Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Chcesz uzyskać pomoc z racjii czego? masz chore/niepełnosprawne dziecko które wymaga leczenia i z tym związane koszty a mąż zarabia zbyt mało żeby godnie żyć? czy po prostu nie chce ci sie pracować i lepiej siedziec w domu na socjalu?

Znam rodzine która nie płaci za mieszkanie (14tys/nok) i kupiono im samochód przystosowany dla dziecka niepełnosprawnego, matka nie pracuje z uwagi na kalekie dziecko, zazdrościsz im? bo ja nie
Pomysl lepiej może nad jakimś kursem z NAV i o pracy. Jak dla mnie to wstyd skamleć o socjal
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów

(angela1983)
Wiking
jezeli to pomoze uciszyc juz ta calkowice bezsensowna i nic nie wnoszaca utarczke słowna to zgadzam się ze wszystkim co piszesz, chyle poklony i biję sie w serce....
jezeli dalej chcesz prowadzzic ta wymiane zdan to moze przejdzmy na inne forum"przyjazni-nieprzyjazni.nonsens.jakbycitudopiec.pl " bo tylko tam widzę dalsza wymiane zdań
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów

(angela1983)
Wiking
zgadzam sie z tym co piszesz to wstyd skamlec o socjal, kiedy on sie wlasciwie nie przysluguje,
temat wyplynal tylko z checi wiedzy jakich rodzin, jakich pzypadków, dotyczy socjalna pomoc. nic poza tym. tak jak pisalam we wstepnym watku i powtorzylam jeszcze kilka razy doplata do przedszkola juz byla dla mnie zaskoczeniem. a to takie prozaiczne jak piszecie
no coz wile jeszcze przede mna.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
angela1983 napisał:zgadzam sie z tym co piszesz to wstyd skamlec o socjal, kiedy on sie wlasciwie nie przysluguje,
temat wyplynal tylko z checi wiedzy jakich rodzin, jakich pzypadków, dotyczy socjalna pomoc. nic poza tym. tak jak pisalam we wstepnym watku i powtorzylam jeszcze kilka razy doplata do przedszkola juz byla dla mnie zaskoczeniem. a to takie prozaiczne jak piszecie
no coz wile jeszcze przede mna.
OGÓLNIE Tu Na Forum , Nikt nie trąbi o pomocy socjalnej , a i pewnie na innych Forach również , ten temat jest z Lekka wstydliwy .
---
Ponadto , nie wiem jak jest w Anglii lub gdzie indziej .
---
Tu w Norge GLOBALNIE tym tematem zajmuje się z Urzędu NAV i tak jak już napisano na jego stronach internetowych JEST DOKŁADNIE WSZYSTKO WYŁOŻONE , to po kiego czorta to maglować ...!? .
Ba , na dodatek takie sprawy są indywidualne i rozpatrywane z "klucza" jak chociażby sprawa dopłat do przedszkola .
---
Tu wystarczy zgłosić się osobiście do NAV z danym problemem i on jak jest ku temu podstawa , zostanie rozwiązany .
Działa to całkiem inaczej niż w Polsce .
---
I naprawdę uwierz iż twój pierwszy post , był trochę ... nawet obraźliwy ... !
---
I gdybym to Ja , miał bezpośrednią styczność z socjalem , to Wcale bym na TAKĄ ZACZEPKĘ nie zareagował .
---
Może ty masz inne standardy postrzegania danego ha ... ha.. ha ... problemu .
---
Jednak Tu na Forum , jest mało Ludzi , którzy z poważnych socjalnych problemów Jednostki , robią sobie JAJA ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów

(angela1983)
Wiking
dziękuję twoja odpowiedz jest wyczerpujaca. juz stycznosc mialam z tym ze wiele spraw w no nie rozwiazuje sie z klucz tak jak mowisz
naprawde moje inencje nie byly takie by kogos obrazic, chcialam poprostu porownac dwa swiaty-nic poza tym. szczerze dziekuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
320 Postów
65 78
(6578)
Stały Bywalec
Jak sie ustawic - urodzic kaleke !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
114 Posty
Henryk Sikorski
(Wieprz)
Początkujący
...murzynom, ciapanym, rumunom, turkom, polakom w anglii zakos nie wstyd.....

Jesli chodzi o darmowa kasę, wstyd trzeba schować do kieszeni
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
114 Posty
Henryk Sikorski
(Wieprz)
Początkujący
...tu na socjalu,.... a w Polsce opowiada ze robota jak marzenie, merol w garazu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Martin2011 napisał:
...murzynom, ciapanym, rumunom, turkom, polakom w anglii zakos nie wstyd.....

Jesli chodzi o darmowa kasę, wstyd trzeba schować do kieszeni
typowa niedorajda życiowa!!! ręce wam do dupy przyrosły? do roboty qrwa jak kasy mało, a później zgrzytanie zębami bo barnevernet sie interesuje za bardzo dziecmi, bo siedzą na socjalu i nie są w stanie rodziny utrzymać.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
114 Posty
Henryk Sikorski
(Wieprz)
Początkujący
Akurat. ...Ja po to nie sięgam.
Te jestem tego zdania ze to skamlanie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok