Zgadzam się z tekstem,który poniżej zacytuję.Zgadzam się z przedmówcą,mam nadzieje że nie będzie miał mi za złe,że gro ludzi przeczyta ten tekst poza krajem...
[spoiler][/spoiler]
Ostatnio zaglebilem sie w prawo pracy umowy ustawy i doszedlem do zastraszajacych wnioskow, w Polsce stopniowo i regularnie pracownika probuje sie wyeliminowac z systemu i pozbawic jakichkolwiek praw i czegokolwiek.
Przecietny pracownik NOWOZATRUDNIONY pracuje na umowe smieciowa dzieki ktorej nie ma zadnych praw i za bledy zarowno pracodawcy jak i pracownika odpowiada pracownik, nie nalezy mu sie nic zadne renty emerytury opieka doslownie nic, na bruk moze trafic niemal w dowolnej chwili. poskarzyc nie moze sie nikomu bo nic mu sie nie nalezy - zdegradowano pracownika do "smiecia" i dano mu odpowiednia umowe, "smieciowa"
Druga sprawa praca jest coraz mniej dostepna i coraz mniej osob ja posiada, coraz mniej posiada prace za pieniadze za ktore przezyje, o przezyciu calej rodziny z pracy jednej osoby to juz ponizej 10% polakow moze pomazyc - pierwszy raz w historii cywilizowanego swiata!!!! gdzie bogactwo jest wieksze jak kiedykolwiek bylo!!!
Polacy sa bardzo pracowici - potwierdzili to ostatnio najbogatsi przedstawiciele panstw, np prezydent niemiec, ale wyzysk na polaku wciaz jest wiekszy jak na innych obywatelach europejskich, wyzysk w polsce jest najwiekszy w historii cywilizowanego swiata!!!!
Kapitaliscie w polsce jako nieliczni na swiecie wykorzystuja kryzysk do przekraczania kolejnych granic wyzysku pracownika - to jest ewenement na skale europejska!!!
Najwiekszy poziom wyzysku jest w najwiekszych kapitalistycznych firmach, a wiec tam gdzie jest najwieksza kasa - np hipermarkety - analizujac ten podpunkt doszedlem do wniosku ze to dzieki lapownictwu kapitalistow zachodnich doprowadzono do takiej pozycji pracownika -to wina skorumpowanego rzadu
I Uwaga.
To wszystko dzieje sie z powodu nieudolnosci obecnego rzadu RP. Tak za taka obecna pozycje pracownika najwieksza wine ponosi rzad!!!
W przyszlym roku maja sie odbyc pierwsze strajki ktore maja uswiadomic PSEUDOrzad polski ze pracownik to kluczowy element rozwoju i to pracownik wypracowal to bogactwo europy, ze kapital ludzki to podstawa, pracownik nie chce byc niewolnikiem, miejsca pracy trzeba tworzyc trzeba dzialan w rzadzie trzeba wspolpracowac z kapitalistami trzeba sankcjonowac zlych kapitalistow, trzeba dzialac proobywatelsko,
ja wciaz ubolewam ze nie ma w obecnym systemie narzedzi to eleiminacji szkodnikow z funkcji zadowych jak i kapitalistycznych, ale to tez wina PSEUDOrzadu
Ps. doszly sluchy do mnie ze kapitalisci zaczeli juz od pewnego czasu naciskac i korumpowac rzad celem zlikwidowanie L4 (tej miejszosci dla ktorej jeszcze sie nalezy) oczywiscie nie calkowitego bo czasami sie nie da ale zlikwidowania odpowiedzialnosci pracodawcy za L4 a wiec pracodawca bedzie zabieral urlop zabieral z pensji za L4 - czy rzad pojdzie na korupcje i wprowadzi kolejne poziom wyzysku w PL? podejrzeam ze tak gdyz obecny rzad jest bardzo za kapitalistami i antyobywatelski.