Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Wojtek G (1770 niezalogowanych)
3511 Postów

(sih87)
Maniak
gabriel napisał:
Elise napisał:
luki00718 napisał:
Ze względu na ekonomiczno-polityczną sytuację w Polsce jestem wręcz zmuszony przerwać naukę.
Według norweskich gazet sytuacja w Polsce jest calkiem OK a nawet lepsza niz OK, a Norwedzy wierza w to, co pisza gazety. Wysylajac takie podanie wyjdziesz tylko na osobe niepowazna i moze ciut niezrownowazona i nikt cie nie wzmie na serio.

I nie tylko Norweskich ... Europejskie dane gospodarcze , też plasują Polskę na godnej pozycji .
---
Tylko nieudolne i niedouczone przygłupy , różnej maści wieszczą wszem , że w Polsce to tylko bagno !
---
ECH ... politykierczy ... mech .

Hmm, ciekawy tok rozumowania. Idąc dalej, skoro większość Polaków wyjechała do Norwegii pracować, bo nie mogli znaleźć pracy w Polsce. Wynika stąd, iż wyjechały same przygłupy i osoby nieudolne? Większość z nich twierdzi, że w Naszyj Kraju źle się dzieje i jest coraz gorzej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
sih87 napisał:Hmm, ciekawy tok rozumowania. Idąc dalej, skoro większość Polaków wyjechała do Norwegii pracować, bo nie mogli znaleźć pracy w Polsce. Wynika stąd, iż wyjechały same przygłupy i osoby nieudolne? Większość z nich twierdzi, że w Naszyj Kraju źle się dzieje i jest coraz gorzej.
Weź i zastanów się co i jak piszesz ... przecież jesteś Osobą wykształconą .
---
z Twojej wypowiedzi wynika bowiem iż na 30 parę milionów obywateli , / większość to ponad 16 milionów ... wyjechała i to do Norge ... /
---
NO proszę Ciebie ... ogarnij się ...
---
Pracy nie znaleźli , ponieważ takiej nie szukali , ewentualnie mieli inną możliwość .
---
Już to kiedyś pisałem .... ani Te Osoby co zostały i mają się dobrze , ani tym bardziej Te , co wyjechały i ciągle mają Źle i mało ... są nieukami i przygłupami ...
---
Każdy tak kraje , jak Mu materii staje ...
---
Wyjechałeś bo chciałeś czy też Musiałeś , przecież skończyłeś gimnazjum , średnią i wyższe ... to jak to tak ... Rodzice byli/ są Komuniści ... Pisowcy... PEOWCY ...czy też masz Biskupa w rodzinie ? .
---
A może byłeś na każdym poziomie nauczania , ukrytym Konfidentem , że nie przymierając głodem , jesteś teraz w Norge i to nie jako Fizyczny do kilofa i łopaty , tylko ktoś w biurze ... z odpowiednim uznawanym wykształceniem Wyższym ...
---
NO JAK TO TAK ... !?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(sih87)
Maniak

---
z Twojej wypowiedzi wynika bowiem iż na 30 parę milionów obywateli , / większość to ponad 16 milionów ... wyjechała i to do Norge ... /
---
---
Pracy nie znaleźli , ponieważ takiej nie szukali , ewentualnie mieli inną możliwość .
---
Już to kiedyś pisałem .... ani Te Osoby co zostały i mają się dobrze , ani tym bardziej Te , co wyjechały i ciągle mają Źle i mało ... są nieukami i przygłupami ...
---
---
Wyjechałeś bo chciałeś czy też Musiałeś , przecież skończyłeś gimnazjum , średnią i wyższe ... to jak to tak ... Rodzice byli/ są Komuniści ... Pisowcy... PEOWCY ...czy też masz Biskupa w rodzinie ? .
---
A może byłeś na każdym poziomie nauczania , ukrytym Konfidentem , że nie przymierając głodem , jesteś teraz w Norge i to nie jako Fizyczny do kilofa i łopaty , tylko ktoś w biurze ... z odpowiednim uznawanym wykształceniem Wyższym ...
---
NO JAK TO TAK ... !?

Człowieku a co ja mam Ci powiedzieć? Gdybym był potomkiem komunistów, bądź miał w rodzinie biskupa to bym w Norwegii nie pracował. Konfidentem? Ciekawa teoria, będąc wówczas konfidentem dalej bym zapewne siedział sobie w Polsce na jakimś stołeczku gminnym, bądź innym i pił kawkę.

Co do pracy w biurze? Hmm, siedziało się te 17 lat z nosem w książkach, robiło praktyki, uczyło języków, samemu.., niestety rodziców nie było stać na kursy. Każde wakacje się dorabiało, aby starczyło na rok akademicki (liceum włącznie). Warto było ukończyć najlepszą polka uczelnię, jednak wszystko ma swoje koszty. Co gorsza wysokie.

Wyjechałem bo chciałem wyjechać, przynajmniej tutaj docenili to co wiem i potrafię.

Zazdrość przez Ciebie przemawia?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
sih87 napisał:...Zazdrość przez Ciebie przemawia?Dobrze , że postawiłeś pytajnik , a nie wykrzyknik ...
Jaka zazdrość ... !? ... Ja już mam z górki , Ty jeszcze pod górkę ...
--
Nie ten poziom zazdrości ...
---
Poza może tym , że TY jesteś Młody a Ja już stary .
---
Właśnie ... siedziałeś w książkach i ...CIĘŻKO PRACOWAŁEŚ ... dlatego , Masz teraz , dobry owoc własnej pracy ...
---
Ty , nie głosiłeś , że Tobie źle i nie jechałeś na saksy , rzucając naukę ... tylko siedziałeś i uczyłeś się .
Przygryzałeś usta i dalej do przodu ...
---
A co głosi niejaki Śmieć Powyżej ... ?
Jakie wystawia sobie świadectwo ...
---
Mnie kiedyś w Mojej Pracy , / tu w Norge / tylko raz pouczono , że o Państwie , oficjalnie nie mówi się źle .
Ponieważ Polska jest podobna do Norge , poza bogactwem w ropę i gaz .
Gdyby było odwrotnie , to Oni pracowali by w Polsce .
Zresztą poza Norge mieszka Oficjalnie Ponad 7-10-milionów Norwegów .... Stara powojenna emigracja zarobkowa ...
---
Co innego prywatnie przy wódce / samogonie 60% / , tam wszystko wygląda Inaczej , nawet Króla potrafią lekko zganić ...
---
Ech pomieszkasz ... skonsolidujesz się może z tubylcami , to wtedy będziesz inaczej patrzył się na polaczków aliensów z FUNTOZĄ w móżdżkach ...
---
Nic idę na spacer .. nakarmić Fiorda ...

Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
sih87 napisał:

---
---
---
---
---
---
---
---
NO JAK TO TAK ... !?

Człowieku a co ja mam Ci powiedzieć? Gdybym był potomkiem komunistów, bądź miał w rodzinie biskupa to bym w Norwegii nie pracował. Konfidentem? Ciekawa teoria, będąc wówczas konfidentem dalej bym zapewne siedział sobie w Polsce na jakimś stołeczku gminnym, bądź innym i pił kawkę.

Co do pracy w biurze? Hmm, siedziało się te 17 lat z nosem w książkach, robiło praktyki, uczyło języków, samemu.., niestety rodziców nie było stać na kursy. Każde wakacje się dorabiało, aby starczyło na rok akademicki (liceum włącznie). Warto było ukończyć najlepszą polka uczelnię, jednak wszystko ma swoje koszty. Co gorsza wysokie.

Wyjechałem bo chciałem wyjechać, przynajmniej tutaj docenili to co wiem i potrafię.

Sih - O czym i z kim chcesz rozmawiac Nie trac czasu na tego luzera. Nikt nie jest zainteresowany jego bzdurami to wysyla zaczepniaki z nadzieja na gadke. Nie marnuj czasu Czytajac forum widac, ze wszyscy maja z niego beke i nikt nie traktuje go powaznie, typ pisze pod 3 nickami rownoczesnie wiec wkrotce bedzie sobie sam odpowiadal. W jednym jest zly, w drugim grzeczny a w 3 pomocny. Wiec beka do szescianu. Zaraz zobaczysz jak strzyknie jadem na mnie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
sih87 napisał:
Hmm, ciekawy tok rozumowania. Idąc dalej, skoro większość Polaków wyjechała do Norwegii pracować, bo nie mogli znaleźć pracy w Polsce. Wynika stąd, iż wyjechały same przygłupy i osoby nieudolne? Większość z nich twierdzi, że w Naszyj Kraju źle się dzieje i jest coraz gorzej.
To nie chodzi o to, co ty uwazasz o Polsce i jakie jest twoje zdanie o emigracji zarobkowej, lecz o to co pisze sie na swiecie w gazetach o Polsce - a o sytuacji ekonomicznej Polski pisze sie dobrze.

Wiekszosc Norwegow uwaza, ze ludzie przyjezdzaja do Norwegii pracowac, poniewaz:
1. zarobki tutaj sa super, i jakby nie bylo duzo wyzsze niz np. w Polsce
2. Norwegia jest najlepszym krajem do zycia na swiecie
3. system socjalny tez jest super.
No to jak tu nie przyjechac.

Polacy natomiast uwazaja, ze chca wyjechac lub juz wyjechały same przygłupy i osoby nieudolne, co odzwierciedla sie czesto w wypowiedziach tu na forum.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(sih87)
Maniak
Wacek1 napisał:
sih87 napisał:

---
---
---
---
---
---
---
---
NO JAK TO TAK ... !?

Sih - O czym i z kim chcesz rozmawiac Nie trac czasu na tego luzera. Nikt nie jest zainteresowany jego bzdurami to wysyla zaczepniaki z nadzieja na gadke. Nie marnuj czasu Czytajac forum widac, ze wszyscy maja z niego beke i nikt nie traktuje go powaznie, typ pisze pod 3 nickami rownoczesnie wiec wkrotce bedzie sobie sam odpowiadal. W jednym jest zly, w drugim grzeczny a w 3 pomocny. Wiec beka do szescianu. Zaraz zobaczysz jak strzyknie jadem na mnie

Już nie mam ochoty nawet tego kontynuowac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(sih87)
Maniak
Elise napisał:
sih87 napisał:
To nie chodzi o to, co ty uwazasz o Polsce i jakie jest twoje zdanie o emigracji zarobkowej, lecz o to co pisze sie na swiecie w gazetach o Polsce - a o sytuacji ekonomicznej Polski pisze sie dobrze.

Wiekszosc Norwegow uwaza, ze ludzie przyjezdzaja do Norwegii pracowac, poniewaz:
1. zarobki tutaj sa super, i jakby nie bylo duzo wyzsze niz np. w Polsce
2. Norwegia jest najlepszym krajem do zycia na swiecie
3. system socjalny tez jest super.
No to jak tu nie przyjechac.

Polacy natomiast uwazaja, ze chca wyjechac lub juz wyjechały same przygłupy i osoby nieudolne, co odzwierciedla sie czesto w wypowiedziach tu na forum.

Mam wrażenie,ze moja wypowiedź został wyciągnięta z kontekstu... Nie zawarłem w swojej wypowiedzi mojego zdania na temat polskich emigrantów.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
186 Postów
Mateusz Okoń
(kuurc)
Stały Bywalec
Chciałbyś nauczyć się jezyka NORWESKIEGO przy minimalnym wysiłku? Nie masz czasu ani pieniędzy na drogie kursy językowe?
Lubisz słuchać czegoś w samochodzie, domu, tramwaju, autobusie?
Przygotowujesz się DO, rozmowy o pracę, egzaminu lub po prostu chcesz się w końcu dogadać z kimś na wakacjach?
allegro.pl/listing/user.php?us_id=16549743
Polecam bo mi NAPRAWDE POMÓGŁ!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Elise napisał:
no i oczywiscie zapomnialas dodac ze my jestesmy wilkiem dla nowych bo oni zabiora nam prace.... buehehhehehehehehe
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok