Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Zabranie prawa jazdy - Norwegia

Czytali temat:
16 Postów

(patya)
Wiking
Witam Was serdecznie.

Mam do Was pytanie, a mianowicie... Zatrzymała mnie dziś policja, przekroczyłam prędkość o 41 km/h (ograniczenie 50 km/h) Zabrano mi prawo jazdy. Czy ktoś orientuje się ile będzie wynosił mandat i jak w ogóle wyglądaą te procedury odnośnie odzyskania prawka? Na jak długo zabierają dokument na terenie Norwegii?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
91 Postów

(Asiab)
Początkujący
a to nikt do Ciebie nie przemówił? po prostu wzięli i zabrali?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1019 Postów
Maniak
patya napisał:
Witam Was serdecznie.

Mam do Was pytanie, a mianowicie... Zatrzymała mnie dziś policja, przekroczyłam prędkość o 41 km/h (ograniczenie 50 km/h) Zabrano mi prawo jazdy. Czy ktoś orientuje się ile będzie wynosił mandat i jak w ogóle wyglądaą te procedury odnośnie odzyskania prawka? Na jak długo zabierają dokument na terenie Norwegii?

Za to to do pierdla moga Ciebie zamknac+mandat od 4900 w gore a prawko bedzie odeslane do pl
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów

(patya)
Wiking
Poważnie? Można pójść za to do więzienia?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów

(Mmelisa)
Nowicjusz
to masz teraz ciezki orzech do zgryzienia... uwazaj zeby ciebie nie wezwali do odsiadki jeszcze.. uuuu lepiej nie przekraczaj w Norwegii predkosci... mandaty sa tutaj baaardzo wysokie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów

(patya)
Wiking
Rozmawiałam z policjantką, wiem mniej więcej o co chodzi ale nie bardzo zrozumiałam ile czeka sie na prawko. Gdzieś przeczytałam, ze mogą zabrać nawet na 12 miesiecy za to przewinienie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów

(Mmelisa)
Nowicjusz
tutaj bylo troche pisane o wysokosci mandatow...

www.mojanorwegia.pl/forum/view/3/dyskusj...aucie!!!.html#170336
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów

(patya)
Wiking
Dzięki A czy ktoś orientuje sie na jak długo zabierają prawko przy takim wykroczeniu?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
patya napisał:
Witam Was serdecznie.

...50 km to specjalna strefa ...!!! dalsze okolice / szkoły , przedszkola itd. gdzie dużo ludzi i dzieci /
---
A ty spokojnie sunęłaś sobie 91km/t . i o co ten krzyk , Co ta pieprzona policja się czepia ...! I to kogo ...! Polaka ups. POLKĘ ... !!! / pewnie jeszcze Matkę Polkę .
Nuże szok ...!!! .
---
Dalej już nie mam Siły , trzeba by Mięchem jebnąć z grubej rury ... / a i tak pewnie , to nic nie da /
---
Nic idę spać ... zmęczony jezdem jako cholera ciemna ... a tu wszak POLARNY DZIEŃ ...
I JAK TO TAK ... ! ... no jak ...?! .
ECH...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
93 Posty
Początkujący
mojemu koledze zabrali prawko i dostał 12.000 NOK mandatu za przekroczenie prędkości o chyba 43km/h w strefie gdzie obowiązywało 60 km/h. W twoim przypadku pewnie będzie tylko gorzej skoro było to na ograniczeniu do 50 km/h. Nic tylko powiedzieć Lykke til!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok