Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
29 Postów
Gosia @@@
(gosia6)
Wiking
w sms-
jest kwota do zaplaty i numer KID i stan licznika (a zajrzelismy do licznika i wogole sie nie zgadza z tym na smsie)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
a zacznij pisac normalnie
kto wyslal sms ,wlascicielka?

zeby podpisac umowe to poprzedni uzytkownik powinien tez podac stan licznika i rozwiazac umowe
zajrzelismy do licznika i wogole sie nie zgadza z tym na smsie)
za duzy ? za maly?
zadwon do wlascicielki
i do haugalnd kraft
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Gosia @@@
(gosia6)
Wiking
hm tego nie wiem czy wiekszy miejszy...ale napewno wiekszy bo juz kilka dni minelo id 4 lutego kiedy to sms przyszedl...
mamy podana kwote do zaplaty...ale no nie ma numeru konta,na ktory to trzeba wpacic...wlascicelka kazala czekac na rachunek...hm
dzieki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Zeby nie miec watpliwosci i zastrzezen co do stanu licznika, to spisuje sie jego stan w momencie przejmowania mieszkania z jego wlascicielem i ew. z tym, kto mieszkanie opuszcza.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Gosia @@@
(gosia6)
Wiking
niby i trzeba by sprawdzić stan licznika wtedy...no ale gdybyśmy tak marudzili przy wynajmowaniu to nic bysmy nie znalezli...mieszkania w Norwegii to jak igła w stogu siana...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Wspolne spisanie stanu licznika pradu(wody) jest standardowa procedura przy wynajmowaniu mieszkania, a nie marudzeniem. Jak to zaniedbaliscie, to teraz wlasnie trzeba placic ile nakazuja, a nie marudzic

Na stronie internetowej waszego dostawcy jest podany numer rachunku :

Kontonummer for innbetaling av strømfaktura: 3330 20 999 23, merk innbetaling med KID-nummer.

Masz nr. rach., kwote i KID - mozesz zaplacic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Gosia @@@
(gosia6)
Wiking
masz rację...ale znaleźć tu chate to cud...
a pozatym ponoc Norwegia taka wspaniała i uczciwa...to jakbysmy smieli podej zewac Norwegów...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Czy ona wspaniala, czy nie, to mieszkaja tu tylko ludzie. Nie spisalas licznika w momencie wprowadzenia sie, wiec teraz to puste gadanie, czy tyle zuzyliscie, czy nie.

Sami spisujcie licznik i podawajcie stan do dostawcy. Wszystko jest dostepne, co i jak na stronie internetowej. Nie bedzie wiecej bolu serca, czy place za siebie, czy za kogos jeszcze
....................................
Kurcze! Przypomnial mi sie Laskowik i Smolen ze zlotym tekstem "czy Ty tyle tego masla zresz, czy ktos sie do nas dosiadl ?"

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów
Łukasz Bernaś
(Rzymski82)
Stały Bywalec
Jeżeli nie podałaś stanu licznika to dostałaś rachunek na podstawi prognozy. Jak podasz nastepnm razem to Ci to wyrównają
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Rzymski82 napisał:
Jeżeli nie podałaś stanu licznika to dostałaś rachunek na podstawi prognozy. Jak podasz nastepnm razem to Ci to wyrównają
TO JEST , NAJBARDZIEJ logiczna odpowiedz ...! .
---
Po prostu dostawca energii poczekał przepisowy okres i NIE doczekawszy się aktualnego stanu licznika , wysłał wam prognozę , z poprzednich rocznych zużyć prądu ...
---
Niemniej jak teraz zapłacicie więcej to i tak nie przepadnie ...
---
Mnie jak właściciel , przepisał Licznik ... to zawiózł , do siedziby Firmy energetycznej i tam dostałem skróconą umowę na pobór prądu i użytkowanie pozostałego Inwentarza na własne Nazwisko .
Pracownik zarejestrował na stronie Firmy w Necie podał kody dostępu i po ptokach ...
---
Niemniej , nieraz jak zapominałem o podaniu stanu , to właśnie przychodziło >GIRO< z prognozy na dany okres rozliczeniowy , Ja płaciłem co dwa Miesiące ... tak ustaliłem w umowie .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok