Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Grzegorz Bardziński (8009 niezalogowanych)
40 Postów
Piotr Reszczynski
(LordVader)
Nowicjusz
Kasiuchna napisał:
Wystarczy trochę poczytać. Spojrzeć kilka, kilkanaście a nawet kilkadziesiąt lat wstecz. Przeanalizować wszystko. A nie wykrzykiwać hasła "Tusk złodziej", "Przez Tuska nie mam nic". A choćby małe przypomnienie z kilku lat wstecz, gdy przy rządach byli Panowie Kaczyńscy. Zapoznaliście się z tym? Nie. Po co, prawda?

Moja Droga!

A wystarczyło by jakbyś trochę poczytała o przemianach ustrojowych i byś się trochę zaznajomiła z tematem.
Mogłabyś zauważyć, że ten obecny rząd ma za zadnie aby niszczyć wszystko to Polskie i aby w również Polska, nie maiła żadnych zdolności wytwórczych.

PO, doprowadza całą gospodarkę do ruiny, nakładając kolejne podatki na przedsiębiorców.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
590 Postów
Szymek Bednarski
(Simmon)
Wyjadacz
Do jakiej ruiny?
Nie mówię ze jest dobrze w Polsce,..... bo jeszcze nie jest, ale tragedii to nie ma.
Nie wiem czy wiesz, że ten rząd na przykład chce wprowadzić np. "metodę kasowa" dla przedsiębiorców,....jeśli wiesz co to jest w ogóle.
A to jest super sprawa dla przedsiębiorców i działa sprawnie w Niemczech,np.

Ale dużo jest do zrobienia, tylko blokuje sprawnie opozycja.
A, jak ludzie maja płacić Abonament TV w Polsce to od razu krzyk.
Niech zobaczą jak to tutaj funkcjonuje i .....płacą ludzie. Muszą.
To samo mandaty,.....jak w Polsce ludzie płacą, to od razu łatanie dziury budzetowej, ludzie mówią,.... a kto przekroczył predkośc? Tusk?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
40 Postów
Piotr Reszczynski
(LordVader)
Nowicjusz
Janek12 napisał:
Tak każdy nadaje na Tuska, ale niech ten ktoś wcześniej poda nazwisko tego kto byłby lepszy ....i lepiej rządził?....
Kaczyński.....
Palikot....?
,...nie ma obecnie lepszego i taka jest prawda, a z zacofaniem PRL który trwał 50 lat nie da sie wyjsć tak szybko.
A zwłaszcza z mentalnością ludzi.

Bez urazy, ale mentalnie ludzie są zacofani w Polsce. Przykład? Abonament TV, Kamery drogowe, Oplaty.

A ja będę definitywnie głosował na PiS, bo moje dzieci nie będą żyły w chorym kraju, gdzie wszystko załatwia się poprzez łapówki, kumoterstwo, kolesiostwo, nepotyzm.

Po zamachu z 2010 roku, już wiem, że największym zagrożeniem dla Polski, jest własnie ten rząd. Im dłużej będzie on przy władzy, tym gorzej będzie dla naszych przyszłych pokoleń.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
40 Postów
Piotr Reszczynski
(LordVader)
Nowicjusz
Janek12 napisał:
Do jakiej ruiny?
Nie mówię ze jest dobrze w Polsce,..... bo jeszcze nie jest, ale tragedii to nie ma.
Nie wiem czy wiesz, że ten rząd na przykład chce wprowadzić np. "metodę kasowa" dla przedsiębiorców,....jeśli wiesz co to jest w ogóle.

To samo mandaty,.....jak w Polsce ludzie płacą, to od razu łatanie dziury budzetowej, ludzie mówią,.... a kto przekroczył predkośc? Tusk?

Za rządów Balcerowicza zostało zapoczątkowane sprzedawanie majątku narodowego za grosze. Kontynuatorem tej własnie polityki jest PO.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
40 Postów
Piotr Reszczynski
(LordVader)
Nowicjusz
Janek12 napisał:
Do jakiej ruiny?

Jaka opozycja???? Obecna partia ma większość w Sejmie.
Mogą przegłosowywać ustawy , jak im się żywnie podoba.

13 milionów Polaków żyje na granicy ubóstwa, bądź w biedzie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
590 Postów
Szymek Bednarski
(Simmon)
Wyjadacz
Sprawny biznes jest.... Tylko w prywatnych rękach
!!!
W państwowych, nie zdaje to egzaminu,....np. PKP, czy PGR, Stycznie czy Kopalnie.
Wiesz dobrze ze Prezes, kierownictwo tylko trzyma się stołka, to żaden Menedżer!
Tak działały te spółki przez lata!!!, Siedział na krześle do emerytury!
nie patrząc na wyniki.

Prywatyzacja to podstawa!

Dokąd to masz zamiar dopłacać do takich firm?
Prywatyzacja temu zapobiega.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
590 Postów
Szymek Bednarski
(Simmon)
Wyjadacz
Mówiąc opozycja miałem, miałem na myśli tez PSL. Zle sie wyraziłem, bo to nie opozycja.
Chodzi o to, ze.....
PO jako sama partia nie ma większości.
np... KRUS nie jest w stanie przegłosować, niestety, ....jak i wiele innych projektów.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
485 Postów

(4altee)
Wyjadacz
Panowie,niedlugo wrzuce zdjecia z Wrocka teraz-puste place,markiety lub deweloperka-keidys fabryki,potega Dolny Slask...ciekawe czy inne kraje-CZECHY,NIEMCY,DANIA,NORWEGIA,SLOWACJA,FRANCJA,WEGRY-pozwolily by na taki sabotaz ze strony urzedujacych przez dwie dekady...kurfa pale w C O weglem,nie z Polski,lecz z Ukrainy,to kurfa o co chodzi??
-
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Polską musi rządzić gość
który nie potrafił zrobić prawa jazdy i założyć rachunku w banku
ani nauczyć się jakiegoś obcego języka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
485 Postów

(4altee)
Wyjadacz
I nie do smiechu Nam...bo tak za 20scia lat bedziemy na emeryturach lub rentach...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok