Strona korzysta z plik贸w cookies

w celu realizacji us艂ug i zgodnie z Polityk膮 Prywatno艣ci. Mo偶esz okre艣li膰 warunki przechowywania lub dost臋pu do plik贸w cookies w Twojej przegl膮darce.

Przejd藕 do serwisu

kr

Kredyt got贸wkowy w Norwegii

Eff. rente 15,82%, 100 000 kr. over 5 氓r, etablering 950 kr., Tot. 142 730 kr.

Eff. rente 15,82%, 100 000 kr. over 5 氓r, etablering 950 kr., Tot. 142 730 kr.

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(1762 niezalogowanych)
90 Post贸w
Gosia Z
(goshia)
Pocz膮tkuj膮cy
W wiadomosciach pan z Unibuss najbardziej skarzyl sie na brak pasazerow do Polski. Jesli teoretycznie owe pirackie busy mialyby pozwolenia, to sytuacja moglaby wygladac podobnie. Moze Unibuss nie jest gotwe na jakakolwiek konkurencje i najlepiej odpowiadalby im monopol na przejazdy.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Grzes203)
Wiking
goshia napisa艂:
W wiadomosciach pan z Unibuss najbardziej skarzyl sie na brak pasazerow do Polski. Jesli teoretycznie owe pirackie busy mialyby pozwolenia, to sytuacja moglaby wygladac podobnie. Moze Unibuss nie jest gotwe na jakakolwiek konkurencje i najlepiej odpowiadalby im monopol na przejazdy.

Tylko 偶e teraz to by艂a troch臋 nie uczciwa konkurencja je艣li nasze Polskie busy nie musia艂y odprowadza膰 do kasy Norweskiej 偶adnych op艂at poza paliwem.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
90 Post贸w
Gosia Z
(goshia)
Pocz膮tkuj膮cy
Osobiscie nie popieram tego procederu, tylko pragne podkreslic, ze rowniez uczciwa konkurencja moze sie nie podobac Norwegom. Kiedys np. osobiscie podslyszlam rozmowe kierowcow z Torp Ekspress, jak krytycznie wypowiadali sie o zatrudnianiu w firmie kierowcow ze Slowacji, czy z Polski. A to przeciez uczciwa konkurencja na rynku pracy. Takie postawy czesto prowadza do mobbingu w miejscu pracy, przynajmnej tego w lagodnej formie. Owego dnia mialam naprawde ochote wysiasc z tego autobusu.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Goshia a czy nie czytalas i na tym forum a czy nie slyszalas od Polakow jacy to Norwedzy sa denni i nic nie umieja.Ze w tym kraju poza sniegiem i ropa to nic nie ma.Ze norki to trole,sniete losie itd. Nie przesadzajmy! ja sam rozmawialem z nimi o tym ze cudzoziemcy odbieraja im prace.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Post贸w
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
krolestwo za konia napisa艂:
Goshia a czy nie czytalas i na tym forum a czy nie slyszalas od Polakow jacy to Norwedzy sa denni i nic nie umieja.Ze w tym kraju poza sniegiem i ropa to nic nie ma.Ze norki to trole,sniete losie itd. Nie przesadzajmy! ja sam rozmawialem z nimi o tym ze cudzoziemcy odbieraja im prace.

ale taka jest prawda... maja rope i gaz - gdyby nie kasa to nie byloby tu 99% z nas... czy ktos kto dostal cos za darmo od razu musi byc lepszy ode mnie?? w druga strone tez to dziala.. ale patrzmy na wszytsko z dystansem
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
90 Post贸w
Gosia Z
(goshia)
Pocz膮tkuj膮cy

Mnie tylko irytuja takie postawy, ze jak Norwedzy skrytykuja jakis tam Polakow- kombinatorow to juz jest wielkie poruszenie, ze to niby psuja oni wizerunek calej nacji, wstyd i hanba. Ja pracuje na swoj wlasny wizerunek, a inni niech sobie radza jak chca, a czesto nie jest lekko. Nie zawszo musi byc tak, zeby sie podobalo Norwegom, bo oni tez nie sa idealni. Ta historia z busami to nie jest takie najgorsze zlo. Cieszmy sie, ze nie slyszymy o wlamaniach do domow, czy sklepow, a tak sie dzieje na przyklad z Litwinami, czy Rumunami. Najwazniejsze, ze Polacy w wiekszosci pracuja, chocby na czarno, a nie kradna. A niemieckie powiedzenie "gerade gestohlen, schon i Polen" powoli odchodzi do lamusa.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Goshia jestesmy na 4 miejscu pod wzgledem deportacji z Norge.Tylko albo az na 4 miejscu. Ja wyjasnilem dlaczego oburzyla mnie ta sprawa w poprzednim moich postach. Bynajmniej nie dlatego ze ktos chce zarabiac ale ze wzgledu na glupote ktora coraz czesciej przejawiamy.Niestety czy chcesz czy nie zachowanie innych rodakow ma tez wplyw na to jak postrzegaja Ciebie.O ile w srodowisku w ktoreym sie obracasz bedziesz lubiana i szanowana osoba to juz kawalem za rogiem w sklepie mozesz byc postrzegana jako kombinatorka itp. a to raczej nie jest mile.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
111 Post贸w
piotr kasprzak
(traveleroslo)
Pocz膮tkuj膮cy
goshia napisa艂:

Mnie tylko irytuja takie postawy, ze jak Norwedzy skrytykuja jakis tam Polakow- kombinatorow to juz jest wielkie poruszenie, ze to niby psuja oni wizerunek calej nacji, wstyd i hanba. Ja pracuje na swoj wlasny wizerunek, a inni niech sobie radza jak chca, a czesto nie jest lekko. Nie zawszo musi byc tak, zeby sie podobalo Norwegom, bo oni tez nie sa idealni. Ta historia z busami to nie jest takie najgorsze zlo. Cieszmy sie, ze nie slyszymy o wlamaniach do domow, czy sklepow, a tak sie dzieje na przyklad z Litwinami, czy Rumunami. Najwazniejsze, ze Polacy w wiekszosci pracuja, chocby na czarno, a nie kradna. A niemieckie powiedzenie "gerade gestohlen, schon i Polen" powoli odchodzi do lamusa.

nawet powiem wiecej udaremniaja kradzieze moze nie do konca w Norwegii ale jednak
www.nrk.no/nyheter/verden/1.6943898
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
417 Post贸w
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
norgekowal napisa艂:
Dop贸ki polacy b臋d膮 pazerni to takie wiadomo艣ci b臋d膮 sie pojawia艂y. Autobuss na Torp przecie偶 nie jest taki drogi www.torpekspressen.no/Informacjepopolsku...e/nb-NO/Default.aspx

Nie koniecznie musi to byc pazernosc, ale np. wygoda. Jak ostatnio przylecialem ze znajomymi to podszedl do nas gosc i zaproponowal transport bezposrednio do miejsca zamieszkania w Oslo lub okolicach. Podziekowalismy mu, bo czekal na nas samochod
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
95 Post贸w
M C
(Gruzin)
Pocz膮tkuj膮cy
Co do ropy "za darmo".

Norwegia by艂a kiedy艣 jednym z najbiedniejszych kraj贸w w Europie, utrzymywa艂a si臋 z rybo艂贸wstwa i upraw w trudnym terenie (bagna ska艂y). Zanim odkryto rop臋, nar贸d norweski zmobilizowa艂 si臋 by ci臋偶k膮 prac膮 pod藕wign膮膰 kraj z n臋dzy. Owszem z pomoc膮 przysz艂a im ropa, ale zanim to si臋 sta艂o nauczyli si臋 pewnej kultury i mentalno艣ci. Poczucia wsp贸lnoty, uczciwej pracy i dbania o swoje wsp贸lne dobro, kt贸rej nam Polakom brakuje. Gdyby rop臋 odkryto na Ba艂tyku, Polacy pozabijaliby si臋 siekierami w wy艣cigu po kas臋, a ca艂膮 smietank臋 wci膮gneliby skorumpowani politycy. W Norwegi korzystaj膮 wszyscy: Inzynier, murarz i bezrobotny.

Je艣li chodzi o spraw臋 bus贸w to klasyczny przyk艂ad polskiej mentalno艣ci. Po co p艂aci膰 podatek skoro mo偶na nie p艂aci膰. A wszystkiemu winny oczywi艣cie nie nieuczciwy kierowca busa tylko norek co chce mie膰 monopol.
Jest mi wstyd za takich Polak贸w.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok