Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

urzad celny - Norwegia

Czytali temat:
28 Postów

(Mikael Elisabetarson)
Wiking
Witam.
Urząd celny przetrzymuje moja paczkę, w której znajdują się suplementy kulturystyczne. Zakupione zostały na Islandii i wysłane paczka przez moja mame.Dzwonilem do urzędu celnego z zapytaniem ile jeszcze im się zejdzie zanim mi oddadzą ta paczkę, niestety nie potrafią odpowiedzieć na to pytanie. Czy ktoś wie ile urząd celny może przetrzymywać taka przesyłkę?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
166 Postów
mariusz mariusz
(mariuszmariusz)
Stały Bywalec
mam nadzieje ze te suplementy to nie anabole , bo tytaj to jest na rowni z narkotykami i wtedy dopiero bedziesz mial problem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
166 Postów
mariusz mariusz
(mariuszmariusz)
Stały Bywalec
nie pokickalem , sterydy dla koksow sa tutaj nielegalne, i chyba nie tylko tutaj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
tomasz.zyzak.zyskowski napisał:
środki odurzające zrównałeś z anabolikami ???? - to jakieś nieporozumienie. Chyba coś pokićkałeś. Może chodziło Ci żę anabole bez recepty też są nielegalne ?
jeszcze dwa trzy lata temu nawet red bull uchodzil za nielegalny napoj.... nie madruj sie tak skoro nigdy nie przejezdzales przez granice z "nielegalnymi" artykulami....
a teraz morda kapciu....

----------

@Mikael: paczke beda trzymac okolo 3 tygodni ''sprawdzaja" czy to co na ulotce zgadza sie ze skladem faktycznym... sprawdzaja tez czy zawartosc np. bialka nie przekracza dopuszczalnych norm... no i czy nie ma anaboli i nnego badziewia... yhm.... i albo wysla dalej z informacja IKKE TOLLPLIKT albo dostaniesz osobny list z informacja ze przesylka zostala zatrzymana i ze albo clo albo cos gorzej....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów

(Mikael Elisabetarson)
Wiking
No już dostałem od nich dziś właśnie powiadomienie. Dadzą mi to nie ma żadnych substancji zakazanych tylko chcą 240 koron cla.Ciekawe, bo rachunek opiewa na 630 koron za zakup tych suplementow.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Mikael Elisabetarson napisał:
chcą 240 koron cla.Ciekawe, bo rachunek opiewa na 630 koron za zakup tych suplementow.
25% x 630 (VAT) + ca. 120 (ekspedisjon) = 277 NOK
Czyli sie zgadza.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-12  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok