Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

UWAGA NA OSOBE KTORA SZUKA PRACY ZA 30 KR! - Norwegia

Czytali temat:
Marcin n Kamil . Jacek Kramarczyk jolkaaa (1341 niezalogowanych)
47 Postów

(DorotaKorzeniecka)
Nowicjusz
WITAM WSZYSTKICH

Tydzien temu otrzymalam wiadomosc na priv od Camino,ze przyjmie kazda prace za 30kr...
Ja mu odpisalam,ze czemu od 3 lat pisze takie posty i dlaczego tak nisko sie ceni...itp.
Odpisal mi:ze jestem leniwa Polka,ktora siedzi na zasilku i boi sie,ze on zabierze mi prace...itp. plus dodatkowo wulgaryzmy w moja strone...
Odpisalam mu na ten lis ,ze mam firme od 2011r i ze widzac jego desperacje,chcialam zobaczyc jego cv-ale to bylo przed przeczytaniem jego odpowiedzi do mnie...i ze stracil w ten sposob jakas szanse..bo na pewno nie zatrudnilabym go za 30 kr tylko wedlug stawek obowiazujacych w Norwegii.

Dzisiaj odczytalam odpowiedz od pana Camino i dlatego chce wszystkich ostrzec przed ta osoba..
A oto jego milutki list do mnie:

Wiadomość od : Camino
19 Czerwiec 2013, 00:29
Usuń wiadomość
Przenieś do archiwum
Zobacz oryginał

Nie pierdol glupot, ze chcialas mnie zatrudnic, pierdolisz takie glupoty celowo, zebym zalowal, ja nie pracowalbym u takiej idiotki jak ty, siedzisz szmato na zasilku tak samo jak twoj frajer maz, napisalem ci wiadomosc to ci sie glupio pizdo zrobilo, co mnie chcialas zmobilizowac zebym za wiecej pracowal na godzine? to dopiero mnie nikt nie zatrudni i co bede glodny? wole isc do pracy za 30 koron na godzine niz siedziec w domu, ale ty tego nie rozumiesz bo jestes kretynka, kazdy zdrowy by rozumial, ale lepiej isc do pracy za 30 koron na godzine niz siedziec w domu bez pracy, ty jestes leniem smierdzacym, siedziec na zasilku w Norwegii, boisz sie, ze jak ja bede pracowac za 30 koron na godzine to zatrudnia mnie, a nie ciebie i o to ci chodzi franco zajebana, co myslisz, ze bym nie chcial isc pracowac za 150 koron na godzien? chcialbym, ale jak nie ma takiej pracy za tyle to ide pracowac za 30 koron na godzien bo leniem nie jestem, jestem silnym i pracowitym mezczyzna i w domu nie bede siedzial i narzekal jak inni co wola w domu siedziec i mowic, ze oni za male pieniadze nie pojda do pracy lenie smierdzace, ty mnie nie ucz bisnesu robic bo ja sie lepiej znam na bisnesie niz ty suko, ty nie znosisz krytyki, jestes kurwa zagrzybiala!!!!

Smutne,ale prawdziwe...
Czy ktos tez otrzymywal wiadomosci od tej osoby -kulturalnie szukajacej pracy???

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
mnie to wyglada na prowokacje impreatora...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
47 Postów

(DorotaKorzeniecka)
Nowicjusz
Camino-1-sza wiadomosc:

14 Czerwiec 2013, 00:52
Usuń wiadomość
Przenieś do archiwum

Zobacz oryginał
Dobry wieczor, przepraszam, ze osmililem sie do Pani napisac, ale mam pytanie czy bylaby Pani zainteresowana zatrudniem mnie jako pomoc domowe, dobrze sprzatam, prasuje, gotuje, albo do opieki nad dzieckiem, szukam pracy za 30 koron na godzine, to nie zart, pisze powaznie, prosze o odpowiedz, pozdrawiam
--------------------------------------------------------------------------------------------
Moja wiadomosc:

Wiadomość od Ciebie do Camino
14 Czerwiec 2013, 02:13
Usuń wiadomość
Odpowiedz na wiadomość
Odpowiedz na wiadomość Odpowiedz na wiadomość
Witam
Po raz drugi dostalam od ciebie list o takiej tresci..Nierozumiem troszke ciebie,gdyz od 3 lat piszesz takie wiadomosci o podjeciu pracy za tak niskie wynagrodzenie....Zastanawia mnie ,ze przez 3 lata nie ogarnales swego zycia,albo cos z toba jest nie tak,albo podpuszczasz ludzi...Jak mozna w Norwegii chciec zarabiac 30 kr??gdy mozna i inni tak maja-od 150kr w gore.
Ja nigdy bym nie zatrudnila pracownika za takie "psie "pieniadze-gdyz 30kr zarabiac to tak jakby 5 zl w Polsce.Nie mowie o przeliczaniu waluty.tylko to tak brzmi.Nigdy bym sobie nie spojrzala w twarz,gdybym tak mial komus placic.Cos z toba nie tak.Piszac takie anonse-na wstepie spalasz swoja droge kariery u przyszlego pracodawcy,bo znaczy,ze twoja praca -nic nie warta i cos nie tak z toba. Prosze,nie pisz takich rzeczy i zacznij siebie doceniac...bo od tego zaczyna sie twoj rozwoj.Jak siebie postrzegasz -tak cie inni widza.Zycze powodzenia i zmien postawe do samego siebie,a praca wtedy znajdzie sie,gwarantuje...pozdrawiam.Dorota
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Camino -2 wiadomosc

14 Czerwiec 2013, 16:38
Usuń wiadomość
Przenieś do archiwum
Zobacz oryginał
Zobacz oryginał

no co milczysz? zalatw mi prace za 150 koron na godzine, jak jestes taka madra, no prosze zalatw, pieprzyc glupoty takie jak ty pieprzysz to kazdy moze, jak sie nie ma pracy za 150 koron na godzine to sie idzie do pracy zq 30 koron na godzine, tak postepuje madry i pracowity czlowiek, a nie siedzi i umiera z glodu bo nie ma nawet na chleb, ty nalezyszy do tych Polakow, ktorzy innym przynosza wstyd bo za male pieniadze nie pojda do pracy, tylko na zasilkach siedza, wstydz sie, jestes bardzo leniwa Polka, w dodatku krytkujesz mnie pracowitego ze szukam nawet pracy za 30 koron, bo nie mam lepszej pracy, a sama nie pomozesz mi znalezc lepszej, jestes niezyczliwa i bez uczuc, Polacy sobie powinni pomagac wzajemnie, pozniej jest taka opinia na calym swiecie, ze Polacy sa dla siebie niezyczliwi, to tez dzieki tobie maja Polacy taka opinie, powinnas sie wstydzic, to hanba dla ciebie, boisz sie, ze bede pracowal za 30 koron to ty nie bedziesz miala pracy bo wolno i zle pracujesz, a jakbys byla dobrym fachowcem to bys sie nie bala, ze zatrudnia tego co pracuje za mniejsze pieniadze, a ciebie zwolnia
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Moja wiadomosc

Po pierwsze drogi kolego /mam firme w norwegii od 2011roku.wejdz na finn.no/
Po drugie /nigdy nie bylam na zasilku w Polsce i w Norwegii.
Po trzecie zatrudniam pracownikow i ludzie chca dla nas pracowac/ *pracownikow szanuje*
A wlasnie przed chwila rozmawialam z mezem,przed przeczytaniem listu od ciebie...zeby moze dowiedziec sie o tobie cos wiecej i zebys przyslal cv.
Ja bron Boze nie chcialam cie obrazic,tylko chcialam zmobilizowac ,abys podniosl swoja wartosc w oczach innych / jesli cie urazilam-to przepraszam,ale inny mialam zamiar w moich wypowiedziach.
Widze,ze ty nie znosisz krytyki,gdzie w biznesie-to wazna cecha-bo wtedy traktuja cie powaznie...
No coz trudno,wspolczuje twojej sytuacji,moze nawet bysmy dali ci szanse,ale po twoim liscie nie moge zwiazac sie z takim pracownikiem..przykro mi.
zycze powodzenia
---------------------------------------------------------------------------------------------

Po tej wiadomosci otrzymalam list od Camino,ktory zamiescilam na poczatku mojego watku..

17 Postów
momo _pl
(momo_pl)
Wiking
podziwiam twoje opanowanie-jesli to na mejla przychodzi -oznacz jako spam to nie bedziesz sie denerwowac.idiotow na tym swiecie jest tylu ze zycia braknie aby kazdym sie przejmowac.tak naprawde to dobrze ze gosc dosc szzybko odkryl cala prawde o sobie--pomysl co by bylo gdybys dala mu chocby malutka prace.czasem poprostu wstyd ze ten drugi tez nazywany jest czlowiekiem.pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty

(ewaw200817)
Nowicjusz
co za chlopak...30 nok na godzine????co za idiota!!!jak mozna pracowac za tyle co w polsce, z tym ze tutaj jest 3, 4 razy drozej
co za kretyn!!!!!!i pewnie potrafi mowic 10 jezykami obcymi i skonczyl profesora...taaa
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
jakiś dureń co się nudzi wysyła takie oferty i czeka na oddzew a potem daje sobie upust co mu ofiara odpisała .
ludzie nie bierzcie tego na poważnie !!!
to następny forumowy troll
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
Bardzo to wszystko smutne!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
norsk svine
(norsksvine)
Wiking
Taa...
Jak @camino chce isc do roboty za 30nok,to jest chujem,zdrajca i debilem!
Jak Nav placi 300nok za 7,5h...to jest poczatek kariery zawodowej!!
Moralnosc Pani Dulskiej!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Ja sie "Panie" rørlegger nieznizam do poziomu kanalu zeby takie prowokacje robic. Bo na co by to komu bylo jak rzeczywistosc kapitalizmu sama ludzi znajduje.

A co do Camino to niech zalozy enkeltmannsforetak to za 30 NOK na godzine go zatrudnie do mojego AS na 8 godzin dziennie. Usiadzie na rynku w Vadsø (bo rumuna jeszcze tu niewidzialem) i rozlozy przed soba kartke. "Hvilken religion bryr seg mest om de fattige (Ktora religia dba najbardziej o biedakow) " i przed kartka miseczki a nad nimi karteczki: "Luthersk Kristendom, Katolsk, Ortodox, Jehovas Vitner, Islam, Buddhisme, Hinduisme, Ateisme, Bryrmeg ikke isme"

I mysle ze niedosc ze swoje 30 NOK wyrobi to jeszcze zysk wypracuje "pracownis" A zeby bylo leglne to zapisze sie ze to co robi to jest underholdning/gate forestilling

PS. Ewentualnie dam mu wedke, przynenty i noz. Bedzie lowil w Vadsø z pomostu w godzine na spokojnie zlowi czystego filetu z sei 1-4 kg w zaleznosci od szczescia (tutaj biora jak wsciekle nie to co poludnie Norwegii). Potem bedzie na rynku siedzial i sprzedawal te filety norska ktorym lowic sie niechce, swieza taniej jak w sklepie i tez jeszcze bonus dla firmy wyrobi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
47 Postów

(DorotaKorzeniecka)
Nowicjusz
Jest dobre powiedzenie..."Nigdy nie pal mostow za soba,bo nie znasz dnia ani godziny.."
Camino jeszcze nie zbudowal mostu,a juz go spalil..
Bardzo sie zdziwil,bo nie wiedzial z kim pisze...
Mam nadzieje,ze gosciu sie ogarnie,ale narazie -ogarnia jezorem epitety...

Dziekuje wszystkim za wasza reakcje na moj post.. pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok