Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
gosia666 napisał:
od 2 miesiecy....mieszkamy...
nikt nas nie pytal o stan licznika...
nie mozemy sie zalogowac -bo nie mamy hasla itp.

skoro przychodza Ci smsy od nich ro znaczy ze jestes w sysytemie...
skoro nie znasz hasla to jaki masz problem w kliknieciu na ikonke
przypomnij haslo
albo na upartego:
nowy uzytkownik???

i lepiej zrob to szybko... 4 lutego dostalas informacje o tym ze masz dostepne giro??

BETALINGSVILKÅR

Haugaland Kraft Nett fakturerer etterskuddsvis en gang pr. måned.(hytte/fritidsbolig hver annen mnd.)

På fakturaen er det en betalingsfrist som normalt skal være minst to uker. Etter betalingsfristens utløp, beregnes renter etter den til enhver tid gjeldende forsinkelsesrentesats. Ved eventuell purring blir det beregnet gebyr i henhold til inkassoloven. Gebyr for 1. purring er kr 62,- pr d.d.

Dersom den ikke betales innen betalingsfristen, vil det bli utsendt betalingspåminnelse/inkassovarsel. Hvis innbetaling fortsatt uteblir, vil fordringen bli oversendt til inkassoselskap for oppfølging. Dette medfører inndrivelseskostnader. For dekning av kostnader i forbindelse med åpning av et abonnement som er stengt på grunn av misligholdt betaling, blir kunden belastet med et tilkoblingsgebyr på kr 1000,-. Det forutsettes at åpning finner sted i normal arbeidstid.

Oppmøte for stenging av strøm p.g.a. manglende betaling, og som ikke blir utført, kan faktureres med kr. 1000,-.

Anlegg til kunder som avregnes månedlig, vil kunne frakobles selv om det er produsert purring. Når det stenges må all gjeld betales før anlegget blir gjenåpnet

www.haugaland-nett.no/leveringsvilkaar/category389.html

samo sobie ludzie tworzycie problemy... napisac mejla do nich od razu z zapytaniem co i jak.. zadzwonic... raz dwa takie sprawy sie zalatwia...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Gosia @@@
(gosia6)
Wiking
spokojnie spokojnie-ja tylko pytam....jak ktos nie ma chceci to niech nie czyta....jestem tu dopiero miesiąc i nic nie wiem....
a jesli chodzi o zadzwonienie to mówią tam tylko po norwesku,a ponoć żeby się zalogować trzeba mieć numer klienta i haslo....

dziękuje za informacjie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
gosia666 napisał:
spokojnie spokojnie-ja tylko pytam....jak ktos nie ma chceci to niech nie czyta....jestem tu dopiero miesiąc i nic nie wiem....
a jesli chodzi o zadzwonienie to mówią tam tylko po norwesku,a ponoć żeby się zalogować trzeba mieć numer klienta i haslo....

dziękuje za informacjie

podobno nie....
touch.haugaland-kraft.no/pages/sendpassword.asp

a po angilesku tez na pewno sie dogadasz...

alieny... heh...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Yatsek, dziewczyna zaznaczyla, ze jest bardzo krotko ma prawo pytac. Troche jeszcze nie ogarnia. Nie galopuj

Gosiu, czy Ty masz odzielny licznik na swoje mieszkanie? Jesli tak, to musisz miec umowe z dostawca. Podalam Ci wczesniej nr. konta, na ktore musisz wplacic pieniadze. Teraz zadzwon i pogadaj z konsultantem po angielsku (jesli ten akurat nie bedzie rozmawial po angielsku, przelaczy Cie dalej), a jesli tego nie dasz rady ogarnac, to poprostu na stronie dostawcy jest adres, pod ktory mozesz wyslac maila i wszystko Ci wyjasnia krok po kroku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
Lindemans napisał:
Yatsek, dziewczyna zaznaczyla, ze jest bardzo krotko ma prawo pytac. Troche jeszcze nie ogarnia. Nie galopuj

Gosiu, czy Ty masz odzielny licznik na swoje mieszkanie? Jesli tak, to musisz miec umowe z dostawca. Podalam Ci wczesniej nr. konta, na ktore musisz wplacic pieniadze. Teraz zadzwon i pogadaj z konsultantem po angielsku (jesli ten akurat nie bedzie rozmawial po angielsku, przelaczy Cie dalej), a jesli tego nie dasz rady ogarnac, to poprostu na stronie dostawcy jest adres, pod ktory mozesz wyslac maila i wszystko Ci wyjasnia krok po kroku.
ma oddzelny bo pisala ze wyliczenia z sms (zalozone z gory na podstawie zuzyca pradu z lat poprzenich... kalkulacja czyli...) nie zgadzaja sie z tym stanem faktycznym u niej na liczniku...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
f f
(malec11)
Wiking
gosia666 napisał:

dziękuje za informacjie

goska to normalne ze na tym forum nie znajdziesz pomocy bo tu jest same skurwysynstwo (poza niektorymi oczywiscie) tacy tu sa ludzie jak o cos spytasz to taka kurwa co tu siedzi kilka lat zamiast pomóc to Ci dopierdoli tak na wstepie ze sie odechciewa o cokolwiek pytac. nie rozumie po co taka kurwa odpisuje, chyba to kurwa wyszło z jakiejs patologicznej rodziny w której tak był własnie gnojony odrazu jak o cos zapytał i tak hujowi zostało i teraz w taki sposób sie wyzywa. wystaarczy spojrzec na inne posty np forumowicza YATSEK zeby zobaczyc jaka to załosna kurwa. nie wiem czy 5% jego odpowiedzi ma charakter pomociniczy????????????????? i po huj taka zawistna kurwa tak załosnie odpisuje do ludzi szukajacych pomocy to nie wiem... ale wszystko kiedys sie skonczy i wiedzcie ze kazda kurwe spotka jeszcze sprawiedliwosc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Gosia @@@
(gosia6)
Wiking
Telefon odbierają po norwesku i gadają i gadają ,jak sie pyta czy mówią po angielsku -to odkładają słuchawkę po po chwili lub gadają nadal po norwesku i tyle....wiec rezygnujemy z dzwonienia...
mamy numer konta,zapłaciliśmy,ale więcej nie wiemy.Z biegiem czasu pewnie dowiemy się wszystkiego.Umowy nie podpisywaliśmy,ponoć załatwiała to właścicielką mieszkania.

Dziękuje Życzliwym
Milej nocy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
malec11 napisał:
tacy tu sa ludzie jak o cos spytasz to taka kurwa co tu siedzi kilka lat zamiast pomóc to Ci dopierdoli tak na wstepie ze sie odechciewa o cokolwiek pytac. nie rozumie po co taka kurwa odpisuje(...) nie wiem czy 5% jego odpowiedzi ma charakter pomociniczy????????????????? i po huj taka zawistna kurwa tak załosnie odpisuje do ludzi szukajacych pomocy to nie wiem... ale wszystko kiedys sie skonczy i wiedzcie ze kazda kurwe spotka jeszcze sprawiedliwosc
dlaczego od razu z gory zakladasz ze forum sluzy tylko i wylacznie do pomagania??? jaka sprawiedliwosc?? ze Ty ktory nic nie wiesz bedziesz mi pomagal?? w czym?? chyba tylko w noszeniu mi siatki z zakupami

malec11 napisał:
to kurwa wyszło z jakiejs patologicznej rodziny w której tak był własnie gnojony odrazu jak o cos zapytał i tak hujowi zostało i teraz w taki sposób sie wyzywa. wystaarczy spojrzec na inne posty np forumowicza YATSEK zeby zobaczyc jaka to załosna kurwa. (...) i po huj taka zawistna kurwa tak załosnie odpisuje do ludzi szukajacych pomocy to nie wiem...
kolejny malec11 ktoremu to pewnie nie chcialem pomoc albo nie chcialem zostac przyjacielem.. albo w czasach swojego singielstwa rozdziewiczylem zone buahahahaha... ogarnij sie chlopczyku....
widocznie nie zasluzyles na moja pomoc

a tym czasem:

Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
gosia666 napisał:
Telefon odbierają po norwesku i gadają i gadają ,jak sie pyta czy mówią po angielsku -to odkładają słuchawkę po po chwili lub gadają nadal po norwesku i tyle....wiec rezygnujemy z dzwonienia...
mamy numer konta,zapłaciliśmy,ale więcej nie wiemy.Z biegiem czasu pewnie dowiemy się wszystkiego.Umowy nie podpisywaliśmy,ponoć załatwiała to właścicielką mieszkania.

Dziękuje Życzliwym
Milej nocy

mejl??????????????? slowo pisane???? napisalabys wczoraj: juz dzis mialabys odpowiedz!! na bank!!!
a to co po norwesku to zapewnie automat... jesli chcesz porozmawiac z kims zywym wcisnij jeden...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok