Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
Izzy napisał:
optimus reaktywacja napisał:
Gamel Fazi napisał:

Optimus tez nalezysz do tych ktorzy uwazaja ze za korony euro czy dolary mozna kupic wszystko????

Jasne, oprocz zdrowia, szacunku, prestizu i tzw. szczerej milosci.

Nic a nic się nie zastanowisz nad tę szczerą miłością, bo wiesz ja tak się zastanawiam czy ta miłość nie jest szczera do puki są pieniądze
a i przykłady znam

Wtedy juz z definicji nie jest szczera, ale ja mialem na mysli jakas wartosc umowna, przyjmowana jako aksjomat. Np milosc malego dziecka do rodzicow, milosc bezwzgledna dwojga ludzi ( raczej mlodych, nie skazonych swiatem materialistycznym)
Samego niezbyt mnie zajmuje dociekanie istoty milosci. W zasadzie ostatni punkt powinienem wziac w nawias. Mam jedynie nadzieje, ze 3 pierwsze punkty nie budza takich watpliwosci. Mozna co prawda domagac sie definicji jednak mysle, ze samo rozumienie intuicyjne jest tutaj wystarczające.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
jasta102 napisał:
Gamel Fazi napisał:

Dlaczego pomineliscie reszte moich argumentow dotyczacych tego Norweskiego dobrobytu? Nie odniesiecie sie do strajkow,poglebiajacego sie ubozenia tego narodu? Bezdzietnosci itd.
Wiem dlaczego,najlepeij wychodza osobiste wycieczki i wysmiewanie sie z drugiego czlowieka.To nam Polakom nie wiem dlaczego przychodzi najlatwiej i to wstosunku do rodakow.

akurat mieliśmy litość nad leżącym Polakiem i kopów nie dostał
ale przy niedzieli to poczytaj dzisiejszą prasę
biznes.interia.pl/praca/news/norwegia-sk...kie-eldorado,1807890
W żadnym innym kraju pracodawcy nie zaoferują ci tak atrakcyjnego wynagrodzenia jak w Norwegii. Przeciętna stawka Polaka pracującego w krainie fiordów wynosi około 120 koron na godzinę. To równowartość prawie 16 euro, a można zarobić jeszcze więcej.

zarobki sa dostosowane do wydatkow i kosztow utrzymania,i eldorado to moze i jest ale jedynie jak wyplate na pln przeliczysz,
jasiu ile kupisz w tysklandzie za te 16 euro a ile tutaj?
ile wybulasz tutaj za lokum a ile w UK
-wiec dlaczego mimo kosztow przyjezdzamy tu my przyjezdzaja niemcy i cala reszta?
-wystarczy spojrzec na auta wjezdzajace w hitshals na prom,i niemamy monopolu na wozenie walowki do norge,zobacz na auta niemcow,oni nawet chleb w puszkach przywoza.i nawet reklamowki w sklepie nie kupi tylko tasma poskleja,/w szoku bylem jak widzialem niemca z ta reklamowka przez tydzien/
minimalizuje sie wydatki w norge i dlatego mimo cen niezle sie wychodzi,a chcac tu zyc od A-Z,
to juz troche inaczej to wyglada....nieprawdaz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
taaa
oni nawet ONZ przekupili aby uznał ich za najlepszy kraj do życia na ziemi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
jasta102 napisał:
taaa
oni nawet ONZ przekupili aby uznał ich za najlepszy kraj do życia na ziemi

a ilu norwegow siedzi na stolkach w ONZ?
i ile norge kasy wyklada na utrzymanie tej smiesznej instytucji....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
USA więcej i to dużo, a przegrywa z kretesem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
jasta102 napisał:
USA więcej i to dużo, a przegrywa z kretesem

a z drugiej strony wydaje sie 475 mln dolkow na nowa kwatere dla biurokratow NY,wiec komu ta kasa pomaga?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
kryss napisał:

zarobki sa dostosowane do wydatkow i kosztow utrzymania,i eldorado to moze i jest ale jedynie jak wyplate na pln przeliczysz,
jasiu ile kupisz w tysklandzie za te 16 euro a ile tutaj?
ile wybulasz tutaj za lokum a ile w UK
-wiec dlaczego mimo kosztow przyjezdzamy tu my przyjezdzaja niemcy i cala reszta?
-wystarczy spojrzec na auta wjezdzajace w hitshals na prom,i niemamy monopolu na wozenie walowki do norge,zobacz na auta niemcow,oni nawet chleb w puszkach przywoza.i nawet reklamowki w sklepie nie kupi tylko tasma poskleja,/w szoku bylem jak widzialem niemca z ta reklamowka przez tydzien/
minimalizuje sie wydatki w norge i dlatego mimo cen niezle sie wychodzi,a chcac tu zyc od A-Z,
to juz troche inaczej to wyglada....nieprawdaz[/quote]

Krzysiek > gratki dla twojego lekarza : )

odkad zmniejszył ci dawke i zacząłes brac po pół, to normalnie fajny gosc z ciebie!
Nie robisz błedów, a i miło sie ciebie czyta : )
A moze to te kuksance od twojej "starej" pomogły ?

Pozdrawiam ją tak czy siak : )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
nawet w "Me jak miłość" dają przykład, gdzie trzeba z Polski spier... znaczy się uciekać

W jaki więc sposób postać Pieńkowskiej opuści świat Mostowiaków?

Marysia i jej mąż Artur (którego gra Robert Moskwa) wyjadą do Norwegii. Jednak do kraju wróci już sam Artur - jego połowica bez pamięci zakocha się w przystojnym Norwegu i opuści męża!
www.swiatseriali.pl/seriale/m-jak-milosc...ienkowska,nId,613624

tak to jest jak się nie wie, że się Boga za nogi złapało
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
"tak to jest jak się nie wie, że się Boga za nogi złapało"

jasiu nogi boga to ja trzymalem jak 20tys pln za miesiac pracy w polsce zarabialem...a czasem i lepiej
ale to dawno temu bylo......niestety
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
kryss napisał:
"tak to jest jak się nie wie, że się Boga za nogi złapało"

jasiu nogi boga to ja trzymalem jak 20tys pln za miesiac pracy w polsce zarabialem...a czasem i lepiej
ale to dawno temu bylo......niestety

nie zarabiałeś tylko przekręty robiłeś
pewnie jeszcze dotąd cię ludzie przeklinają
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok