Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(3902 niezalogowanych)
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
No tu sie muszę z Toba zgodzic , zaczynamy życie od nowa i znajomych poznajemy zupelnie nowych , oby równie życzliwych jak ci w Polsce .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
Odnośnie tego tematu "uwaga na tych ludzi" , stająca w obronie swoich znajomych "tych ludzi" Pani Zenia, posuneła się do wypisywania prywatnych wiadomości , oczerniających tę całą Atke. Lekka przesada uważam , tym bardziej że nie znam żadnej ze stron .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
ANNA W
(WąSIK)
Początkujący
JA MIESZKAM W TONSBERGU I JEST TU MNUSTWO POLAKóW.A NAJLEPSZE JEST TO żE NIEMAM WOGULE ZNAJOMYCH.TYLE RAZY SIE ZRAZIŁAM żE Aż BRAK SŁóW.NAPEWNO NIEWSZYSCY Są TACY I PEWNIE KIEDYś ZNAJDE śWIETNYCH ZNAJOMYCH.JA JESTEM TEGO ZDANIA żE LICZY SIE NIE ILOść TYLKO JAKOść.A W TYM SPORZE MY JESTESMY BEZSTRONNI ,BO NIEWIEMY JAKA JEST PRAWDA.ALE MOżEMY KOMENTOWAć KAżDą ZE STRON BO TAKA JEST ZASADA FORUM.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów

(Atka24)
Wiking
Jestem tu niedługo bo 7 miesięcy ale mam znajomych który wcześniej byli za granicą i mówili, że niestety najgorszymi osobami byli właśnie nasi rodacy. Nie napisałam tego postu ot tak sobie czy myślicie, że pisałabym takie żeczy gdyby mnie to nie spotkało??? Chyba nie chciałoby mi sie bawic w jakieś głupie gierki. Ja po prostu chciałam ostrzec innych przed no niestety naszymi rodakami którzy nie maja żadnych skrupułów wyrzucić cie o 22.30 na ulice twierdząc i kłamiąc w oczy, że ktoś nie zapłacił kiedy jeszcze się miesiąc nie zaczął a dostali pieniądze.... Po prostu jest mi przykro, że zamiast sobie pomagać niestety wiekszość podkłada sobie nogi, jesteśmy zazdrośmi, że innym się układa lepiej... Ale nasówa się pytanie czy warto??? Zobaczcie jak jest z pakisami każdy idzie za sobą napędzają sobie rynek, chodzą do swoich sklepów a my Polacy po prostu wstyd, nie umiemy sie zjednoczyć dlatego w Polsce i tu tak wszystko wygląda.... To smutne ale prawdziwe....życze wszystkim miłego wieczoru.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
Nikt nie mówi że napisałaś ten post dla zabawy, niestety Polacy to kłutliwy naród i fakt jest niestety prawdziwy , zazdrościmy innym , bo mają lepiej , a to przecież nie dopuszczalne .Ja nie stoje po żanej ze stron tego sporu , bo poprostu Was nie znam , myslę jednak ,że jest troszkę prawdy w Twoim pośćie .PZDR
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
73 Posty
Początkujący
szok szok szok ile prawdy jest w tym co piszecie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
57 Postów
DOROTA K.
(DORA348)
Nowicjusz
tak czytam wszystkie wasze posty i tak piszecie narzekacie na polaków przeciesz do cholery wy wszyscy jestescie tymi polakami fałszywymi podstępnymi ikazdemu wszystkiego zazdroscimy,taka jest prawda polacy wszedzie tylko wstyd robią wystawki wszystkie przejete przez polaków kolejki az są koło skrzyn zodzieża itylko czychają kiedy norwedzy coś wyzucą.polaka od razu poznac naburmuszony bez chumoru.iwiecie co nieplanujcie tu ze zostaniecie albo zaczynacie życie od nowa bo norwedzy narzzekaja za bardzo nanas i prawdopodobnie mają nieprzedłuzac udi ani dawac pozwoleń na prace
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów

(Atka24)
Wiking
To że maja nie przedłużać pozwoleń to słyszałam juz dawno i było kilka terminów podobno ostatecznych, ale jak narzie to wszystko sie odwleka. Jest nas tutaj dużo i myśle, że jeszcze sporo dojedzie. Ostatnio w polskiej tv słyszałam, że Norwegia nadal potrzebuje Polaków i jest dla nich praca na rynku. A trzeba brać pod uwagę , że czasy Anglii i Irlandii sie powoli kończą...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów

(Atka24)
Wiking
Właśnie przed chwilka dostałam wiadomośc od życzliwej osoby która podobno wysyła Pani podajaca się za "zenie". Ta wiadomość możecie dostać na priv. Jak sie okazuje Pani "zenia" to tak naprawde kobieta o któej napisałam w poście podająca się za swoja znajomą. To dopiero śmieszne. Jeśli ktoś chce sięposmiać i zobaczyć co napisali chętnie udośtępnie ta wiadomość wraz z "umową" jaka mi napisali. Wtedy nie bedziecie mieli , żednych watpliwości.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
57 Postów
DOROTA K.
(DORA348)
Nowicjusz
ja ci wierze ze miałas z tymi ludzmi żle.Napewno byś tego z palca niewysłala sa tacy ludzie ze maja dwie twarze dla innych sa życzliwi adla drugich bardzo niemili,nieprzejmuj sie tymi ludzmi izapomnij onich.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok