Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
patya napisał:
Dzięki A czy ktoś orientuje sie na jak długo zabierają prawko przy takim wykroczeniu?

minimum 10tys nok i pewnie 6 miesiecy, ale obawiam sie ze na dłuzej, bo to 50-tka.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
patya napisał:
Rozmawiałam z policjantką, wiem mniej więcej o co chodzi ale nie bardzo zrozumiałam ile czeka sie na prawko. Gdzieś przeczytałam, ze mogą zabrać nawet na 12 miesiecy za to przewinienie
moga nawet i na dwa lata prawko zabrac, wsadzic do paki i dowalic extra procz zwyklego mandatu... wystraczy ze w okolicy byla szkola albo na chodniku bawily sie dzieci itd..... wtedy potraktuja to na prawde serio...

a sam mandat:
-når fartsgrense på stedet er 60 km/t eller lavere, og fartsoverskridelsen er,
a) til og med 5 km/t kr 600,-
b) til og med 10 km/t kr 1600,-
c) til og med 15 km/t kr 2900,-
d) til og med 20 km/t kr 4200,-
e) til og med 25 km/t kr 6500,-

-når fartsgrense på stedet er 70 km/t eller høyere, og fartsoverskridelsen er,
j) til og med 5 km/t kr 600,-
k) til og med 10 km/t kr 1600,-
l) til og med 15 km/t kr 2600,-
m) til og med 20 km/t kr 3600,-
n) til og med 25 km/t kr 4900,-
o) til og med 30 km/t kr 6500,-
p) til og med 35 km/t kr 7800,-

-når fartsgrense på motorveg er 90 km/t eller høyere, og fartsoverskridelsen er
q) 36 km/t til og med 40 km/t

a na przyklad za siedzenie na ogonie:
for kort avstand til forankjørende, jf. trafikkreglene § 5 nr. 3. kr 5 200,-

albo 8k nok mozesz zamienic na 15 dni pierdla....
5. ved bot til og med kr 8000,-: 15 dager fengsel

i tak dalej.....

www.lovdata.no/cgi-wift/ldles?doc=/sf/sf/sf-19900629-0492.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów

(patya)
Wiking
Krytykę przyjmuję, bo wiem, ze zle postąpiłam.
Nie było szkoły, dzieci, droga prosta.
Naprawdę nikomu z Was nie zdarza się przekraczać prędkości?
Bardzo dziekuję wszystkim za pomoc!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów
Ladne po Mezu
(ambra)
Początkujący
ha ha ha DZastek ze Wiocha.pl co TY ludzi straszysz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
Jak zwykle duzo pierdolenia i malo tresci. Odpowiedzi nie na temat i fioletowy mantyk, ktory nigdy nie przekroczyl predkosci. Przestan ludzi umoralniac schizofreniku!!

Tyle tytulem wstepu. A teraz fakty. Bedzie decyzja z politi . od 9-12 miech. kasa od 8 do 10 k.
Mozesz sie nie zgodzic, wtedy tingrett. W praktyce taka sama kara jak orzekł politiadvokat.
Probowac mozesz nic nie tracisz, kara sobie leci. Zamiana na wiezienie nie jest mozliwa jezeli pracujesz( nie ma tak latwo) Dodatkowo prawdopodobnie otrzymasz okres probny na 18-24m. Leci od dnia zatrzemania prawka. Jezeli w tym okresie cos wywiniesz idziesz w dyby na tyle na ile orzeczone - czyli ok. 18 dni i do zaplaty ok. 15000 nok.

www.lovdata.no/for/sf/jd/xd-20031219-1660.html#2-2

Jezeli prawko bylo polskie bedzie odeslane, lecz w Norge nie mozesz jezdzic. Jezeli masz nr pers. bedzie to w systemie i przy kontroli ponowne zatrzymanie na jakies 3 lata i w dyby na ok 40 dni( w praktyce21 do 25) i z 40 kola do zaplaty.Jak norskie to egzamin teoretyczny, Tez chujowy,

I nie pierdolcie farmazonow. znam z autopsji. 3 razy utrata za predkosc( raz 5 miech. raz 9, raz 18). 21 dni w dybach

tyle
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów

(patya)
Wiking
optimus reaktywacja napisał:
Jak zwykle duzo pierdolenia i malo tresci. Odpowiedzi nie na temat i fioletowy mantyk, ktory nigdy nie przekroczyl predkosci. Przestan ludzi umoralniac schizofreniku!!

Tyle tytulem wstepu. A teraz fakty. Bedzie decyzja z politi . od 9-12 miech. kasa od 8 do 10 k.
Mozesz sie nie zgodzic, wtedy tingrett. W praktyce taka sama kara jak orzekł politiadvokat.
Probowac mozesz nic nie tracisz, kara sobie leci. Zamiana na wiezienie nie jest mozliwa jezeli pracujesz( nie ma tak latwo) Dodatkowo prawdopodobnie otrzymasz okres probny na 18-24m. Leci od dnia zatrzemania prawka. Jezeli w tym okresie cos wywiniesz idziesz w dyby na tyle na ile orzeczone - czyli ok. 18 dni i do zaplaty ok. 15000 nok.

www.lovdata.no/for/sf/jd/xd-20031219-1660.html#2-2

Jezeli prawko bylo polskie bedzie odeslane, lecz w Norge nie mozesz jezdzic. Jezeli masz nr pers. bedzie to w systemie i przy kontroli ponowne zatrzymanie na jakies 3 lata i w dyby na ok 40 dni( w praktyce21 do 25) i z 40 kola do zaplaty.Jak norskie to egzamin teoretyczny, Tez chujowy,

I nie pierdolcie farmazonow. znam z autopsji. 3 razy utrata za predkosc( raz 5 miech. raz 9, raz 18). 21 dni w dybach

tyle

JESTEŚ WSPANIAŁY!!! BARDZO, BARDZO DZIĘKUJĘ ZA TĄ ODPOWIEDŹ!!!!!!!!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów
Ladne po Mezu
(ambra)
Początkujący
optimus ja tylko za 3 razem zdalem teorie wczoraj a teraz bedzie praktyka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
patya napisał:
Nie ma skutku bez przyczyny , jak było ograniczenie do 50km/t . to jest to czymś uzasadnione .
Albo wjeżdżałaś w strefę gdzie było dalej do 30 , lub z takiej strefy wyjeżdżałaś .
---
Tak zdarza Mi się bardzo często ... CO DZIENNIE ... przekraczać prędkość , jednak tylko tam , gdzie widnieje znak znoszący ograniczenie do 70km/t .
I wtedy szaleję całe 120 na liczniku a jeżdżę dostawczą Toyotą .
---
Jednak w mieście i wszędzie tam gdzie jest poniżej 60km/t . jeżdżę jak Ślamazarny Norg . TAK JAK PRZEPIS STANOWI ...
---
NIE WARTO ... tu w Norge to naprawdę BARDZO BOLI ...
---
Niebawem Przekonasz się sama ...JAK BARDZO TO BOLI ...
---
Jak masz odwagę i chęci , to podaj Nam to miejsce , gdzie zostałaś złapana na radar . tylko dokładnie ... to zobaczymy dlaczego tam jest to ograniczenie do 50km/t.
Tak ku przestrodze innym ...
ECH...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów
Ladne po Mezu
(ambra)
Początkujący
a po co CI Gabrys wiedziec, zebys szalal Felka po norweskich drogach?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
gabriel napisał:
patya napisał:
Nie ma skutku bez przyczyny , jak było ograniczenie do 50km/t . to jest to czymś uzasadnione .
Albo wjeżdżałaś w strefę gdzie było dalej do 30 , lub z takiej strefy wyjeżdżałaś .
---
Tak zdarza Mi się bardzo często ... CO DZIENNIE ... przekraczać prędkość , jednak tylko tam , gdzie widnieje znak znoszący ograniczenie do 70km/t .
I wtedy szaleję całe 120 na liczniku a jeżdżę dostawczą Toyotą .
---
Jednak w mieście i wszędzie tam gdzie jest poniżej 60km/t . jeżdżę jak Ślamazarny Norg . TAK JAK PRZEPIS STANOWI ...
---
NIE WARTO ... tu w Norge to naprawdę BARDZO BOLI ...
---
Niebawem Przekonasz się sama ...JAK BARDZO TO BOLI ...
---
Jak masz odwagę i chęci , to podaj Nam to miejsce , gdzie zostałaś złapana na radar . tylko dokładnie ... to zobaczymy dlaczego tam jest to ograniczenie do 50km/t.
Tak ku przestrodze innym ...
ECH...

A chory swoje - juz ci pisalem, ze pierdolisz jak ten Aleksander z pszczolki Mai albo ten smerf Wazniak, ze sie posłużę analogia z kreskowek.

Zamknij pysk
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok