Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Grzegorz Bardziński (8009 niezalogowanych)
1635 Postów
Maniak
Vidkun Quisling napisał:
BiZi-Ci panowie walczyli po niewłaściwej stronie-ale przynajmniej byli wierni Ojczyznie i jej Interesom.Za Polskę w dzisiejszym "stanie" chyba nikt by nie wystrzelił naboju...przynajmniej nie dla idei

a widziales ten film?

Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
252 Posty

(d4acool)
Stały Bywalec
Bizi zapraszam do nowego watku,posilujemy sie slownie z tymi,co pluja na flage ]
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
252 Posty

(d4acool)
Stały Bywalec
Zeby te osobniki,co tak jadem pluja,troche sie zastanowili,polecam song
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
d4acool napisał:
Bizi zapraszam do nowego watku,posilujemy sie slownie z tymi,co pluja na flage ]

eee nie chce mi sie....uwazam, ze nie powinno sie pluc na flage, Polska to nasza ziemia, ojczyzna, tylko NAROD mamy glupi, zle wybiera rzadzacych....ale to temat rzeka....

jakies 10 lat temu pracowalem z Finem, podczas rozmowy o Polsce ( nie pamietam dokladnie o czym rozmawialismy ) powiedzial " jebana Polska"...dostal w ryja ode mnie, byl bardzo zdziwiony....wytlumaczylem mu, ze TYLKO Polak podczas rozmowy z POLAKIEM moze powiedziec takie slowo, ale obcokrajowiec nie ma prawa wypowiadac takich slow o Polsce...

zrozumial......
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Vidkun Quisling napisał:
BiZi-Ci panowie walczyli po niewłaściwej stronie-ale przynajmniej byli wierni Ojczyznie i jej Interesom.Za Polskę w dzisiejszym "stanie" chyba nikt by nie wystrzelił naboju...przynajmniej nie dla idei

czy poszedlbym na wojne za Polske? - nie wiem....i obym nie musial tego sprawdzac....ale rodzine bronilbym do ostatniej kuli....bez litosci dla wroga.....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
252 Posty

(d4acool)
Stały Bywalec
Mam kilka fajnych faktow w zanadrzu,takich o ktorych sie nie mowi i nie pisze.Takich,ze jak sie zacznie to do kupy zlepiac,to wylania sie ciekawy obraz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
d4acool napisał:
Mam kilka fajnych faktow w zanadrzu,takich o ktorych sie nie mowi i nie pisze.Takich,ze jak sie zacznie to do kupy zlepiac,to wylania sie ciekawy obraz
historia Polski, której uczy się w Polsce
czy to za komuchów, czy teraz
a historia Polski, którą poznałem w USA
to całkiem obce sobie sprawy
a czy to ciekawy obraz
wcale
tylko wstyd, że się człowiek w tej nacji musiał narodzić
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
87 Postów
Kuba Niewiarowski
(VidkunQuisling)
Początkujący
Czy poszedłbym na wojnę walczyć za Polskę?8 lat wstecz-pewnie jeszcze tak..obecnie NIE i nie ma takiej mozliwośći...Za rodzinę -owszem-walczył bym...ale na pewno nie za Kraj...Zreszta jak widzisz Oni i tak nas kupili...Mamy jakies polskie fabryki i polskie zaawansowane produkty produkowane w dużej ilości? Artykuły spozywcze mamy. A polską elektrotechnikę,przemysł maszynowy i cięzki..no i perełkę-MOTORYZACJĘ...?Jeżeli nawet istnieje to bazujemy na ich skomplikowanych podzespołach(np.Solaris) I nie piszcie mi tu bredni,że w Polsce jest i że się da- da się ale nie po Polsku tylko w Obcym Koncernie po Polsku Pracować...i po Polsku zarabiać Takie czasy...Bóg,Honorarium a Ojczyzna?(tam gdzie Honorarium) Nie próbujcie ze mnie robić POlitycznie POprawnego bo chyba za stary jestem na te "odwieczne prawdy"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
8 lat temu...
za Polskę to się chce walczyć ludziom...
powiedzmy tak delikatnie
niezbyt obeznanym
i niech nikogo nie dziwi, że w II Światową 3,3 miliona Polaków podpisało volkslisty
na 6,6 takich co pisać umiało
a najlepsze wyjście dla Europy i świata
to 5 rozbiór tak około 19 południka
Polska B, czyli wyznawcy Jarosław do Rosji
i reszta do Niemiec
i wszyscy by odetchnęli ze spokojem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)