Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

pomoc socjalna-JAK TO WLASCIWIE JEST???? - Norwegia

16 Postów

(angela1983)
Wiking
HEJ
moje pytanie dotyczy pomocy socjalnej dla rodzin z dziecmi. Tyle sie mowi jaki to kraj przyjazny rodzina, jak ich wspiera i pomaga.... a tak wlasciwie poza zasilkiem rodzinnym nie slyszalam o innej pomocy... wiem, ze np w anglii jest multum swiadczen i o nich sie glosno mowi(polacy wrecz tylko o tym jak by tylko zycie na angielskim socjlu bylo sensem istnienia, doplaty do mieszkan dla rodzin wielodzietnych, dodatkowe pieniadze jesli ktos zarabia mniej niz okreslona granica, pomoc finansowa rodzina wielodzietnym, mozna by tego jeszcze mnozyc)
prosze nie zrozumiec mnie zle ze o to pytam i rowniez chce zaczac zyc z socialnego, ale skoro jest jakas pomoc to czemu o niej nie slychac??!!
mam podstawy tak sadzic- znajoma przyznala sie ze panstwo doplaca im do przedszkola bo tylko jej maz pracuje- i stad moje wielkie zdziwienie--- TO DOPLACJAA DO PRZEDSZKOLA JESLI TYLKO JEDNA OSOBA PRACUJE- WOW WOW WOW JESTEM W SZKOKU- PILNIE STRZEZONY SEKRET JEDEN HHE HE JUZ SIE WYDAL...

...ciekawe czy sa inne...
proszę o powazne, nie szydercze odpowiedzi
moze ktos tak jak jak teraz zostanie oswiecony
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
angela1983 napisał:
:
mam podstawy tak sadzic- znajoma przyznala sie ze panstwo doplaca im do przedszkola bo tylko jej maz pracuje- na to tak zaostala spiorunowana wzrokiem( przez męza) jak by to byl sekret najwyzszej rangii państwowej.. i stad moje wielkie zdziwienie--- TO DOPLACJAA DO PRZEDSZKOLA JESLI TYLKO JEDNA OSOBA PRACUJE- WOW WOW WOW JESTEM W SZKOKU- PILNIE STRZEZONY SEKRET JEDEN HHE HE JUZ SIE WYDAL...

To przeciez zaden sekret. Na stronach kommuny jest zawsze wyszczegolnione ile wynosi oplata za przedszkole w zaleznosci do zarobkow. Jak dzici ida do przedszkola, to nawet ci to poczta przysla.
Sa tez doplaty do czynszu i moga je dostac wszyscy co spelniaja kryteria a nie tylko ci, co maja dzieci.

Niektorzy to dostaja nawet oplacone calkowicie zamieszkanie i wyzywienie. Niedaleko mnie na campigu mieszkaja wlasnie takie sieroty - smetne, wiecznie pijane lub nacpane towarzystwo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Twoj post jest szyderczy, ale odpowiedzi, to juz nie moga takie byc?

O jakich tajemnicach piszesz ? Na slupach ogloszeniowych oczekujesz takich informacji ?
Jesli uwazasz, ze nalezy Ci sie jaks pomoc ze strony panstwa, to udaj sie do odpowiedniego urzedu, popros o informacje i wniosek do wypelnienia i czekaj na decyzje.

Pomoc socjalna jest zawsze uzalezniona od dochodow. Nie wazne, czy jeden rodzic pracuje, czy dwoje - to dochod jest podstawa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów

(angela1983)
Wiking
jesli zabrzmial szyderczo przepraszam,nie miało tak to zabrzmiec, ale serio nie slyszalam by ktos wymienial sie informacjami na ten temat. stad tez moje wielkie zdziwienie odnosnie np doplat do przedszkola
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów

(angela1983)
Wiking
nie chodzi tez by bylo to rozwieszane na slupach ogloszeniowych! jednak na forum wszystkim chodzi o wzajemna pomoc i podpowiedzi-chyba taki jest zamysl-- BY ZYLO SIE ŁATWIEJ, ale skoro do wszytskiego trzba dochodzic samemu to przepraszam za zadawanie pytań
pozdrawiam Cie serdecznie i zycze milego dnia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Akurat na tym forum, niejednokrotnie poruszany byl temat socjalu, doplat mieszkaniowych, doplat do przedszkola itp. Wysil sie, uzyj wyszukiwarki i poczytaj.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów

(angela1983)
Wiking
... dziekuję, masz rację lepiej się powysilac i szperaz w niezmierzonym morzu postów niz zapytac, a potem zalowac ze sie zapytalo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
angela1983 napisał:
nie chodzi tez by bylo to rozwieszane na slupach ogloszeniowych! jednak na forum wszystkim chodzi o wzajemna pomoc i podpowiedzi-chyba taki jest zamysl-- BY ZYLO SIE ŁATWIEJ, ale skoro do wszytskiego trzba dochodzic samemu to przepraszam za zadawanie pytań
pozdrawiam Cie serdecznie i zycze milego dnia

Tak, dokladnie tak.
Jesli chcesz dostac konkretna odpowiedz, to zadaj konkretne pytanie, a nie jakies "hehe...hahaha....tajemnice ..." . Rozpoczelas temat "od dupy strony" i strzelasz fochy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów

(angela1983)
Wiking
... od dupy strony... no patrz nie zauwarzyłam, ale coz... niech juz tak zostanie
ta przepychanka slowna dla mnie nie ma sensu.
celem moim nie była kłótnia na forum z tak zagorzała forumowiczka jak tylko chcec uzyskania informacji! i w sumie watek przez to stracil sens...
Kochana wyluzuj dosc spięta sie wydajesz ha ha ha he he he pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Przeczytaj jeszcze raz swoj pierwszy post, a pozniej osadzaj zagorzalosc lub jej brak. Widze, ze z samokrytyka kulejesz co nieco. Jesli o mnie chodzi, to na tym forum wielokrotnie udzielam porad i informacji, rowniez o konkretnej pomocy socjalnej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok