Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
napisz nam Fafik jakie masz alternatywy
to predzej pomozemy wybrac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
Przeciez 90% polakow i nie tylko zaczynalo w bemmamingach,a swoja droga to posrednicy rozmnazaja sie w ostatnich latach jak szczury...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
159 Postów
Johnny Walker
(Moroklumpen)
Stały Bywalec
U pośrednika trzeba tylko nie dać się wykorzystywać i pilnować aby nie próbowali robić Cię w balona. Jeżeli Ci się coś należy, to trzeba twardo trwać przy swoim aby Ci to dali.
Jeżeli wystąpi jakiś poważniejszy konflikt, to trzeba się poskarżyć do Arbeidstilsynet (infolinia po polsku) lub zapisać do Fellesforbundet - oni Ci pomogą.
Z mojego doświadczenia wynika, że firmy pośredniczące chciałyby mieć samych bezmózgich baranów na etatach, pracujących po 24 godziny na dobę i to najlepiej jeszcze bez dodatku za nadgodziny oraz w jednych rękawiczkach przez cały rok. Jest wielu takich ludzi, którzy daliby sobie nawet w twarz napluć i powiedzieliby że deszcz pada.
Dowiedz się jakie masz prawa i nie daj ich łamać, a może początek u pośrednika nie będzie taki zły.
Zaznaczam, że przez powyższe nie chcę stwierdzić, że wszystkie firmy pośredniczące zawsze łamią prawo. Chciałem powiedzieć że bywają takie przypadki.
Powodzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
Moroklumpen napisał:
U pośrednika trzeba tylko nie dać się wykorzystywać i pilnować aby nie próbowali robić Cię w balona. Jeżeli Ci się coś należy, to trzeba twardo trwać przy swoim aby Ci to dali.
Jeżeli wystąpi jakiś poważniejszy konflikt, to trzeba się poskarżyć do Arbeidstilsynet (infolinia po polsku) lub zapisać do Fellesforbundet - oni Ci pomogą.
Z mojego doświadczenia wynika, że firmy pośredniczące chciałyby mieć samych bezmózgich baranów na etatach, pracujących po 24 godziny na dobę i to najlepiej jeszcze bez dodatku za nadgodziny oraz w jednych rękawiczkach przez cały rok. Jest wielu takich ludzi, którzy daliby sobie nawet w twarz napluć i powiedzieliby że deszcz pada.
Dowiedz się jakie masz prawa i nie daj ich łamać, a może początek u pośrednika nie będzie taki zły.
Zaznaczam, że przez powyższe nie chcę stwierdzić, że wszystkie firmy pośredniczące zawsze łamią prawo. Chciałem powiedzieć że bywają takie przypadki.
Powodzenia.

Slusznie zauwazyles ze potrzebuja bezmozgowcow,a jesli wyjdziesz przed szereg zostaniesz usuniety i po Tobie nastepny ,a werbuja w Polsce bez znajomosci jezyka...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(Rafik21l)
Wiking
jasta102 napisał:

Jeśli chodzi o alternatywy to jeszcze Submet (niestety rozmowa kwalifikacyjna 450 km w jedną stronę) no i jak dla mnie troche podejrzane AMDirect.no. znam także j. szwedzki - ostatnie 6 miesiecy pracowałem w Szwecji w agencji w której starałem się tak jak ktoś napisał tylko wymagać tego co miałem dostać niestety nie wszystkim się to podoba.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Rafik21l napisał:
jasta102 napisał:

Jeśli chodzi o alternatywy to jeszcze Submet (niestety rozmowa kwalifikacyjna 450 km w jedną stronę) no i jak dla mnie troche podejrzane AMDirect.no. znam także j. szwedzki - ostatnie 6 miesiecy pracowałem w Szwecji w agencji w której starałem się tak jak ktoś napisał tylko wymagać tego co miałem dostać niestety nie wszystkim się to podoba.

a może ciut inaczej
czy miejscowi zbrojarze potwierdzają, że istnieje jeszcze zapotrzebowanie na obszarze Norge
na zbrojarzy?
albo ilu siedzi bez pracy
jeszcze inaczej
gdyby pojawiło się takowe zapotrzebowanie
to ilu szwagrów, bądź kolegów na pojutrze mogliby załatwić
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
jasta102 napisał:
Rafik21l napisał:
jasta102 napisał:

a może ciut inaczej
czy miejscowi zbrojarze potwierdzają, że istnieje jeszcze zapotrzebowanie na obszarze Norge
na zbrojarzy?
albo ilu siedzi bez pracy
jeszcze inaczej
gdyby pojawiło się takowe zapotrzebowanie
to ilu szwagrów, bądź kolegów na pojutrze mogliby załatwić

w Oslo nadal jest zapotrzebowanie na zbrojarzy, nie liczy sie wyksztalcenie kandydata ale jego doswiadczenie oraz umiejetnosci. Rozmowa kwalifikacyjna polega glownie na sprawdzeniu referencji oraz tescie z montazu i ukladania zbrojenia......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
BiZi napisał:

w Oslo nadal jest zapotrzebowanie na zbrojarzy, nie liczy sie wyksztalcenie kandydata ale jego doswiadczenie oraz umiejetnosci. Rozmowa kwalifikacyjna polega glownie na sprawdzeniu referencji oraz tescie z montazu i ukladania zbrojenia......

a chcą przyjmować Polaków?
w ogóle
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
590 Postów
Szymek Bednarski
(Simmon)
Wyjadacz
Ponura_Panda napisał:
Sam zaczynałem przez Adecco. Nie przyjechałem w ciemno, nie przepracowałem ani godziny na czarno nie mieszkałem samochodzie...
W momencie jak zdecydowałem sie zostać tu ma dłużej znalazłem sobie pracę w norweskiej firmie. Tyle w temacie Adecco

Swoją droga ciekaw jestem jak by się teraz odnaleźli w obecnej sytuacji na rynku pracy ci którzy przyjechali tu 8 - 10 lat i teraz wyśmiewają tych co próbują zrobić DOKŁADNIE TO SAMO co oni przed laty... Ciekaw jestem ilu z Was wyśmiewających pośredniaki zapukało by do ich drzwi albo robiło na czarnucha
...to oczywiście było pytanie retoryczne

Dokładnie tak.
Czemu pytanie retoryczne?
Niech się każdy z obecnych przyzna po kolei kto pracował w Adecco.
Przecie to nie wstyd!

.....i nie ma co cwaniaczyc...

Ja pracowałem 3 mce , złego słowa nie powiem. (jak na tamten czas )
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(Rafik21l)
Wiking
alexkawa napisał:
Ponura_Panda napisał:
Sam zaczynałem przez Adecco. Nie przyjechałem w ciemno, nie przepracowałem ani godziny na czarno nie mieszkałem samochodzie...
W momencie jak zdecydowałem sie zostać tu ma dłużej znalazłem sobie pracę w norweskiej firmie. Tyle w temacie Adecco

Swoją droga ciekaw jestem jak by się teraz odnaleźli w obecnej sytuacji na rynku pracy ci którzy przyjechali tu 8 - 10 lat i teraz wyśmiewają tych co próbują zrobić DOKŁADNIE TO SAMO co oni przed laty... Ciekaw jestem ilu z Was wyśmiewających pośredniaki zapukało by do ich drzwi albo robiło na czarnucha
...to oczywiście było pytanie retoryczne

no to moze mala kontra: czy realia 8/10 lat temu nie byly nieco inne? czy agencji nie bylo jedynie kilka? czy ich sposob dzialania obecnie nie rozni sie od tego 8/10 lat temu [min. subtelna roznica zatrudniania Poalkow do skladania falszywych obietnic?:D]? czy popyt i podaz pracy nie wygladaly inaczej? nikt nie robi pozbawionym rozsadku ludziom wiekszej krzywdy, niz popularne serwisy kreujace mitologie norweskiej leniwej przystani. w koncu to troche jak w biznesie: kto podejmuje decyzje w oparciu o hurraoptymistyczne scenariusze bardzo szybko zostaje sprowadzony do pionu przez realia P

Kolego alexkawa dziękuję za twoje bystre spostrzeżenia niestety nic z Twoich "złotych" rad mi się nie przyda skoro nie pracowałeś dla Adecco chciałem jednak zebrać opinie takie jak sugeruje Janek12 jedno jego zdanie jest dla mnie więcej warte niż wszystkie Twoje posty.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok