Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Marek Marecki Adam Kiniec halotunowa (1303 niezalogowanych)
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Jasna napisał:
kate666 napisał:
Hej dostalam becikowe na dziecko z Nav-u ale nie bede miala okazji tu dalej zyc i rodzic,musze wrocic do PL,co z kasa czy w takim wypadku mam ja zwrocic?? dzieki za informacje

Mi się to niestety z kradzieżą kojarzy

Nie rozumiem dlaczego ?

Zmienila plany w miedzyczasie, to sie zdarza. Nie zwiala cichaczem do Polski i grzecznie pyta co w tej sytuacji.

Daleko za daleko z ta kradzieza...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
Lindemans napisał:
Jasna napisał:
kate666 napisał:
Hej dostalam becikowe na dziecko z Nav-u ale nie bede miala okazji tu dalej zyc i rodzic,musze wrocic do PL,co z kasa czy w takim wypadku mam ja zwrocic?? dzieki za informacje

Nie rozumiem dlaczego ?

Zmienila plany w miedzyczasie, to sie zdarza. Nie zwiala cichaczem do Polski i grzecznie pyta co w tej sytuacji.

Faktycznie, może źle napisałam o co mi chodzi.. więc napiszę łopatologicznie:

Zabranie kasy za urodzenie dziecka w No, a nie zrobienie tego, kojarzy mi się z kradzieżą.

Czy tak lepiej?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Jasna napisał:
Lindemans napisał:
Jasna napisał:
kate666 napisał:

Nie rozumiem dlaczego ?

Faktycznie, może źle napisałam o co mi chodzi.. więc napiszę łopatologicznie:

Zabranie kasy za urodzenie dziecka w No, a nie zrobienie tego, kojarzy mi się z kradzieżą.

Czy tak lepiej?

Niestety, nadal zle i nie wiem do czego ta lopatologia ?

Nie przyszlo Ci do glowy, ze ludzie czasami zmieniaja plany ? Nieraz maja na to wplyw(swiadome decyzje), a nieraz po po prostu losowe zdarzenia powoduja koniecznosc takich zmian.

Ty z gory zakladasz oszustwo, ja nie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
Oczywiście
Jeśli zmienily się plany.. oddaję kasę..

Dla mnie to logiczne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów
Kasia Aisak
(katecat)
Wiking
ok ale wlasciwie ta kasa jest na rzeczy dla dziecka itd a ja to wszystko kupilam i tu zostawie wiec co myslicie moze oddam im w towarze hahahaha i nie badzcie tacy powazni
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów
Kasia Aisak
(katecat)
Wiking
moze powiedzcie czy ktos zna przepisy i prawo bo tak to sobie mozemy pogadac ...a wie ktos jak jest?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
kate666 napisał:
moze powiedzcie czy ktos zna przepisy i prawo bo tak to sobie mozemy pogadac ...a wie ktos jak jest?

kate...naprawde lepiej bedzie jak dowiesz sie sama w Nav lub gdzies poszukasz w necie,bo moze ktos napisac banialuki i nie potrzebnie nabawisz się kłopotów a na pewno bys ich nie chciała...lecz na chłopski rozum Nav napewno prawnie czy nie kaze ci oddac pieniądze,bo dziecko sie tu nie urodzi i nie zostaniecie,więc po częsci myslę ze twój wybór z tym zapytaniem w Nav,a z drugiej strony jesli jest tak jak piszesz,ze nie zalezy ci na tej kasie to tylko pytac u żródła...
zobacz moze na www.lovdata.no
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
80 Postów
anna js
(annajs)
Początkujący
kate666 napisał:
ok ale wlasciwie ta kasa jest na rzeczy dla dziecka itd a ja to wszystko kupilam i tu zostawie wiec co myslicie moze oddam im w towarze hahahaha i nie badzcie tacy powazni

wlasnie,ta kasa jest dla dzieci urodzonych w Norwegii i jesli kupilas juz cos dla dziecka to pewnie to zabierzesz ze soba ...

kate666 napisał:
ja nie napisalam ze chce wykiwac nav tylko pytam co mam zrobic bo mi akurat na tej kasie nie zalezy....

jesli ci nie zalezy na kasie i nie chcesz wykiwac NAV to po co to pytanie na forum? wystarczy wystukac nr.telefonu do nav`u i zapytac lub tak jak wczesniej kolezanka napisala przejsc sie spacerkiem do biura i zapytac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
annajs napisał:
kate666 napisał:

wlasnie,ta kasa jest dla dzieci urodzonych w Norwegii i jesli kupilas juz cos dla dziecka to pewnie to zabierzesz ze soba ...

kate666 napisał:
ja nie napisalam ze chce wykiwac nav tylko pytam co mam zrobic bo mi akurat na tej kasie nie zalezy....

jesli ci nie zalezy na kasie i nie chcesz wykiwac NAV to po co to pytanie na forum? wystarczy wystukac nr.telefonu do nav`u i zapytac lub tak jak wczesniej kolezanka napisala przejsc sie spacerkiem do biura i zapytac

Forum jak cyganka, prawde Ci powie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok