Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

kasa z NAV-u porod w Pl-czy trzeba oddac pieniazki - Norwegia

Czytali temat:
Marek Marecki Adam Kiniec halotunowa (1302 niezalogowanych)
28 Postów
Kasia Aisak
(katecat)
Wiking
Hej dostalam becikowe na dziecko z Nav-u ale nie bede miala okazji tu dalej zyc i rodzic,musze wrocic do PL,co z kasa czy w takim wypadku mam ja zwrocic?? dzieki za informacje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
kate666 napisał:
Hej dostalam becikowe na dziecko z Nav-u ale nie bede miala okazji tu dalej zyc i rodzic,musze wrocic do PL,co z kasa czy w takim wypadku mam ja zwrocic?? dzieki za informacje

Kiedys dziewczyny tak robiły ze dostawały becikowe i wracały do PL i nie ponosiły żadnych konsekwencji...lecz wiem ze sie sprawa rypła...
jak jest teraz nie wiem,może się ktoś znajdzie co wie cos na ten temat więcej....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...to

zalezy od

ciebie.jesli chcesz

za3mac pieniadze,musisz

oddac dziecko (i na odwrot) ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów
Kasia Aisak
(katecat)
Wiking
hahaha teraz poleciales ......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Gdybys urodzila "nagle" w Polsce..(nie planowany porod)..to pieniadze moglabys zatrzymac... a tak nie wiem... masz planowany wyjazd wiec... tutaj nie potrafie dokladnie odpowiedziec... moze tak byc, ze trzeba bedzie zwrocic... nie lepiej by bylo wybrac sie Tobie do NAV i zapytac.. chocby jutro?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów
Kasia Aisak
(katecat)
Wiking
juz smaruje narty i jade
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
kate666 napisał:
juz smaruje narty i jade

mozna i tak

nie chce odpisywac na temat zwrotu becikowego, bo tylko "slyszalam" o takich przypadkach od osob, ktore tez "slyszaly"..wiec takie informacje moga byc sprzeczne...dlatego grzecznie napisalam o rozmowie w NAV... ja sama jak czegos nie wiem to ide i pytam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów
Kasia Aisak
(katecat)
Wiking
oczywiscie ze masz racje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
kate666 napisał:

Mi się to niestety z kradzieżą kojarzy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów
Kasia Aisak
(katecat)
Wiking
ja nie napisalam ze chce wykiwac nav tylko pytam co mam zrobic bo mi akurat na tej kasie nie zalezy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok