielnie jako "technik budownictwa" ?.
Możesz wymienić ?.
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.