jasta102 napisał:
kryss napisał:
jasta102 napisał:
kryss napisał:
"tak to jest jak się nie wie, że się Boga za nogi złapało"
jasiu nogi boga to ja trzymalem jak 20tys pln za miesiac pracy w polsce zarabialem...a czasem i lepiej
ale to dawno temu bylo......niestety
nie zarabiałeś tylko przekręty robiłeś
pewnie jeszcze dotąd cię ludzie przeklinają
przekret to ty jestes,
pogadaj z ludzmi ktorzy wtedy piaskowali i robili na linach,moze cos zajarzysz durniu...
i kto tu jasiu jest polack,wydaje ci sie ze duze pieniadze mozna zarobic jedynie w hameryce ,norge,albo okradajac innych...maly rozumek oj maly
Polacku, gdyby to nie był przekręt, to teraz uwzględniając inflację pewnie ze 40 tys na miesiąc byś zarabiał. jeszcze pewnie masz poczucie, że to były w pełni uczciwie zarobione pieniądze. tfu
ja za wiszenie na linach i piaskowanie miałem jako majster-brygadzista 12,5$ w USA na godzinę
100$ za dniówkę wisząc czasem na ścianie wysokości 42 pięter. zwykły robol musiał za 8-10 $ się huśtać
a po drugie pusty polski łbie coś zrobił z tak olbrzymimi pieniędzmi
kupowałeś sobie folksfakeny na ropę ,odstawiałeś wesela, chrzciny i komunie, żeby innym w pięty zaszło????
polaczku polaczku
kupilem zloto i zakopalem tylko zapomnialem gdzie dokladnie,i dlatego w norge zapierdalam coby se koparke kupic i odnalezc zgube.
powiem ci ze jestes frajer do potegi za takie pieniade przy tej robocie jebac,jeszcze w hameryce
el.laziska-lata 97-99 np.rurociagi instalacji chlodzenia bloku,piaskowanie rur wewnatrz pod ziemia/przygotowanie pod instalacje katodowa ,/oczyszczenie tylko z kamienia i osadu farba zostaje/ 20- pln za m2, piec nocnych dniowek 650m2, teraz sobie policz,
taka sama akcja na innym rurociagu za 1noc 220 m2.itd ...
ale po co to wymieniac.
pytasz co sie stalo?
kilka spraw sie nalozylo.
mialem dwadziescia pare lat i nie miale rozumu ktory mam dzis
zachcialo mi sie pracownikow.bo nie kazda robote dalo sie ogarnac z pomocnikiem.
,jak sie okazalo ze da sie przy tej robocie zarobic,to sie namnozylo ziutkow co taniej zrobia i jeszcze taniej i jeszcze taniej,a teraz piaskuja za 1500/miesiac barany,a firmy nie wiem jak wychodza bo jak przetargi wygrywaja za 38pln za m2 z materialem przy czterokrotnym malowaniu.
pozatym wyraznie napisalem ze za miesiac pracy ,co nie znaczy ta praca byla 12 miesiecy,jak wiesz to sezonowka, pozniej ktos mi nie zaplacil kilku faktur na niezle pieniadze,sprawa w sadzie spolka ktora pozwalem upadla,kasy do dzis nie mam,ja reka w nocniku,zus vat musialem zaplacic,itd
pozwalnialo sie ludzi i o dziwo znow zaczolem niezle zarabiac,tyle ze roboty za malo,wieczna loteria, nie chce mi sie juz z tym uzerac, a i kasa coraz mniejsza,choc jak sie trafi to tez czasem niezle mozna wycisnac,
i jesli uwazasz osobiste zapierdalanie na wezu w rurze pod ziemia przekretem
-to co jasiu dla ciebie jest uczciwa praca?
acha a twoje 42 pietro nie robi na mnie zadnego wrazenia.
reszte balum dosc trafnie ci wyluszczyl.