Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1962 niezalogowanych)
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
wpolityce.pl/wydarzenia/59590-zmarnowane...ialo-sie-tego-podjac
Zmarnowane 100 mln zł i zdemolowana stolica? Klimatolog o szczycie na Narodowym: „Żadne państwo nie chciało się tego podjąć”
natemat.pl/70673,szczyt-onz-w-warszawie-...alo-za-nasze-pieniad
Kilka tysięcy urzędników będzie jadło, piło i spało za nasze pieniądze"
www.polskatimes.pl/artykul/961188,szczyt...ej-imprezy,id,t.html
stanie się przyczyną kolejnych sporów. Nie widać natomiast korzyści z tej imprezy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
Makaryna jestem z Tobą!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Makaryna jestem z Tobą!wbrew faktom
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Lindemans napisał:

"W oficjalnym komunikacie z 7 grudnia 2012 roku czytamy, że "spotkanie w Warszawie ma się odbyć przełomie listopada i grudnia 2013 r."

(caly dokument opublikowany w serwisie informacyjnym SIRE 24 z ta wlasnie data 7.12.2012)

Teraz tu:

"Str 53 dokumentu >>> unfccc.int/resource/docs/2012/cop18/eng/08a03.pdf

A. Nineteenth session of the Conference of the Parties and ninth session of the Conference of the Parties serving as the meeting of the Parties to the Kyoto Protocol

1. Decides to accept with appreciation the offer by the Government of Poland to host the nineteenth session of the Conference of the Parties ( Zdecydowano z wdzięcznością zaakceptować ofertę polskiego rządu do goszczenia dziewiętnastej sesji Konferencji >>> Należy podkreślić; NA WNIOSEK / OFERTĘ POLSKIEGO RZĄDU ) and the ninth session of the Conference of the Parties serving as the meeting of the Parties to the Kyoto Protocol in Warsaw, Poland, from Monday, 11 November to Friday, 22 November 2013 ,( w Warszawie , Polska, od poniedziałku, 11 listopada 2013 r. do piątku , 22 listopada 2013 r.) subject to confirmation by the Bureau of the Conference of the Parties and the Conference of the Parties serving as the meeting of the Parties to the Kyoto Protocol that all logistical, technical and financial elements for hosting the sessions are available, in conformity with United Nations General Assembly resolution 40/243, and subject to the successful conclusion of a Host Country Agreement;

2. Requests the Executive Secretary to continue consultations with the Government of Poland and to negotiate a Host Country Agreement for convening the sessions that complies with the provisions of the United Nations administrative instruction ST/AI/342, with a view to concluding and signing the Host Country Agreement not later than the thirty-eighth sessions of the Subsidiary Body for Scientific and Technological Advice and the Subsidiary Body for Implementation;"

Makaryno, dokladna date i miejsce szczytu podaje do zaakceptowania gospodarz szczytu...

Wiesz, nie lapie twoich argumentow.

1. Podalam link do dokumentu z 14.09.2012, ze konferencja ma sie odbyc (bez wzgledu na kraj) 11-22 listopada 2013, a ty mi podajesz link do dokumentu z 07.12.2012 ( czyli pozniejszy), ze nagle delegacja polska "wymyslila" sobie taka date ?

2. Nie bardzo lapie tez, to "Należy podkreślić; NA WNIOSEK / OFERTĘ POLSKIEGO RZĄDU"
Oczywiscie, ze Polska zglosila swoja kandydature na goszczenie konferencji. Przeciez bez tego nie bylaby brana pod uwage. Ale to, ze konferencja ma sie odbyc "NA WNIOSEK ", to powazna nadinterpretacja.

Probowalam sobie wyobrazic, ze Norwegia jest gospodarzem szczytu i jako date rozpoczecia owego podaje(do zaakceptowania) 17 maja....

Wiesz, tu nie trzeba specjalnie wysilac wyobrazni, wystarczy "wygooglowac"
Jestem w pracy i nie bardzo mam czas na takie zabawy, ale znalazlam np. EURAM CONFERENCE OSLO
MAY 17-20, 2006

Wydaje mi sie, ze takie teorie spiskowe, to tylko w Polsce i u Polakow sa mozliwe. Patim juz z powodu "okazji" i swojego psychicznego ADHD wkleja co sie da w tym watku i zaciera rece razem z kryssem, ze moze przemyca wiecej "sensacji"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Makaryna napisał:
Lindemans napisał:

"W oficjalnym komunikacie z 7 grudnia 2012 roku czytamy, że "spotkanie w Warszawie ma się odbyć przełomie listopada i grudnia 2013 r."

(caly dokument opublikowany w serwisie informacyjnym SIRE 24 z ta wlasnie data 7.12.2012)

Teraz tu:

A. Nineteenth session of the Conference of the Parties and ninth session of the Conference of the Parties serving as the meeting of the Parties to the Kyoto Protocol

1. Decides to accept with appreciation the offer by the Government of Poland to host the nineteenth session of the Conference of the Parties ( Zdecydowano z wdzięcznością zaakceptować ofertę polskiego rządu do goszczenia dziewiętnastej sesji Konferencji >>> Należy podkreślić; NA WNIOSEK / OFERTĘ POLSKIEGO RZĄDU ) and the ninth session of the Conference of the Parties serving as the meeting of the Parties to the Kyoto Protocol in Warsaw, Poland, from Monday, 11 November to Friday, 22 November 2013 ,( w Warszawie , Polska, od poniedziałku, 11 listopada 2013 r. do piątku , 22 listopada 2013 r.) subject to confirmation by the Bureau of the Conference of the Parties and the Conference of the Parties serving as the meeting of the Parties to the Kyoto Protocol that all logistical, technical and financial elements for hosting the sessions are available, in conformity with United Nations General Assembly resolution 40/243, and subject to the successful conclusion of a Host Country Agreement;

2. Requests the Executive Secretary to continue consultations with the Government of Poland and to negotiate a Host Country Agreement for convening the sessions that complies with the provisions of the United Nations administrative instruction ST/AI/342, with a view to concluding and signing the Host Country Agreement not later than the thirty-eighth sessions of the Subsidiary Body for Scientific and Technological Advice and the Subsidiary Body for Implementation;"

Makaryno, dokladna date i miejsce szczytu podaje do zaakceptowania gospodarz szczytu...

1. Podalam link do dokumentu z 14.09.2012, ze konferencja ma sie odbyc (bez wzgledu na kraj) 11-22 listopada 2013, a ty mi podajesz link do dokumentu z 07.12.2012 ( czyli pozniejszy), ze nagle delegacja polska "wymyslila" sobie taka date ?

2. Nie bardzo lapie tez, to "Należy podkreślić; NA WNIOSEK / OFERTĘ POLSKIEGO RZĄDU"
Oczywiscie, ze Polska zglosila swoja kandydature na goszczenie konferencji. Przeciez bez tego nie bylaby brana pod uwage. Ale to, ze konferencja ma sie odbyc "NA WNIOSEK ", to powazna nadinterpretacja.

Probowalam sobie wyobrazic, ze Norwegia jest gospodarzem szczytu i jako date rozpoczecia owego podaje(do zaakceptowania) 17 maja....

Jestem w pracy i nie bardzo mam czas na takie zabawy, ale znalazlam np. EURAM CONFERENCE OSLO
MAY 17-20, 2006

Wydaje mi sie, ze takie teorie spiskowe, to tylko w Polsce i u Polakow sa mozliwe. Patim juz z powodu "okazji" i swojego psychicznego ADHD wkleja co sie da w tym watku i zaciera rece razem z kryssem, ze moze przemyca wiecej "sensacji"

Jak przeczytasz na spokojnie, to moze zlapiesz

Dokument z 07.12.2012. - to informacja ze strony polskiego rzadu (w polskim serwisie informacyjnym ), z ktorego jasno wynika, ze data szczytu nie jest znana. Podaje sie tylko wstepnie przelom listopada i grudnia.

Tu wyraznie chodzilo mi o klamstwo, poniewaz sama wiesz, ze data juz byla znana

To co dalej, to z zupelnie innego dokumentu ( podalam Ci linka i nr. strony) z ktorego jasno wynika, kto wybral i zaproponowal date i miejsce. Moze ja inaczej rozumiem po angielsku niz Ty ?

Kwestii spiskowych nie poruszalam w ogole, wiec mnie do tego nie podpinaj, ani do tego co wkleja i wypisuje patim.

Ja odnosze sie tylko do tego, ze po pierwsze rzad Tuska klamal, na temat daty, oraz do tego, ze jest to bardzo niefortunny termin.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Dla informacji podaję daty poprzednich szczytów:
2012 26.11-07.12 COP 18 Katar
2011 28.11-09.12 COP 17 Durban, RPA
2010 29.11-11.12 COP 16 Cancun, Meksyk
2009 07-18.12 COP 15 Kopenhaga, Dania
2008 01-12.12 COP 14 Poznań, Polska
2007 03-15.12 COP 13 Bali, Indonez

po co Tusk znajac date 11.11 zglaszal Polske po raz kolejny na organizatora i do tego w Warszawie

skoro juz jeden szczy byl w Polsce i to pare miesiecy wczesniej???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Makaryno, porownianie konferencji EURAM, do szczytu klimatycznego ma sie nijak
Tu chodzi o alterglobalistow, ktorzy zjezdzaja sie z calego swiata sie za szczytem, robia pozadne zadymy i ktorzy to raczej nie sa zjawiskiem pozadanym akurat 11 Listopada w Polsce.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Lindemans napisał:
Makaryna napisał:
Lindemans napisał:

Teraz tu:

MAY 17-20, 2006

Jak przeczytasz na spokojnie, to moze zlapiesz

Dokument z 07.12.2012. - to informacja ze strony polskiego rzadu (w polskim serwisie informacyjnym ), z ktorego jasno wynika, ze data szczytu nie jest znana. Podaje sie tylko wstepnie przelom listopada i grudnia.

Tu wyraznie chodzilo mi o klamstwo, poniewaz sama wiesz, ze data juz byla znana

[b]To co dalej, to z zupelnie innego dokumentu ( podalam Ci linka i nr. strony) z ktorego jasno wynika, kto wybral i zaproponowal date i miejsce. Moze ja inaczej rozumiem po angielsku niz Ty ?[/b]

Kwestii spiskowych nie poruszalam w ogole, wiec mnie do tego nie podpinaj, ani do tego co wkleja i wypisuje patim.

Ja odnosze sie tylko do tego, ze po pierwsze rzad Tuska klamal, na temat daty, oraz do tego, ze jest to bardzo niefortunny termin.

Chyba dam za wygrana. Czy moglabys sprecyzowac: czy uwazasz, ze Tusk wybral date czy nie ? i czy klamal czy nie ? bo nie bardzo moge sie zorientowac o co tobie chodzi ???
Co do w/w tekstu angielskiego, to chyba jednak zgodze sie z toba, ze chyba "inaczej" rozumiemy angielski. Wskaz mi gdzie jest napisane (wytluszczona czcionka), ze to Polska wybrala sobie date.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
teorie spiskowe ??? no nie wierze

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów