Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Adecco Norge - Norwegia

4 Posty

(Rafik21l)
Wiking
Witam wszystkich na forum! W przyszłym tygodniu przystępuje do norweskiego kursu bhp z Adecco w Szaflarach, mam zostać zatrudniony w charakterze zbrojarza w okolicach Bergen. Czy jest ktoś kto mi może coś powiedzieć na temat współpracy z Adecco?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
590 Postów
Szymek Bednarski
(Simmon)
Wyjadacz
To jeszcze ta buda istnieje?...

Wal śmiało chłopie.
Jesteś na dobrej drodze kolego,.... bo to gniazdo i zarzewie siły roboczej w norge

....i rozwieje twoje obawy. Z stamtąd da sie wyjechać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
żeby pracować w adecco to trzeba być silny jak Pudzian ( żeby się dostać do biura ) , tępy jak jak janek 12 ( wieczny adeccowiec ) i cierpliwy jak kasparow ( w oczekiwaniu na na następny kontrakcik )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
590 Postów
Szymek Bednarski
(Simmon)
Wyjadacz
...
no zdziwiłbyś się.
Moja kariera w Adecco trwała 3 miesiące,
potem...... firmy norweskie rozdzierały szaty i słały prośby

Ale..... jak na start w Norge, nie narzekałem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
hmmm ....jak uległeś tym prośbom to adecco ogłosiło dzień żałoby ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
232 Posty
ROBERT SIGØYNER
(dresler81)
Stały Bywalec
A ja dorzucę autodygresję i poradę zarazem
Zarejestrowałem się w People4you, Adecco i wielu innych (już mieszkam w Nor - dla jasności).
I "pośladki wraz z całym dobrodziejstwem inwentarza" czyli jednym słowem DUPA !!!
Pytanie: "czemu"?
Otóż, mam niezłe wykształcenie, dość duże doświadczenie zawodowe, kilka spektakularnych szkoleń. No i dawaaaaaj na podbój Skandynawii. Ale nie nie nie !!! 5 miesięcy i nikt nie chciał mnie jako budowlańca, kucharza, elektryka, nawet do sprzątania mnie nie chcieli :/ Pomyślałem: "zła barwa skóry?" I tu oświeciła mnie moja kochana (żyje w Oslo od 9 lat) - rzekła: "Mój Miły. Oni nie potrzebują magistrów, instruktorów i ex-właścicieli firm z Polski do pracy w kuchni lub do sprzątania. Oni potrzebują tępaków"
I po dobowym przemyśleniu powyższej sentencji usunąłem z CV całe wykształcenie wyższe (zostawiłem tylko technikum), a w doświadczeniu zawodowym mam tylko dwie pozycje z Oslo.
I wiecie co? Podziałało.

Consensus? Nie napinajcie się tym co macie z Polski!!! Chcecie tu pracować, a w tym czasie robić autoryzację dyplomów i uczyć sie języka by kiedyś pracować w swoim wymarzonym/wyuczonym zawodzie? Porzućcie swoje EGO, olejcie dyplomy a na pewno na początek będzie Wam łatwiej ze znalezieniem pierwszej pracy. A w tym czasie uczcie się języka, i dajcie sobie min 4 miesiące (max ok 8 miesięcy) na autoryzację dokumentów

POWODZENIA
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
dresler81 napisał:
Consensus? Nie napinajcie się tym co macie z Polski!!! Chcecie tu pracować, a w tym czasie robić autoryzację dyplomów i uczyć sie języka by kiedyś pracować w swoim wymarzonym/wyuczonym zawodzie? Porzućcie swoje EGO, olejcie dyplomy a na pewno na początek będzie Wam łatwiej ze znalezieniem pierwszej pracy. A w tym czasie uczcie się języka, i dajcie sobie min 4 miesiące (max ok 8 miesięcy) na autoryzację dokumentów

POWODZENIA

a co skoczyles jesli mozna zapytrac?? historie, kulturoznawstwo czy markteing i zarzadzanie???
jakos ja nie musialem nic symulowac i nic naciagac i klamac.... i tez wala drzwiami i oknami...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
232 Posty
ROBERT SIGØYNER
(dresler81)
Stały Bywalec
Ja też nie naciągam. Po prostu pomijam rzeczy, które dla potencjalnego pracodawcy są nieistotne. A co do wykształcenia to pedagogika i ratownictwo medyczne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(Rafik21l)
Wiking
dresler81 napisał:
Ja też nie naciągam. Po prostu pomijam rzeczy, które dla potencjalnego pracodawcy są nieistotne. A co do wykształcenia to pedagogika i ratownictwo medyczne.
Chciałem moi drodzy aby wypowiedzieć się na temat Adecco Norge Bergen nie interesuje mnie czy ktoś coś skończył czy też nie ja nie mam żadnego wyższego wykształcenia mój zawód od 7 lat to zbrojarz i uważam że jestem w tym bardzo dobry znam angielski na tyle aby komunikować się swobodnie na budowie. dzięki janek12 za wypowiedź.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
232 Posty
ROBERT SIGØYNER
(dresler81)
Stały Bywalec
I dlatego masz własnie duże szanse na pracę w Adecco (i nie tylko). Szczególnie, że masz konkretny fach i doświadczenie. Ja miałem na myśli to, by nie zasypywać CV mnogością doświadczenia z różnych dziedzin. Osobiście polecałbym Ci uderzyć do jakichś bezpośrednich firm budowlanych jak np ByggNor, etc.
Wiem, że np w People4You mają płacone za dostarczenie kazdego nowego pracownika i często się tam zdarza, że w ciągu miesiąca możesz pracować w kilkunastu różnych miejscach dla kilkunastu różnych firm.
Powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok